Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > امنیت غذایی در صف نخست اقتصاد مقاومتی

امنیت غذایی در صف نخست اقتصاد مقاومتی


8 اسفند 1392. نويسنده: monshi
امنیت غذایی در صف نخست اقتصاد مقاومتی


دومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی در حالی با تعدادی کم شمار برگزار شد که وجود متناقض ترین قانونها در بخش منابع طبیعی، حوزه های کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان بسترهای اقتصاد مقاومتی، پیگیری طرح جامع منابع طبیعی در مجلس از مهمترین مباحث این همایش بود.
دومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی با حضور غلامرضا نوری نائی رئیس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، عباسعلی زالی معاون مرکز ملی تدوین و طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، علی سلاجقه رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و تنی چند ار دانشجویان و دانش آموختگان رشته های کشاورزی و منابع طبیعی ظهر چهارشنبه در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران واقع در کرج آغاز شد. در این همایش سلاجقه با اشاره به تغییرات اقلیمی که به ویژه طی سالیان اخیر رخ داده، اظهار داشت: یک اصل کلی وجود دارد و آن لزوم تطبیق انسانها با طبیعت است این در حالی است که شرایطی به وجود آورده ایم و کار را به جایی رسانده ایم که طبیعت خود را باید با ما تطبیق دهد. وی با بیان اینکه ضعف ها زیادی در بحثهای تشکیلاتی، تقنینی و حقوقی در حوزه منابع طبیعی در کشور دیده می شود، گفت: با توجه به اینکه مدیریت 85 درصد کشور به عهده منابع طبیعی است، به نوعی متمول ترین سازمان محسوب می شود اما در مقام اجرا مظلوم ترین بخش است. وی تصریح کرد: جای تعجب و گله است که به رغم اهمیت محیط زیست و منابع طبیعی، نمایندگان مجلس بحث ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و اداره آن به عنوان زیرمجموعه ای از وزارت جهاد کشاورزی را مطرح کرده اند.
منابع طبیعی و محیط زیست زیرمجموعه ولی فقیه اداره شوند
سلاجقه گفت: در بحث قوانین بیشترین تراکم و در عین حال متناقض ترین قانونها در بخش منابع طبیعی است که این حیطه را دچار مشکل کرده و نیازمند اصلاح و بازنگری است. در حوزه مسائل حقوقی نیز 230 هزار پرونده در این بخش موجود و در انتظار حکم دادگاه است. این کارشناس منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه منابع طبیعی جزو انفال محسوب می شود، اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و اینکه اداره انفال تشکیلاتی قوی می طلبد پیشنهاد می کنم این بخش زیر نظر رهبری قرار گرفته و سایر دستگاههای اجرایی همسو با آن حرکت کنند. وی تاکید کرد: معتقدم برای نجات منابع طبیعی و محیط زیست این دو مجموعه زیرمجموعه ولی فقیه اداره شوند. سلاجقه آب، خاک، باد و هوا را زیرساختهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: در این بخش نیازمند فرهنگسازی به ویژه از سوی مسئولان هستیم.
ضرورت فرهنگسازی در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی بین مسئولان اولویت دارتر از مردم
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در بخشی دیگر از سخنانش فرهنگسازی را مهم دانست و با تاکید بر لزوم ورود جدی وزارتخانه و مجلس به این بخش اذعان داشت: فرهنگسازی در بین مسئولان باید در اولویت قرار گیرد. وی با انتقاد از فقدان نیروهای متخصص و کارآمد در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: متاسفانه در پیکره منابع طبیعی کشور تخصص جایگاهی ندارد و نیروهای موجود ناکارآمد هستند در حالیکه می توانیم با به کارگیری دانش آموختگان و فارغ التحصیلان پرشمار رشته های مرتبط تحولی در این بخش ایجاد کنیم. این مسئول افزود: در حالیکه در هر 10 هزار هکتار یک نیروی حفاظتی مورد نیاز است هم اکنون یک نیروی حفاظتی در هر 66 هزار هکتار داریم. وی ضعف مدیریت حوزه آبخیز، فرسایش زیاد خاک و رسوب دهی فراوان را از دیگر مشکلات این بخش برشمرد و خواستار پیگیری قانون جامع منابع طبیعی و آبخیزداری توسط نمایندگان مجلس شد که به رغم کار فراوان بر روی آن، متوقف شده است. وی در پایان مدیریت همه سو نگر منابع حوزه آبخیز را ضروری دانست و گفت: اگر زیربنا خراب باشد کار روبنایی به سرانجام نخواهد رسید.
بستر اصلی اقتصاد مقاومتی، منابع طبیعی و کشاورزی است
بازگشت