صفحه اصلي > اقتصادی > دامپزشکی:خمیرمرغ موجود در بازار استاندارد است
دامپزشکی:خمیرمرغ موجود در بازار استاندارد است29 آذر 1393. نويسنده: monshi |
کشمکش مجاز بودن یا نبودن خمیر مرغ بین سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد همچنان وجود دارد. دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال در خصوص مجاز شدن خمیر مرغ گفت: هر چند مجاز شدن خمیر مرغ از سوی سازمان دامپزشکی مطرح شده است ولی نظر سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد هنوز تغییر نکرده و اینکه خمیر مرغ سلامت کافی برای ورود در فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس دارد را تأیید نکردهایم، ضمن اینکه همکاران در سازمان دامپزشکی بعضی مدارک و مستندات را مطرح کردهاند که بعضی از انواع خمیر مرغ کیفیت مناسب را داشته و مراحل آزمایش را طی میکند. دیناروند گفت: قرار است که پیگیریهای بیشتری صورت گیرد و سازمان غذا و دارو هم به هیچ عنوان برخلاف مستندات علمی و حرفهای و بدون توجه به نظرات دامپزشکی کاری انجام نخواهد داد. دیناروند پیشنهاد داد: بهتر است هر سه دستگاه به یک نظر واحد برسند و پس از آن بر طبق آن رأی واحد عمل کنند. در حال حاضر نظر سازمان غذا و دارو تغییر نکرده، ضمن اینکه سازمان استاندارد هم با ما همنظر است، بنابراین سازمان استاندارد در حال حاضر اجازه افزودن خمیر مرغ به سوسیس و کالباس را نمیدهد و سازمان غذا و دارو هم پروانه کارخانجات سوسیس و کالباس که از خمیر مرغ استفاده میکنند را تمدید نمیکند. وی گفت: از حدود 3.5 ماه پیش اعتبار پروانههای این کارخانجات پایان یافته و تولید جدید با استفاده از خمیر مرغ در صنعت سوسیس و کالباس انجام نمیگیرد و اگر تولیدی انجام شود، تخلف است. خمیرمرغ نیاز به اصلاحاتی دارد. سازمان غذا و دارو نظرات خود را به سازمان دامپزشکی اعلام کرده و قولهایی برای پیگیری داده شده و در صورت انجام، از طرف هر سه سازمان ارزیابی انجام میگیرد و نتیجه اگر مجاز بودن بعضی تولیدکنندگان خمیرمرغ باشد، هم استاندارد اصلاح می شود و هم پروانه ساخت سازمان غذا و دارو اجازه خواهد داد و هم مشکل تولیدکنندگان سازمان دامپزشکی حل میگردد. دیناروند در خصوص نگرانی سازمان غذا و دارو گفت: قیمت بخشی از خمیرهای مرغی که در حال حاضر در بازار وجود دارد به قدری پایین است که نشانگر بیکیفیتی بوده و امکان وجود ضایعات گوشت مرغ در خمیر مرغ هست و یا روش تولید خمیر مرغ را به گونهای تغییر داده باشند که با قسمتهای گوشت تمیز تولید نشود و ضایعات وارد چرخه تولید شود.علاوه بر این میزان تولیدی که با نظارت سازمان دامپزشکی تولید میشود، با آنچه در بازار وجود دارد خیلی متفاوت است. یعنی خمیر مرغی که تحت نظارت تولید میشود خیلی کمتر از آنچه در بازار است، میباشد. دیناروند گفت: نظر سازمان دامپزشکی در این خصوص تغییری نکرده و ادعا دارد خمیر مرغ، محصول کاملاً سالم است که میتواند وارد چرخه تولید فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس شود و تنها به صورت خام نمیتواند مصرف شود. این حرف از نظر علمی درست است ولی مشکلی وجود دارد، فرآیند تولید خمیر مرغ است که مورد تأیید نیست. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ما مدارک و حتی فیلمهایی را در دست داریم که نشاندهنده تولید خمیر مرغ در شرایط غیربهداشتی و است و مرغها بدون این که تمیز شوند، با تمام پوست و امها و احشام آن تبدیل به خمیر مرغ میشود. همچنین پوست و زوائد مرغ از مرغفروشیهای سطح شهر جمعآوری میشود و در اختیار این مراکز قرار میگیرد. دیناورند از سازمان دامپزشکی درخواست کرد: سه سازمان غذا و دارو، استاندارد و دامپزشکی تفاهم کردند که با هم پیش بروند و هرچند شروع خوبی داشتهاند ولی درخواست ما از سازمان دامپزشکی این است که قبل از رسیدن به جمعبندی، نظر خود را از طرف هر سه دستگاه ارائه دهنده، پیشنهاد میشود پس از جمعبندی سه سازمان، بیانیه مشترکی اعلام میشود. در ادامه ارتباط تلفنی را با دکتر خلج در حضور دکتر دیناروند برقرار کرد و نظر ایشان را در خصوص اعلام استاندارد بودن خمیر مرغ بدون تأیید سازمان غذا و دارو جویا شد که دکتر خلج گفت: بحث این است که سازمان دامپزشکی از کشتارگاهها و کارگاههای درجه الف حمایت میکند. در حال حاضر در حال تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری زوائد مرغ از سطح شهر هستیم. نظر سازمان استاندار این است که از خوراک دام در تهیه خمیر مرغ استفاده میشود که درست نیست و در هیچ کجای دنیا این کار صورت نمیگیرد. همچنین در حال حاضر در تعامل با وزارت کشور برای جمعآوری مراکز استفاده از پسماند مرغ در سطح شهر هستیم. دکتر خلج رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی هم علاقمند به سلامت مردم است و در تعامل کامل با سازمان غذا و دارو است. سازمان دامپزشکی با سیستمهای قرنطینه و نظارتی و با قابلیت ردیابی که دارد به یک محصول، اجازه تولید میدهد. باید میدان را برای کار سالم مهیا کرد و با تبهکاران بهداشتی برخورد کرد. باید از آن دسته کارگاههایی که کار بهداشتی انجام میدهند، حمایت کرد. دکتر خلج گفت: خمیر مرغ جمعآوری ضایعات و اسکلت مرغ و تبدیل آن به خمیر نیست، کشتارگاههای صنعتی بسیار رشد کرده البته هنوز رشد صد در صدی نداریم. در حال حاضر خمیر مرغ، از مرغهای نیمپزی است که سالم است. در آن دسته از کشتارگاههایی که زیر نظر سازمان دامپزشکی است، به هیچ عنوان، زوائد مرغ برای تهیه خمیر مرغ بکارگیری نمیشود، با این وجود تفاهمنامهای بین قائم مقام وزارت کشور و سازمان دامپزشکی به امضا رسیده تا با همکاری شهرداری مراکز عرضه محصولات غیربهداشتی گوشتی شهر تهران جمعآوری شده تا محصولی استاندارد فراتر از اتحادیه اروپا ارائه شود. دکتر خلج گفت: فیلمی از مراکز تولید استاندارد خمیر مرغ در جلسهای که با حضور دکتر دیناروند رئیس سازمان استاندارد داشتیم نمایش داده شد که نظر دکتر دیناروند این بود که حتی میتوان این محصول را به طور مستقیم مصرف کرد و خورد. بنابراین سازمان دامپزشکی کشور از تولید و اقتصاد بهداشتی حمایت میکنیم و بعضی سختگیریها موجب شکایت صنعتگران از ما میشود. سازمان دامپزشکی برای جلب اعتماد سازمان غذا و دارو تلاش زیادی انجام داده است. مراکز استاندارد ما از مرغ نیمپز برای تهیه خمیر مرغ استفاده میکند. دکتر خلج اطمینان خاطر داد: سازمان دامپزشکی هیچ مشکلی برای سرکشی و بازرسی سرزده از مراکز استاندارد تولید خمیر مرغ ندارد. خانم پیروزبخش، رئیس سازمان استاندارد در خصوص استاندارد نبودن خمیرمرغ گفت: سازمان استاندارد با سازمان غذا و دارو هم عقیده است. متأسفانه دامپزشکی خودشان اقدام به اعلام استاندارد بودن خمیر مرغ داشتهاند. ما تمام نظرات و صحبتهای دکتر خلج را شنیدیم ولی هیچ تصمیمگیری در خصوص استفاده از خمیر مرغ انجام نگرفت. نظر ما این بود که اگر با مباحثی که سازمان دامپزشکی در خصوص بهداشتی بودن خمیر مرغ مطرح کرده، ما هم به اتفاق نظر برسیم، شاید در آینده اجازه صادر شود ولی در حال حاضر چون این اطمینان وجود ندارد، همچنان بر موضع 3 سال پیش یعنی ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای تولید فرآوردههای گوشتی هستیم. در جلسهای که با سازمان دامپزشکی داشتیم، مصوبهای به تصویب نرسید ضمن اینکه قرار بر این شد که یک کارگاه مشترک کارشناسی ایجاد شود و از تمام مراکزی که دکتر خلج اعلام کردند، بازدید به عمل آید و قرار شد سازمان دامپزشکی جلوی تولید مرغ به صورت غیراستاندارد را بگیرد و هم با قصابیهایی که ضایعات مرغ را به طور غیربهداشتی میفروشند، برخورد کنند و پس از انجام این اقدامات و ایجاد اطمینان خاطر در سازمان غذا و دارو و استاندارد، سالم بودن خمیر مرغ مطرح گردد. رئیس سازمان استاندارد ضمن اظهار تعجب از اعلام دکتر خلج از سلامت خمیر مرغ گفت: هیچ یک از مذاکرات آن جلسه مشترک سه سازمان امیدواریم سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی با هم به یک تجمیع در خصوص استاندارد بودن یا نبودن خمیر مرغ برسند و مردم از بلاتکلیفی در خصوص استفاده یا عدم استفاده از سوسیس و کالباس درآیند. بازگشت |