صفحه اصلي > اقتصادی > تولید 74 درصد گوشت دام سبک استان البرز توسط عشایر
تولید 74 درصد گوشت دام سبک استان البرز توسط عشایر27 آذر 1395. نويسنده: monshi |
مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: عشایر استان 74 درصد گوشت مورد نیاز از دام سبک را تولید می کنند. علی نقدی بازنشین افزود: عشایر استان سالانه با تولید 6750 تن شیر، 3700 تن گوشت و 1300 تن سایر فرآورده های دامی از تولید کنندگان عمده محصولات پروتئینی استان محسوب می شوند. وی اظهار داشت: در سال جاری در راستای اجرای سیاست های برنامه اقتصاد مقاومتی، ساماندهی عشایر و توانمند سازی تشکلهای عشایری، افزایش تولید گوشت و کمک به حفظ و احیای مراتع، در چهارچوب سیاستهای توسعه پایدار، طرح زنجیره تولید گوشت قرمز اجرا شد. نقدی گفت: برای اجرای این طرح تسهیلات ارزان قیمت به مبلغ 14 میلیارد و 400 میلیون ریال به 142 نفر از عشایر کوچنده تحت پوشش استان پرداخت می شود که تا کنون 65 درصد آن جذب شده است. وی اضافه کرد: در این طرح که شرکت پشتیبانی امور دام استان با توزیع جو ارزان قیمت نیز از عشایر حمایت کرده است، با مشارکت تشکل های عشایری استان تعداد 7200 رأس دام سبک پروار و از فروش و کشتار زودهنگام دام ها جلوگیری به عمل می آید. مدیر امور عشایر استان البرز در خصوص پراکنش جمعیتی عشایر استان البرز اظهار داشت: عشایر استان البرز از 4 ایل شاهسون، مغان، سنگسر و کلهر و طوایف مستقل عرب، کلکو، کلوند، گلزن، الیکایی و تات در قالب 860 خانوار و جمعیت 4800 نفر تشکیل یافته است. وی ادامه داد: این تعداد عشایر در 84 سامان و 6 سامانه استقرار دارند و به شیوه پدران خود به منـاطق ییلاقی، میانبند و قشلاقی کوچ می کنند. نقدی گفت: عشایر استان دارای 321 هزار رأس دام سبک هستند که این تعداد دام با عبور از ایل راه های عشایری، از 148 هزار هکتار از مراتع زیست بوم کرج تعلیف می کند. وی گفت : به منظور شناسایی و تثبیت ایلراه های عشایری، حفظ و حراست آنها، اجرای پروژه های عمرانی و خدمات زیربنایی مورد نیاز عشایر و مدیریت کوچ، شناسایی و تهیه نقشه ایلراه ها از سال 94 در استان شروع و در حال حاضر به پایان رسیده است. وی اضافه کرد: با انجام این مطالعه تعداد 6 ایلراه اصلی و تعدادی ایلراه فرعی و ارتباطی بین مناطق قشلاقی و ییلاقی استان شناسایی، در سامانه اطلاعات جغرافیایی یا سیسیتم جی.آی.اس ثبت و نقشه آنها تهیه شده است. بازگشت |