16 بهمن 1401
شماره خبر: 279918

طرح ارتقا کیفیت 8 محصول کشاورزی در دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز بررسی شد

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



با توجه به ماموریت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در راستای گردآوری گزارش عملکرد دستگاه های ذیربط جلسه ارتقای سلامت 8 محصول کشاورزی به ریاست دبیرخانه ساغ دانشگاه و با
حضور نمایندگان ادارات کل محیط زیست، سازمان جهاد کشاورزی، آبفای البرز، استاندارد، دادستانی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و کارشناسان معاونت های بهداشت، غذا و دارو، اداره بازرسی، آمار و فناوری اطلاعات و روابط عمومی دانشگاه صبح روز سه شنبه 11 بهمن ماه در سالن جرجانی به منظور استفاده از ظرفیت های درون و برون بخشی و عملیاتی شدن مصوبات تشکیل شد.در ابتدای جلسه دکتر مصلایی رییس دبیر خانه ساغ دانشگاه پس از ارائه گزارش کاملی از مصوبه بند ششم پانزدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به برنامه ارتقا 8 محصول کشاورزی توسط سازمان جهاد کشاورزی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: این جلسه با هدف بررسی ابعاد مختلف استقرار برنامه و تعیین راهکارهای بهبود و افزایش هم افزایی بین دستگاه های مرتبط با برنامه در راستای گرد آوری گزارش عملکرد تشکیل شده است.وی در ادامه گفت: از مهم ترین هدف های این کمیته تامین امنیت غذایی کشور با تکیه بر تولید محصولات کشاورزی سالم و افزایش کیفیت و ایمنی مواد غذایی، با اعمال استانداردهای ملی به منظور برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه تولید محصولات سلامت محور بخش کشاورزی و توسعه پایدار این محصولات جهت دسترسی عادلانه و سالم برای مردم دانست.وی عنوان کرد این برنامه به منظور کاهش میزان آلاینده ها و باقی مانده سموم و آفت کش ها در محصولات کشاورزی اجرا می شود و آخرین وضعیت میزان باقی مانده آلاینده ها و آفت کش ها در محصولات کشاورزی در سطح عرضه توسط جهاد کشاورزی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان بررسی خواهد شد و به عنوان برنامه مشترک تهیه و نسبت به اجرای آن اقدام گردد.دکتر مصلایی با اشاره به شروع اجرای برنامه تولید محصول کشاورزی در استان گفت: برنامه اولیه در خصوص ارتقا سلامت دو محصول کشاورزی شامل گوجه فرنگی مزرعه ای و گوجه فرنگی گلخانه ای تهیه شده و پس از نهایی شدن در کارگروه سلامت استان مطرح می شود.وی گفت هدف اصلی از اجرای برنامه ارتقا 8 محصول کشاورزی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر است. در ادامه مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی در خصوص اجرای نظارت بر محصولات کشاورزی با ارائه گزارش گفت تولید محصولات غذایی سالم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با پیگیری های انجام شده و همکاری ادارات مرتبط با موضوع در خصوص برخورد با آبیاری مزارع با فاضلاب اقدامات خوبی انجام شده است و حل ریشه ای مشکل آبیاری با فاضلاب نیاز اساسی به همکاری سازمان ها دارد.در ادامه نمایندگان سازمان های شرکت کننده در جلسه به ارائه گزارش درباره تدوین استراتژی مشخص برای اجرای مصوبه به تبادل نظر پرداختند.در ادامه نشست مطالب ارائه شده توسط دکتر مصلایی جمع بندی شد و مقرر گردید گزارش اقدامات انجام شده توسط دستگاه های ذیربط به صورت فصلی به دبیر خانه شورای سلامت گزارش شود.همچنین مصوب شد گزارش اقدامات و چالش های دستگاه ها ظرف مدت یک هفته بعد از ارسال مصوبات به دبیرخانه شورای سلامت ارسال و دستگاه ها برنامه عملیاتی مختص موضوع فوق را تهیه و به دانشگاه ارسال نمایند.وی همچنین تاکید کرد استقرار این برنامه در سال جاری با جدیت بیشتر پیگیری شده و جلسات آتی با حضور نمایندگان مطلع و تام والاختیار معرفی شده از سوی ادارات و دستگاه های مرتبط برگزار خواهد شد.وی در پایان گفت در خصوص مسائل مرتبط با سلامت باید با قاطعیت برخورد شود و تولید محصولات غذایی سالم یک اولویت اساسی در تامین سلامت جامعه است و با توجه به چالش های جدی در این حوزه اقدامات مقطعی به تنهایی نمی تواند کارگشا باشد و همکاری همه دستگاه های مرتبط را می طلبد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود