صفحه اصلي > اقتصادی > دانش فنی تولید قارچ خوراکی به سرمایه گذار بخش خصوصی انتقال یافت
دانش فنی تولید قارچ خوراکی به سرمایه گذار بخش خصوصی انتقال یافت27 آذر 1399. نويسنده: monshi |
دانش فنی تولید محرک رشد قارچ خوراکی حاصل تحقیقات عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی طی قراردادی به یکی از بزرگترین واحدهای تولید بذر قارچ کشور منتقل شد. قرارداد انتقال دانش فنی تولید محرک رشد قارچ خوراکی همزمان با هفته پژوهش به امضای دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه و مهندس حسینی حاجی آباد، مدیرعامل شرکت بذر قارچ پگاه رسید.بر اساس بررسی های انجام شده با استفاده از این مکمل که به بسترهای قارچ در زمان ریسه دوانی اضافه خواهد شد، راندمان تولید قارچ خوراکی در واحد سطح بستر افزایش یافته و ضمن کاهش آلودگی ها در بستر قارچ، طعم و مزه محصول تولیدی هم بهبود مییابد.دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح با اشاره به واگذاری لیسانس غیرانحصاری تکثیر سویه میکروبی و روش تهیه فرمولاسیون محرک رشد قارچ خوراکی با استفاده از این سویه گفت: میکروارگانیسمهای موجود در خاک، خصوصیات متفاوتی دارند که میکروارگانیسم شناسایی شده قادر است با تولید آنزیمهای مختلف، روند هضم بستر سلولزی پرورش قارچ خوراکی را ارتقا داده و با تسهیل دسترسی قارچ به مواد مغذی روند رشد آن را افزایش دهد.وی با اشاره به موفقیت فرمولاسیون تولیدی در مطالعات آزمایشگاهی و پایلوت اظهار داشت: با توجه به ارزش اقتصادی قارچ خوراکی و تأثیر این مکمل رشد در افزایش تولید آن، فرمولاسیون ابداعی که مبتنی بر میکروارگانیسمهای بومی است با استقبال صنعت به مرحله تجاری سازی رسیده است که امیدوارم با تولید انبوه این محصول، شاهد افزایش عملکرد در واحد های پرورش قارچ های خوراکی در کشور باشیم.پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در کرج مستقر است. بازگشت |