Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > تعامل کافی میان صنعت و دانشگاه وجود ندارد

تعامل کافی میان صنعت و دانشگاه وجود ندارد


4 آذر 1396. نويسنده: monshi
تعامل کافی میان صنعت و دانشگاه وجود ندارد


معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت با اشاره به اینکه نقش علم و دانشگاه در توسعه کشور قابل‌توجه است، گفت: بین صنعت و دانشگاه تعامل کافی برقرار نشده است.
برات قبادیان در آیین افتتاحیه چهارمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان البرز که عصر شنبه در دانشگاه پیام نور کرج برگزار شد، بابیان اینکه خوشبختانه امروز به لحاظ منابع انسانی متخصص یکی از کشورهای خوب دنیا هستیم، اظهار کرد: پنج میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل هستند که از این تعداد یک‌میلیون نفر در سطح کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند اما متأسفانه از این ظرفیت استفاده نمی‌شود.قبادیان با اشاره به اینکه نقش علم و دانشگاه در توسعه کشور قابل‌توجه است که متأسفانه این مقوله در ایران موردتوجه جدی قرار نگرفته است، خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار دلار درآمد دانشگاهی بدون توجه به حوزه تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی محقق نمی‌شود. معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بین صنعت و دانشگاه تعامل کافی برقرار نشده است در حال حاضر سه تفاهم‌نامه میان وزارت صنعت، سازمان علم و فناوری در دولت امضاشده است. قبادیان بابیان اینکه طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار تحت عنوان (تاپ) در کشور در حال اجرایی شدن است، ادامه داد: برای توسعه بیشتر باید با تکیه‌بر فناوری‌های نوین و طرح پژوهشی به اهداف عالی دست‌یافت.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در حوزه کارآموزی ظرف دو ماه نخست سال ۷۰ هزار دانشجو به سمت صنعت هدایت شدند که این رقم در مقطع کارشناسی به بیش از ۵۰۰ هزار نفر می‌رسد همچنین باید به این امر نیز اشاره کرد که ۱۳۰ جایگاه فرصت مطالعاتی برای پسادکتری توسط صنعت تهیه‌شده که تنها ۳۰ نفر از این طرح استقبال کرده‌اند. رستمی رئیس دانشگاه پیام نور کشور در ادامه بابیان اینکه بیش از ۴۸۰ واحد و مرکز پیام نور در کل کشور وجود دارد، اظهار کرد: ۶۸ نمایندگی برای تحصیل دانشجویان در خارج از کشور توسط این دانشگاه فراهم‌شده است. وی بابیان اینکه ۳۶ شرکت دانش‌بنیان و ۳۰ مرکز رشد در این نمایشگاه فعال است، افزود: استارتاپ های سطح ملی و استانی با اولویت کار بر روی تکنولوژی در حال کار هستند. رئیس دانشگاه پیام نور کشور با اعلام اینکه نسل آموزش محور، پژوهش محور و کارآفرین محور جز سرفصل‌های آموزشی قرارگرفته است، ادامه داد: استعداد سنجی و نیازسنجی در کشور باید موردتوجه و پیگیری قرار گیرد.
بازگشت