Logo

صفحه اصلي > اقتصادی > بدون آرایش جنگی اقتصادی، بسته‌های حمایتی روی کاغذ می‌ماند

بدون آرایش جنگی اقتصادی، بسته‌های حمایتی روی کاغذ می‌ماند


16 اردیبهشت 1405. نويسنده: monshi


مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با هشدار نسبت به عادی‌انگاری شرایط اقتصادی پس از جنگ اخیر تأکید کرد: اگر آرایش جنگی اقتصادی در سطح اجرا جدی گرفته نشود، بخش مهمی از بسته‌های حمایتی فقط روی کاغذ می‌ماند؛ در حالی که بیش از هزار بنگاه صنعتی و صنفی در البرز آسیب دیده‌اند.
ادکتر محمد انصاری، در آیین تودیع و معارفه رئیس حراست اداره کل صمت استان البرز که با حضور معاون مرکز حراست وزارت صمت و مدیرکل حراست استان برگزار شد، گفت: استان البرز پنجمین استان صنعتی کشور است و حدود سه درصد از تولید ناخالص داخلی ایران در این استان شکل می‌گیرد. بخش عمده این ظرفیت توسط همین مجموعه صنعت، معدن، تجارت و اصناف اداره می‌شود.
انصاری تأکید کرد: هر چقدر این مجموعه منسجم‌تر و مسئولانه‌تر عمل کند، سهم البرز در اقتصاد ملی نیز افزایش خواهد یافت. مدیرکل صمت البرز با اشاره به تحولات چهل روزه جنگ تحمیلی سوم و پیامدهای آن گفت: در این ایام، وزارت صمت یکی از پرکارترین دستگاه‌های کشور بود؛ دستگاهی که لحظه‌به‌لحظه درگیر بازار، تولید، زنجیره تأمین، معیشت مردم و تنظیم بازار بود.
انصاری افزود: وزیر صمت، معاونین و همه مدیران کل و قریب به اتفاق کارکنان این مجموعه عملاً در میانه میدان و زیر بمباران خبرها مشغول رصد و پیگیری امور بودند و ما هم در استان، تلاش کردیم این حضور میدانی و آماده‌باش را حفظ کنیم تا بازار و تأمین کالا در البرز دچار اختلال نشود.وی تصریح کرد: نباید فقط به عبور از این برهه بسنده کنیم؛ جنگ‌های آینده، بیش از هر چیز، جنگ‌های شناختی و اقتصادی است و از امروز باید برای آن برنامه داشت.
مدیرکل صمت البرز با تشریح وضعیت واحدهای خسارت‌دیده گفت: البرز در زمره استان‌های بالای جدول از نظر حجم خسارت‌های وارده است و بر اساس آخرین آمار، بیش از هزار بنگاه صنعتی و صنفی در استان آسیب دیده‌اند.به گفته انصاری، این وضعیت نیازمند نگاه ویژه، تصمیم‌های میدانی و سریع و پرهیز از بروکراسی‌های زمان‌بر است. انصاری با اشاره به تدوین و ابلاغ متعدد بسته‌های حمایتی از سوی نهادهای مختلف گفت: وزارت صمت تاکنون چهار تا پنج بسته حمایتی را اعلام کرده، وزارت اقتصاد دو تا سه بسته ارائه داده و سایر دستگاه‌ها هم از روزهای ابتدایی جنگ، الحاقیه‌های متعددی صادر کرده‌اند. این نشان می‌دهد مسئولان کشور پای کار هستند و روی نکات کلیدی و دقیق کار می‌کنند.وی در عین حال هشدار داد: مشکل اصلی در اجراست. برخی دستگاه‌های اجرایی هنوز آرایش جنگی اقتصادی نگرفته‌اند و با منطق شرایط عادی تصمیم می‌گیرند؛ در حالی که این بسته‌ها برای شرایط عادی نوشته نشده‌اند. اگر این نگاه تغییر نکند، بخشی از این حمایت‌ها فقط در سطح کاغذ باقی خواهد ماند.مدیرکل صمت البرز با اشاره به وضعیت ستادهای تسهیل در استان‌ها افزود: ستادهای تسهیل که باید بزرگ‌ترین مرجع کمک به واحدهای خسارت‌دیده باشند، تقریباً تنها مانده‌اند؛ خودشان پیگیری می‌کنند، خودشان پاسخ می‌دهند، اما برخی دستگاه‌ها همراهی لازم را ندارند. انصاری در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش حراست اداره کل صمت البرز پرداخت و گفت: البرز از جمله استان‌هایی است که بعید می‌دانم سالی گذشته باشد و حراست آن در زمره حراست‌های نمونه کشور در سطح صنعت، معدن و تجارت نبوده باشد؛ این موفقیت حاصل تلاش‌های آقای رمضانی و همکاران‌شان است.وی با قدردانی از عملکرد مدیر پیشین حراست صمت افزود: ماهیت کار حراست ذاتاً پرچالش و گاه مخالف‌پرور است، اما نباید نیمه پر لیوان را نادیده گرفت. نظم کاری، سلامت اداری، انسجام‌بخشی و حضور به‌موقع در حوزه‌های مأموریتی از شاخصه‌های حراست صمت البرز بوده است.انصاری اعلام کرد: از امروز آقای رمضانی را به عنوان بازوی توانمند در حوزه تنظیم بازار و مشاور خودم معرفی می‌کنم. همه معاونت‌ها مکلف هستند با ایشان همکاری کامل داشته باشند تا بتوانیم در مسیر خدمت‌رسانی به مردم استان، موفق‌تر عمل کنیم.
مدیرکل صمت البرز با اشاره به وضعیت خاص اصناف و همچنین حوزه تولید استان گفت: البرز یکی از پرتراکم ترین استان‌ها در حوزه اصناف و استقرار واحدهای صنعتی است؛ به‌ویژه به دلیل نزدیکی به پایتخت و ارتباطاتی که در فرایند عزل و نصب‌ها و انتخابات وجود دارد. اگر حراست در کنار بخش‌های فنی نباشد، قطعاً با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد.
بازگشت