صفحه اصلي > اقتصادی > چرا کیفیت نان در البرز پایین آمده است؟
چرا کیفیت نان در البرز پایین آمده است؟4 خرداد 1398. نويسنده: monshi |
رئیس اتحادیه نانوایان البرز گفت: طی پنج سال گذشته دستمزد کارگران نانوایی 101 درصد افزایش داشته است. حجت الله نصیری اظهار کرد: پایین آمدن کیفیت نان در طول ماههای اخیر دلایل متعددی دارد که یکی ازمهمترین آنها بالا رفتن دستمزد کارگران ماهر است.وی ادامه داد: صاحبان نانوایی اغلب از پس دستمزد روزانه کارگران ماهر بر نمیآیند و مجبورند از کارگران تازه کار برای پخت نان استفاده کنند که بدیهی است این افراد تجربه و تخصص پخت نان با کیفیت را آن طور که باید و شاید ندارند.وی توضیح داد: از سال 93 تا کنون دستمزد کارگران نانوایی 101 درصد افزایش داشته ولی قیمت نان تغییری نکرده که این اجحاف بزرگی در حق فعالان صنف نان است.این مسئول خاطر نشان کرد: در حال حاضر یک کارگر ماهر بسته به نوع نانی که میپزد روزانه بین 70 تا 100 هزار تومان دستمزد میگیرد ولی دستمزد کارگر آمارتور بین 40 تا 60 هزار تومان است.وی ادامه داد: وقتی صاحبان نانوایی از پس تامین دستمزد کارگران ماهر برنیایند این کارگران از ادامه کار منصرف شده و بیکار میشوند و برای گرفتن بیمه بیکاری اقدام میکنند.رئیس اتحادیه نانوایان البرز گفت: در حال حاضر هشت هزار و 500 کارگر نانوا در استان فعالیت دارد که وضعیت درآمدی آنها خوب نیست و با شرایط مناسبی روزگار نمیگذرانند.وی ادامه داد: اگر به دنبال افزایش کیفیت نان هستیم باید در مرحله اول قیمت نان را متعادل کنیم تا صاحبان نانوایی درآمدبیشتری کسب کنند و بتوانند دستمزد کارگران ماهر خود را بپردازند.وی با اشاره به دیگر دلایل کاهش کیفیت نان گفت: در حال حاضر نانواییها برای خرید خمیرمایه نان که قیمت آن در مقایسه با قبل چهار برابر افزایش داشته، مشکل دارند.وی گفت: اگر شرایط به همین منوال پیش برود تعداد نانواییهای دولتی استان روز به روز کاهش مییاید و به تعداد نانواییهای آزاد پز اضافه میشود همین طور که طی ماههای اخیر 30 مورد از نانواییهای دولتی استان تقاضا دادهاند که دیگر سهمیه آرد دولتی نگیرند و به نانوایی آزاد پز تبدیل شوند. بازگشت |