Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > چرا پنبه یک محصول استراتژیک است

چرا پنبه یک محصول استراتژیک است


26 آبان 1397. نويسنده: monshi
چرا پنبه یک محصول استراتژیک است


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد گفت: پنبه از محصولات گران‌بها و با ارزشی است که از نظر اقتصادی موقعیت خاصی در جهان امروز به دست آورده و از نظر احتیاج به انواع وسایل و لوازمی که از فرآورده‌های این گیاه تهیه می‌شود روز به روز بر اهمیت تولید و افزایش سطح زیر کشت آن افزوده می‌شود.
امید شریفی گفت: در بین گیاهان صنعتی، پنبه از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است، این گیاه نه تنها با تولید الیاف در صدر مهم‌ترین گیاهان لیفی جای گرفته، بلکه از نظر غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بازارهای جهانی جزء پنج دانه روغنی محسوب می‌شود. شریفی افزود: خصوصیات انحصاری الیاف پنبه از قبیل شستشو، دوام، استحکام، قابلیت هدایت بخار آب، نرمی، انعطاف و دوام شیمیایی باعث شده که هیچ ماده مصنوعی نتواند با آن به رقابت برخیزد. وی عنوان کرد: پنبه از محصولات گران‌بها و با ارزشی است که از نظر اقتصادی موقعیت خاصی در جهان امروز به دست آورده و از نظر احتیاج به انواع وسایل و لوازمی که از فرآورده‌های این گیاه تهیه می‌شود روز به روز بر اهمیت تولید و افزایش سطح زیر کشت آن افزوده می‌شود. شریفی اضافه کزد: اهمیت استراتژیک پنبه در تأمین غذا (روغن)، الیاف مورد نیاز انسان، غذای دام (کنجاله)، اشتغال زایی بالا و موارد مصرف گوناگون دیگر و عدم رقابت الیاف مصنوعی با الیاف پنبه در بازار جهانی، ضرورت توجه به کاشت گیاه پنبه را مطرح می‌سازد. وی با بیان اینکه امسال 420 تن وش پنبه از مزارع پنبه‌کاری شده شهرستان برداشت می‌شود، ابراز داشت: این میزان تأمین‌کننده بخشی از مصرف استان به شمار می‌رود که به کارخانه‌های نساجی فرستاده خواهد شد. این مقام مسئول با بیان اینکه امسال در بیش از 155 هکتار از زمین‌های پنبه کاری شده شهرستان، حدود 60 هکتار از اراضی به صورت مکانیزه و خطی، 30 هکتار به صورت نیمه مکانیزه و مابقی اراضی به صورت دستی کشت‌شده است، افزود: سطح زیر کشت پنبه امسال به نسبت سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. وی به برنامه مبارزه با آفات و علف‌های‌هرز در مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: در طی سالیان گذشته از شروع ابلاغ پروژه مديريت تلفيقي آفات، کارشناسان حفظ نباتات در قالب اکیپ‌های نظارت، همواره به پایش مزارع جهت مدیریت آفات و بیماری‌ها و علف‌های‌هرز می‌پردازند. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد تصریح کرد: در برخی از مزارع پنبه شاهد طغیان آفات سنک و کرم غوزه خوار پنبه بودیم که به منظور کنترل بیولوژیک کرم غوزه خوار از حشره‌کش زیستی بی.تی حاوی باکتری باسیلوس تورینجینسیس استفاده شد(این باکتری بی تی به صورت طبیعی در خاک و محیط وجود دارد، که باعث بیماری آفات می‌شود ) و با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان و بهره‌گیری از کلینیک‌های تخصصی آفات نتایج رضایت بخشی در مورد کنترل این دو آفت مهم حاصل گردید. وی خاطرنشان کرد: برداشت پنبه در شهرستان از 25 آبان ماه آغاز و به پنبه‌کاران توصیه می‌شود محصول خود را زمانی برداشت کنند که محصول خشک باشد و شنبم صبحگاهی روی محصول نباشد و از کیسه‌های کنفی استفاده شود و برای بستن سر کیسه‌ها نیز از نخ‌های پلاستیکی استفاده نکنند.
بازگشت