Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > طرح جامع مدیریت خشکسالی در کشاورزی استان البرز تدوین شد

طرح جامع مدیریت خشکسالی در کشاورزی استان البرز تدوین شد


25 آبان 1394. نويسنده: monshi
طرح جامع مدیریت خشکسالی در کشاورزی استان البرز تدوین شد


معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی البرز از تدوین طرح جامع مدیریت خشکسالی در کشاورزی استان خبرداد.
عباسعلی عامری در نخستین کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی استان البرز که در جهاد کشاورزی استان البرز برگزار شد، افزود: این طرح در قالب طرح های مخاطره پذیری کشاورزی تدوین شده و در اختیار استانداری البرز برای تامین اعتبار قرار گرفته است. وی اظهار داشت: در این طرح تمامی مخاطرات مرتبط با بخش کشاورزی که از طریق آن ها کشاورزی استان تحت تاثیر قرار می گیرد پیش بینی شده و راهکارهای لازم برای مقابله با آن ها ارائه شده است. وی گفت: در همین راستا چند طرح دیگر همچون طرح مدیریت سرمازدگی بخش کشاورزی، طرح مدیریت آفات نباتی بخش کشاورزی، طرح مدیریت آفات و امراض دامی و طرح آبخیزداری و آبخوان داری نیز تهیه شده است. عامری در خصوص کارگروه تخصصی فوق، افزود: 14 کارگروه در ارتباط با مخاطرات در استانداری البرزش تشکیل شده که یکی از آن ها کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی است که مسئولیت آن با رئیس جهاد کشاورزی استان است. وی بیان داشت: برای هر کارگروه شرح وظایفی تعریف شده که تمامی موضوعات مرتبط با مخاطرات بخش کشاورزی در کارگروه های تخصصی فرعی ذیل آن مورد بررسی قرار می گیرد و تمهیدات لازم در خصوص مدیریت بخش کشاورزی اندیشیده می شود.
واحدهای مرغداری استان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می گیرند
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان البرز در ادامه به بحث بیمه واحدهای مرغداری اشاره کرد و گفت: تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این واحدها اجباری است ولی اعتباری که برای تامین خسارت این واحدها تخصیص می یابد ناچیز است. وی افزود: در سال جاری برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری حاد پرندگان، تصمیماتی مبنی بر پوشش بیمه تکمیلی این واحدها نیز اتخاذ شد که بر اساس برآوردهای انجام شده تحت پوشش قراردادن تمامی واحدها نیاز به 750 میلیارد تومان اعتبار دارد. وی بیان داشت: برای تامین این اعتبار نیاز است که بخشی از آن از سوی مدیریت بحران استان و بخشی نیز از طریق تشکل های بخش طیور تامین شود. عامری گفت: علیرغم اینکه دستور العمل بیمه تکمیلی به تازگی ابلاغ شده ولی تاکنون استقبال خوبی از سوی صاحبان واحدهای مرغداری از آن شده است. در این کارگروه اعضای حاضر در جلسه فعالیت ها و اقدامات خود در خصوص مقابله با خشکسالی و سرمازدگی محصولات و همچنین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری حاد پرندگان ارائه کردند.
نماینده هواشناسی استان نیز به ارائه وضعیت بارشی در استان در سال های اخیر و مقایسه آن با سال زراعی گذشته (94-93) پرداخت و گفت: وضعیت بارش در سال زراعی گذشته نسبت به دو سال اخیر و همچنین بلند مدت کاهش داشته و همچنین با افزایش دما در این مدت روبرو هستیم بطوریکه موج گرمایی در اواسط زمستان سال گذشته موجب شکوفه زدن درختان شد. الهام داوری افزود: کم بارشی و خشکسالی تا سه سال به محصولات کشاورزی استان خسارت می زند ولی خشکسالی که تا حدود هفت سال به طول انجامد خسارت چندانی به بار نمی آورد.
بازگشت