صفحه اصلي > اقتصادی > خودکفایی ۹۸ درصدی ایران در تولید بذر غلات
خودکفایی ۹۸ درصدی ایران در تولید بذر غلات9 خرداد 1403. نويسنده: monshi |
رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر با اشاره به خودکفایی ۹۸ درصدی ایران در تولید بذر غلات گفت: سالانه حدود ۱۳۰۰ تن بذر هستههای اولیه با توجه به نیاز زراعت تولیدشده و در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد. محمد زمانیان رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر همزمان در پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تات با عنوان روز مزرعه و انتقال دانش فنی و ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی غلات آبی در موسسه نهال و بذر با اشاره به اینکه بیش از 100 سال است که در بخش غلات در این موسسه فعالیت تحقیقاتی صورت میگیرد، اظهار داشت: سالانه در بخش غلات در این موسسه بینالمللی که مورد تایید بسیاری از مراجع علمی جهان است، 150 تا 200 پروژه تحقیقاتی انجام میشود.رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر ادامه داد: از مهمترین وظایف موسسه و بخش غلات اصلاح و معرفی ارقام پرمحصول در شرایط سازگار و مختلف و تولید بذر اولیه بوده است.زمانیان با اشاره به رقوم اصلاح شده و ارائه شده به کشاورزان از طریق این موسسه ادامه داد: میتوان ادعا کرد که این موسسه معتبرترین موسسه در بخش غلات در خاورمیانه بوده و تا کنون 143 رقم گندم، 48 رقم جو، 14 رقم دوروم تاکنون وابسته به موسسه به جامعه کشاورزی معرفی شده است.وی با بیان اینکه در مجموع 205 رقم غلات در بخشهای یادشده به حوزه کشاورزی کشور معرفی شده است، ادامه داد: میانگین تعداد ارقامی که در این موسسه معرفی میشود که حدود 20 رقم بوده که 50 درصد آن ارقام غلات بوده است.رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر با اشاره به اینکه خودکفایی 98 درصدی بذر غلات در کشور اظهار داشت: سالانه حدود 1300 تن بذر هستههای اولیه با توجه به نیاز زراعت تولیدشده و در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد. زمانیان با اشاره به جهش 5 برابری کل محصولات کشاورزی نسبت به قبل از انقلاب اظهار داشت به همت محققان موسسه و کشور، توانستیم جهشی 5 برابری نسبت به قبل انقلاب داشته باشیم؛ قبل از انقلاب تولیدات کشاورزی 25 میلیون تن بوده و اکنون به 132 میلیون تن رسیده که 60 درصد مربوط به اقلام جدید و 40 درصد مربوط به افزایش سطح زیرکشت بوده است.رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به 100 سالگی فعالیت این موسسه اشاره کرد و اظهار داشت: شروع تحقیقات در موسسه با تحقیق بر روی تودههای بومی گندم آغاز شد که امروزه این تحقیقات بر روی تحقیقات نان و غیره متمرکز شده است. بازگشت |