Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > اجرای ۶۸ پروژه تحقیقاتی در بخش غلات کشور

اجرای ۶۸ پروژه تحقیقاتی در بخش غلات کشور


امروز, 14:52. نويسنده: monshi


رییس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۶۸ پروژه تحقیقاتی در بخش غلات طی سال زراعی جاری در کشور اجرا شده است.
حبیب الله قزوینیگردهمایی سالانه برنامه ریزی تحقیقات و تولید بذور پرورشی کشور موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر افزود: این پروژه های تحقیقاتی در بخش های مختلف از جمله گندم ، به نژادی ، بیماری ها و به زراعی بوده است .وی بیان کرد: همچنین با همکاری سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی نیز درسال زارعی گذشته ۳۸پروژه اجرا شد و ارزیابی بیماری ها و مقاومت درانواع بیماری ها درارقام مورد توجه قرار گرفت .رییس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر یاد آورشد: امروزبه واسطه تحقیقات و پژوهش های مثمرثمر هیچ اپیدمی را در مزارع کشت به دلیل داشتن ارقام مقاوم به بیماری ها مشاهده نمی کنیم .قزوینی گفت: در ۵۰ سال اخیر دمای هوا یک دهم درجه سانتیگراد در فصل پاییز افزایش داشته و امسال تمام استانها با تراز منفی بارش مواجه شدند.وی تاکید کرد: بنابراین همت محققان در مسیر معرفی ارقام مقاوم در برابر خشکی و کم آبی قرار گرفت.
قزوینی یاد آورشد: واحدهای تحقیقاتی بخش تحقیقات غلات، مانند واحد های بیماری‌های غلات، مارکرهای مولکولی، به نژادی سریع، شیمی غلات و فیزیولوژی، نیازمند تجهیزات پیشرفته و به‌روز هستند تا گام های موثرتری را در زمینه پژوهش برای معرفی ارقام بردارند.وی بیان کرد: در واحد کلکسیون غلات یک هزار و۵۰۰ نمونه گندم و جو مورد ارزیابی و احیاء قرار گرفته است.




بازگشت