Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > مدیریت هوشمندانه در بحران، پشتوانه امنیت غذایی البرز

مدیریت هوشمندانه در بحران، پشتوانه امنیت غذایی البرز


امروز, 09:04. نويسنده: monshi


به مناسبت روز ملی صنعت و معدن، نشست خبری دکتر محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد. وی در این نشست، با اشاره به مجموعه اقدامات صورت‌گرفته طی ۱۲ روز عملیات ویژه تنظیم بازار، گزارشی مفصل از عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان ارائه داد.
ارزیابی جامع از عملیات ۱۲ روزه در تنظیم بازار
دکتر انصاری در ابتدای نشست به بیان کلیاتی از فعالیت‌های تیم عملیاتی پرداخت و گفت:«در بازه ۱۲ روزه‌ای که دشمن صهیونیستی جنگ ناجوانمردانه ای را به کشورمان تحمیل کرد، عملیات مدیریت بازار در سطح استان انجام شد، مجموعه‌ای از اقدامات با قوت دنبال شد. طبیعی است که در کنار نقاط قوت، کاستی‌هایی نیز شناسایی شد، اما نکته قابل توجه، انسجام تیمی و هدایت هدفمند مجموعه بود.»وی با اشاره به برخی چالش‌ها همچون ازدحام بیش از ظرفیت در محل‌های توزیع در یکی، دو روز نخست افزود:«در مقاطعی تعداد مراجعه‌کنندگان از ظرفیت فروشگاه ها فراتر رفت که این خود ناشی از رفتار هیجانی بخشی از جامعه در روزهای ابتدایی بود. در همان روزها گاهاً شاهد خرید چندین برابر نیاز واقعی توسط تعداد بسیار اندکی از مردم بودیم، امری طبیعی در موقعیت‌های خاص؛ اما با مدیریت دقیق، این موج به خوبی کنترل شد.»
مدیریت حرفه‌ای در شرایط افزایش تقاضا
مدیرکل صمت البرز تصریح کرد:«میل به خرید در روزهای اول تا حدی بالا بود. این پدیده نیازمند تصمیم‌گیری فوری و مؤثر بود که خوشبختانه با همکاری بخش‌های مختلف، روند عرضه و تقاضا به تعادل رسید. از نقاط قوت استان در این دوران، عملکرد منسجم تیم اقتصادی و مدیریت ذخایر بود.»
وی خاطرنشان کرد:«خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده هیچ‌گاه عنوانی مبنی بر کمبود کالا در سطح استان مطرح نشد؛ در مورد روغن، آن هم به دوره‌ای مربوط می‌شد که چند ماه پیش از عملیات فعلی بود. در حوزه قند و شکر، تأمین بدون وقفه انجام شد و در مورد شکر با کسب تکلیف سریع از مرکز، هم توزیع فله و هم بسته‌بندی به موقع صورت گرفت.»
مدیریت مناسب روند حمل‌ونقل کالا
یکی از محورهای اصلی صحبت‌های دکتر انصاری، مسئله حمل‌ونقل کالا بود. وی با اشاره به چالش‌های برخی شرکت‌های حمل‌ونقل از جنوب کشور گفت:«برخی از شرکت‌های حمل‌ونقل در روزهای اول دچار ضعف هایی بودند که خوشبختانه با اقدام سریع، این مشکل نیز مرتفع شد. اما در راستای نگاه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، پیشنهاد ما استفاده گسترده‌تر از ظرفیت ریلی استان است.»
وی افزود:«البرز با دارا بودن ذخایر بزرگ کالا و موقعیت جغرافیایی ممتاز، تنها با چند صد متر توسعه می‌تواند زیرساخت ریلی خود را به منابع ذخیره متصل کند. این اقدام راهبردی می‌تواند پایداری زنجیره تأمین در شرایط خاص را تضمین کند.»
آمادگی کامل در تأمین کالا برای البرز و فراتر از آن
دکتر انصاری با اشاره به توان استان در حوزه ذخایر و توزیع بیان داشت:«در حال حاضر ۳۵۶ فروشگاه زنجیره‌ای در استان فعال هستند و بیش از ۵۰ شرکت پخش نیز نقش‌آفرینی می‌کنند. مباشرین وزارت جهاد کشاورزی نیز حلقه مهمی در این زنجیره محسوب می‌شوند. ذخایر استان به گونه‌ای است که امکان تأمین نیاز استان‌های همجوار نیز فراهم است.»
تجربه موفق همکاری نهادهای امنیتی، اجرایی و نظارتی
مدیرکل صمت البرز در ادامه گفت:«همکاری دستگاه‌های حاکمیتی، امنیتی و نظارتی در این دوره مثال‌زدنی بود. جلسات مستمر برگزار شد و هماهنگی‌ها در سطح بالایی انجام گرفت. امروز، نگرانی خاصی در خصوص تامین کالا در استان نداریم و با بهره‌گیری از تجارب اخیر، برای آینده نیز آماده ایم.»
تحلیل عملکرد تیم‌های اجرایی در دستور کار است
وی در پایان افزود:«مطابق دستور صریح استاندار محترم، تمامی دستگاه‌ها موظف به بررسی نقاط قوت و ضعف عملکرد خود شدند. برخی ادارات گزارش نهایی را ارسال کرده‌اند و برخی در حال تدوین هستند. ما نیز ضعف‌هایی نظیر آسیب‌پذیری حمل‌ونقل جاده‌ای را احصا و گزارش کردیم. هدف این است که در صورت تکرار شرایط خاص، آمادگی بالاتری داشته باشیم.»
از تقویت زیرساخت‌ها تا تمرکز بر آمادگی کامل در حوزه تامین کالا
در ادامه نشست خبری، دکتر محمد انصاری با تأکید بر اهمیت تحلیل آینده‌نگرانه از عملکرد فعلی اظهار داشت:«شرایطی را تجربه کردیم که در آن، عدم آمادگی برخی زیرساخت ها از جمله حوزه حمل‌ونقل می‌توانست به مسئله ما تبدیل شود. اما این تجربه تبدیل به فرصت شد. اکنون می‌دانیم که تقویت خطوط ریلی و اتصال آن به منابع ذخیره کالا در استان، یک ضرورت قطعی است.»
زیرساخت ذخایر و الزامات پدافند غیرعامل
وی افزود:«ما در البرز و در سطح کشور خوشبختانه دارای منابع ذخیره بسیار مناسبی هستیم. اتصال این مراکز به راه‌آهن سراسری می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در پایداری تأمین کالا در شرایط بحرانی ایفا کند. به همین منظور، این طرح در دستور کار استان قرار گرفته و با جدیت پیگیری خواهد شد.»
ضرورت آسیب‌شناسی و مستندسازی اقدامات موفق
مدیرکل صمت استان البرز در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد:«آنچه تجربه شد، نباید صرفاً محدود به یک بازه زمانی باشد. نیازمند مستندسازی دقیق اقدامات، تصمیمات و روندها هستیم. گزارش‌هایی که از دستگاه‌ها خواسته شده نیز در همین راستاست. باید بتوانیم نقاط قوت را تقویت کنیم و نواقص را در اسرع وقت رفع کنیم.»
پایداری تأمین کالا، حاصل برنامه‌ریزی صحیح
دکتر انصاری همچنین گفت:«واقعیت مدیریت 12 روز این بود که تأمین به سرعت انجام می‌شد و موجودی کالا در انبارها محفوظ بود. آنچه رخ داد، توزیع مقطعی بود که به‌سرعت اصلاح شد. ما کمبود کالا نداشتیم، در موارد بسیار معدودی هم چالشی مقطعی در سطح عرضه بود که فوراً برطرف شد.»
نقش تعیین‌کننده مباشرین، اصناف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای
وی با اشاره به زنجیره توزیع افزود:«۳۵۶ فروشگاه زنجیره‌ای، ده‌ها شرکت پخش، اتحادیه‌های صنفی و مباشرین وزارت جهاد کشاورزی همگی به‌صورت هم‌افزا عمل کردند. نقش این حلقه‌ها در کنترل بازار و اطمینان‌بخشی به مردم بسیار مهم بود. البته در بعضی از فروشگاه‌ها مواردی مثل محدودیت فروش روغن اعمال شد، که آن هم در راستای مدیریت منابع در روزهای اول بود.»
تأکید بر آمادگی برای آینده
در جمع‌بندی نهایی، دکتر انصاری خاطرنشان کرد:«ما امروز نگرانی خاصی بابت تأمین کالا در استان نداریم. از نظر ذخایر، حتی می‌توانیم به استان‌های اطراف هم کمک کنیم. اما آنچه اهمیت دارد، حفظ آمادگی در برابر شرایط پیش‌بینی‌نشده است. با کمک بخش‌های امنیتی، نظارتی و اجرایی، جلسات مستمر در حال برگزاری است و اولویت ما تقویت زیرساخت، هم‌افزایی بیشتر و پاسخگویی به مردم است.»

بازگشت