Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > نبود حمایت واقعی از تولیدکنندگان، مهم‌ترین چالش صنعت قهوه ایران است

نبود حمایت واقعی از تولیدکنندگان، مهم‌ترین چالش صنعت قهوه ایران است


دیروز, 10:51. نويسنده: monshi


سیمین گودرزی عضو کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز بیان کرد: عدم اجرای استانداردها و ضعف در زیرساخت‌های حمایتی و بی‌توجهی نهادهای نظارتی به این مسائل، تولید داخلی را در برابر آسیب‌های جدی قرار داده است.
سیمین گودرزی عضو کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز و از فعالان حوزه صنایع غذایی در زمینه تولید قهوه و فرآوری آن با اشاره به موفقیت‌‌هایی که برای توسعه این صنعت در داخل کشور طی سالیان اخیر انجام شده است، بیان کرد: از زمان اخذ پروانه تولید شوینده‌های مخصوص دستگاه‌های قهوه‌ساز در کشور و خلق نوآوری در این زمینه از ورود قاچاق این محصول و خروج ارز جلوگیری شود.وی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در صنعت قهوه گفت: با برنامه‌ریزی‌های هدفمند نظیر برگزاری نمایشگاه‌ها و دعوت از اساتید بین‌المللی، سطح دانش عمومی درباره قهوه را ارتقاء داد‌ه‌ایم و اکنون خرسند هستیم که با آموزش‌های ارائه شده، مردم محصول مرغوب را از بد تشخیص می‌دهند.عضو کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز با انتقاد از نبود آموزش تخصصی در سازمان‌های نظارتی برای آشنایی بیشتر شهروندان با صنایع غذایی که به سلامت آنها مرتبط است، توضیح داد: با همکاری معاونت غذا و دارو البرز، دوره‌هایی برای مسئولان فنی در حوزه صنعت قهوه برگزار کردیم تا بدانند کیفیت واقعی این محصول چگونه ارزیابی می‌شود و چه شاخص‌هایی باید برای صدور مجوز در نظر گرفته شود.گودرزی در خصوص تامین مواد‌اولیه صنعت قهوه برای فرآوری این محصول در داخل کشور و سایر مشتقات آن گفت: برای واردات این مواد هیچ‌گاه ارز دولتی دریافت نکردیم و همیشه با واردکنندگان نیز همکاری داشته ایم، اما متأسفانه گمرک تعرفه وارداتی دانه‌های با کیفیت قهوه از نمونه‌های خارجی را با نمونه‌های بی‌کیفیت در این زمینه برابر می‌داند که این مسئله عادلانه نیست.
صادرات در سایه نوسانات ارزی متوقف مانده است
عضو کمیسیون بازرگانی، حمل و نقل و گمرک اتاق البرز با اشاره به محدودیت‌های قانونی در زمینه واردات قهوه بسته‌بندی‌ شده گفت: الزام به ری‌پک (باز کردن و بسته‌بندی مجدد) در داخل کشور، نه‌ تنها هزینه‌های ما را افزایش می‌دهد، بلکه منجر به افت کیفیت نهایی محصول نیز می‌شود، این در حالی است که مجموعه‌های اقتصادی فعال در این حوزه از تخصص و دانش لازم برای انجام فرآیند مذکور به‌ صورت حرفه‌ای در مبادی خارجی برخوردار هستند و انتظار داریم این توانمندی به رسمیت شناخته شود.وی در ادامه با بیان اینکه براساس تولید و فرآوری قهوه در ایران، صادرات این محصول به کشورهای امارات، عمان و افغانستان انجام می‌شود، گفت: اما متأسفانه مشکلاتی نظیر نوسانات مکرر نرخ ارز، مانعی جدی در مسیر توسعه صادرات محسوب می‌شود. پیش‌بینی‌پذیر نبودن شرایط مالی، امکان برنامه‌ریزی بلندمدت را از صادرکنندگان سلب کرده است.
تولیدات زیرزمینی، رقیب ناسالم بازار رسمی
گودرزی با اشاره به مشکلات حمل‌ونقل کالا در کشور افزود: نرخ‌های حمل‌ونقل شفاف نیستند و اغلب رانندگان خارج از سامانه رسمی، قیمت‌های سلیقه‌ای اعلام می‌کنند. این موضوع به‌ ویژه در خصوص مواد غذایی حساس مانند قهوه که نیازمند حمل دقیق و به‌ موقع است، منجر به آسیب به کیفیت محصول نهایی می‌شود.عضو کمیسیون بازرگانی، حمل‌ونقل و گمرک اتاق البرز، یکی دیگر از تهدیدهای جدی برای صنایع غذایی را تولیدات زیرزمینی و فاقد مجوز دانست و گفت: محصولاتی که بدون اخذ مواردی نظیر پروانه بهداشت، برگ سبز و استانداردهای قانونی وارد بازار می‌شوند، نه‌ تنها تهدیدی برای سلامت جامعه است، بلکه با ایجاد رقابت ناعادلانه، بازار تولیدکنندگان رسمی و قانون‌مند را به خطر می‌اندازد.
ضرورت برخورد نهادهای نظارتی با واردات غیرتخصصی
گودرزی با انتقاد از عملکرد کند نهادهای مسئول در برخورد با تخلفات وارداتی گفت: طولانی شدن این فرآیندها باعث زیان مادی و معنوی به تولیدکنندگان می‌شود. همچنین تخصیص ارز دولتی به واردکنندگان غیرمتخصص، ورود محصولات بی‌کیفیت به بازار مواد اولیه را در پی داشته که به دلیل نبود دانش فنی کافی، صنعت را با چالش جدی مواجهه می کند.
بازگشت