Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > شرکت شهرکهای کشاورزی در البرز افتتاح شد

شرکت شهرکهای کشاورزی در البرز افتتاح شد


29 فروردین 1394. نويسنده: monshi
شرکت شهرکهای کشاورزی در البرز افتتاح شد


اولین شرکت شهرک های کشاورزی استان البرز در محل سازمان جهاد کشاورزی استان افتتاح شد.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی وزارت جهاد و کشاورزی در مراسم افتتاحیه این شرکت که در محل سازمان جهاد کشاورزی البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه استان البرز چهارمین استانی است که به این شرکت تجهیز می شود گفت: این شرکت شامل تمام شیوه های نوین کشاورزی اعم ازگلخانه ای، دامی و شیلات می شود که به سبب کمبود و بحران آب بسیار ضروری هستند. سید نظام الدین سجادی تصریح کرد: بحران آب نه الزام تغییر روش های کشت را بوجود می آورد که حکم به تغییر الگوهای قدیمی داده و راهی جز پیش رفتن به سوی کشت های گلخانه ای باقی نمی گذارد.
شهرک های کشاورزی راهی به سوی هموار کردن موانع کشاروزی
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی وزارت جهاد و کشاورزی طرح و تصویب و اجرای شرکت شهرک های کشاورزی را تنها راه مبارزه با مشکلات و بحرانهای بی آبی و خدمات رسانی به زمینها و مدیریت صنایع کشاورزی و دامی دانست و افزود: با احداث این شهرکها به جای کشت افقی، عمودی کار می کنیم و به جای انتقال دهها خط برق و آب و گاز به یک خط بسنده می شود. وی نظارت دقیق برعملیات کشت و مدیریت مسلط و کم شدن هزینه های تولید را از جمله محاسن این سیستم کشت خوانده تاکید کرد: 600 مجتمع در سراسر کشور کلنگ خورده است که گام بلندی در رسیدن به این امر است. سجادی ضمن بر شمردن مشکلات خاصی که در امرساخت شهرکها وجود داشته افزود سواستفاده برخی فرمانداران و مسولان سهم خواهی ایشان از شهرکها بعضا منجر به غیر فعال و راکد ماندن برخی پروژه ها شده است که پیگیر رفع این مشکل نیز هستیم.
دو سال حمایت کنیم شرکتها سود رسان خواهند شد
سجادی ضمن تاکید بر نیاز حمایتی یک یا دوساله از پا گرفتن شرکت شهرکهای کشاورزی تاکید کرد : ما اطمینان داریم که این شرکتها ی نو پا به زودی سودآور شده و نه تنها به کمکهای دولتی نیازی نخواهند داشت ،بخش های دیگر را نیز حمایت خواهند کرد.
البرز مناسب ترین مکان برای شهرک های کشاورزی است
سجادی تعداد مجوز های صادر شده استان را 13 پروژه خوانده و گفت: البرز زمینه کار بسیار مناسبی دارد و به لحاظ بازار مصرف بزرگ خودش به عنوان کلان شهر ، همجواری با تهران را نیز می تواند بازاری برای محصولاتش بداند. وی بحران شدید بی آبی استان البرز،آمار بالای تحصیلکردگان علمی کشاورزی استان و پیشینه تجربه و فعالیت های شهرکی را از جمله مزایای منطقه جهت راه اندازی شهرک های کشاورزی دانست و افزود استان البرز از استان های اولویت دار فعالیت های مجتمعی و شهرکی است. وی یادآور شد: اگرچه همه زمینه های کشت و زرع و دامداری مهم است در البرز کشت های گلخانه ای اولویت دارد و منطقی مانند ماهدشت و ظهیر آباد بسیار مناسب هستند.
به هر تعداد تقاضا در استان البرز پاسخ مثبت داده خواهد شد
سجادی اعلام کرد در استان البرز سقف و محددیت برا مجوز های کشت گلخانه ای قایل نیستیم و به هر تعداد تقاضا پاسخ مثبت داده خواهد شد . وی تصریح کرد: واحد های دامی به علت علوفه خواه بودن و مصرف بالای آب در استان به صرفه نیستند و اما کشت و زراعت جوابگو خواهد بود.کمبود آب و عدم تکمیل زنجیره کشت مشکلات عمده تولیدات کشاورزی و دامی کشور مهندس سجادی ضمن اشاره به کمبود آب کشاورزی و بحران آب گفت: در کشورخشک ایران سهم بارش سالانه ایران یک سوم متوسط بارش جهانی و سرانه تبخیر سه برابراست ، از سوی دیگر همین مقدار اندک بارش نیز بهره وری ضعیفی دارد و و بخش زیادی از آن هدر می رود. وی تصریح کرد: علی رقم تمام تلاش های ارزنه ای که جهاد گران و دولت و دست اندرکاران در طی سالیان پس از انقلاب در امر زه کشی ، تجهیز ، نو سازی و شبکه آبی و سدها انجام داده اند، طی ده ساله گذشته حرکتها چندان مفید نبوده است . اگرچه ادامه این روشها لازم است اما نمی توان به آنها بسنده کرد. سجادی با اشاره به بهترین گام پس از انقلاب یعنی تغییر الگوهای کشت افزود: ادامه این راه به جایی نخواهد رسید مگر با ورود دانش جدید. وی گفت به عنوان مثال دریک هکتار زمین زیرکشت خیاردرفضای باز 20 تا 30تن خیار برداشت می شود که برای این میزان محصول 12 هزار متر مکعب آب لازم است ، درحالیکه درروش گلخانه ای در همان هکتار 600 تن محصول را می شود با 10 هزار متر مکعب آب برداشت کرد . اگرچه ذهنیت مردم بربی کیفیت یا بی خاصیت بودن خیار یا میوه های گلخانه ایست ، واقعیت خلاف این باور است و مطابق بررسی های آزمایشگاهی به دلیلی استریل بودن محل کاشت و نبود آفت و عدم استفاده از آفت کشها محصول گلخانه کیفیتی بالاتر و سالم تر از محصول فضای باز دارد. سجادی دومین مشکل مطرح شده در امر کشاورزی را عدم تکمیل زنجیره کشت تولیدات کشاورزی و دامی دانسته خاطر نشان ساخت :از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون سطح زیرو محصولات دامی کشاورزی چهاربرابر شده و از 25 میلیون تن به 100 میلیون تن رسیده است اما مسایل و مشکلات کشاورزان نیز بیشتر شده است . همین امر انگیزه و رغبت کشاورزان را کاهش داده و بخش زیادی از درآمدها را به سمت سلف خر و دلالان برده است. وی با اشاره به عدم وجود صنایع کشاورزی دقیق و کافی در امرسورت بندی و فرآوری و بهره برداری خاطر نشان ساخت: بسیاری از تولیدات و محصولات در یک فصل تلید و در بیشتر فصول یا تمام سال استفاده می شوند که مسلزم ایجاد و اقدام متناسب است. وی با اشاره عدم پراکنش صحیح صنایع گفت: به عنوان مثال خرما در جنوب تولید می شود در تبریز سورت بندی و فراوری می شود.یا گوجه فرنگی در جنوب تولید می شود اما بخش عمده صنایع تبدیلی آن در خراسان رضوی است و این مسیر طولانی و عدم پراکنش متناسب مشکلات فراوانی را برای زارعین ایجاد کرده است. در پایان رسول سلگی به عنوان مدیر شرکت شهرک ها ی کشاورزی استان البرز معرفی شد. سلگی ضمن ابراز امید واری از آینده این شرکت گفت: از آنجا که زمین های کشاورزی کرج بسیار گران قیمت هستند محصولات کشت شده نیز باید از نوعی باشند که قیمت بالایی دارند. وی ضمن اشاره به زمان بر بودن خروج محصولات آبخواه از زیرکشت تاکید کرد:این فراین به راحتی امکان پذیر نیست و تغییر شیوه کشت و شیفت دادن به فضای گلخانه ای کمک بزرگی درراه رسیدن به این امر خواهد بود.
800 هزار تن سبزی و صیفی در البرز تولید می شود
سلگی با اعلام رقم 800 هزار تنی تولید سبزی و صیفی در استان البرز گفت: در حال حاضر 28 محصول زراعی شاخص در استان کشت می شودکه 17 نوع آن سبزی و صیفی است و معادل 11 هزار و 711 هکتار فضای باز کشت را به خود اختصاص داده است . وی افزود: این در حالیست که 22 هکتار زمین گلخانه ای زیر کشت سبزی ، صیفی ،گلهای آپارتمانی و شاخه بریده است که محصولی معادل پنج هزارو 479 تن تولید می کند. وی تصریح کرد: این آمار یعنی به طور متوسط 249 تن در هکتار که با روش گلخانه ای می توان 400 تا 600 تن محصول در این زمینه دست یافت و از خاک و نیروی انسانی به بهترین جهی استفاده کرد.



بازگشت