29 تیر 1404
شماره خبر: 327824

نرخ اشتغال دانش‌آموختگان فنی حرفه‌ای البرز بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان البرز با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه ملی مهارت در تربیت نیروی کار ماهر، از هم‌راستایی این دانشگاه با هنرستان‌ها سخن گفت و با اشاره به نرخ بالای اشتغال فارغ‌التحصیلان، خواستار حمایت مسئولان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی در استان شد.
اصغر ترکیان،‌ رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان البرز در نخستین جلسه گرامیداشت هفته مهارت، دانشگاه ملی مهارت را مسیر مطمئن برای تربیت نیروی ماهر و اشتغال‌پذیر دانست و با تأکید بر هم‌راستایی این دانشگاه با هنرستان‌ها، از مسئولان استانی درخواست حمایت برای توسعه فضاهای آموزشی در البرز کرد.ترکیان با بیان اینکه توسعه هر کشوری وابسته به کیفیت و اثربخشی نظام آموزش مهارتی آن است، گفت: دانشگاه ملی مهارت به‌صورت هدفمند در امتداد مسیر تحصیلی هنرجویان هنرستان‌ها تعریف شده و با تأکید بر مهارت‌آموزی عملی، از مرحله کاردانی تا کارشناسی، بیش از ۲۰۰۰ ساعت آموزش کارگاهی را برای دانشجویان خود فراهم می‌کند.
اشتغال، مهم‌ترین شاخص در تأسیس رشته‌های دانشگاهی
وی اشتغال‌محور بودن دانشگاه ملی مهارت را وجه تمایز آن با دیگر دانشگاه‌ها دانست و افزود: رشته‌های این دانشگاه با چند شاخص تعریف می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها اشتغال‌پذیری است؛ بر همین اساس، نرخ اشتغال در بین فارغ‌التحصیلان ما بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد اعلام شده که این رقم، نتیجه مطالعات وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه کشور است.رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای البرز ادامه داد: در شرایطی که خانواده‌ها به دنبال تحصیلات دانشگاهی برای فرزندان خود هستند، باید به سمتی برویم که مدرک تحصیلی برابر با اشتغال باشد، نه بیکاری. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از معدود دانشگاه‌هایی است که می‌توان گفت خروجی آن بلافاصله وارد بازار کار می‌شود.
ظرفیت محدود، تقاضای بالا؛ لزوم حمایت برای توسعه زیرساخت‌ها
ترکیان با اشاره به ظرفیت محدود فضاهای آموزشی دانشگاه در البرز، بیان کرد: متأسفانه استان البرز به دلیل تازه‌تأسیس بودن، هنوز از زیرساخت‌های کافی برخوردار نیست. در حال حاضر حدود چهار هزار دانشجو را در فضایی حدود ۳ هکتار مدیریت می‌کنیم و به‌شدت نیاز به توسعه فضای کالبدی داریم.وی از استاندار البرز و دیگر مسئولان خواست تا برای واگذاری بخشی از اراضی بلااستفاده به دانشگاه ملی مهارت اقدام کنند و افزود: «در صورت افزایش فضای فیزیکی، می‌توانیم ظرفیت پذیرش دانشجو را دو برابر کنیم که این مسئله به‌طور مستقیم در اشتغال جوانان مؤثر خواهد بود.
مشارکت با صنعت و سازمان‌ها برای مهارت‌آموزی واقعی
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای البرز با اشاره به بهره‌گیری از اساتید دارای تجربه صنعتی، اظهار داشت: اغلب اساتید ما افرادی هستند که در صنایع مرتبط فعالیت دارند. به‌عنوان مثال، استاد رشته ساخت و تولید، هم‌زمان در یک شرکت صنعتی نیز مشغول به کار است. این ویژگی باعث می‌شود که آموزش‌های ما کاملاً کاربردی و به‌روز باشد.وی با اشاره به همکاری‌های مؤثر با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و اجرای دوره‌های مشترک مهارت‌آموزی کوتاه‌مدت، تصریح کرد: در مسیر ارتقا شایستگی‌های حرفه‌ای، مجوزهایی برای راه‌اندازی دوره‌های کوتاه‌مدت برای دانشجویان و افراد آزاد اخذ کرده‌ایم. همچنین با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان نظام مهندسی کشاورزی، تفاهم‌نامه‌هایی برای آموزش مهارت به اقشار کم‌بضاعت و تربیت تکنسین‌های کشاورزی امضا کرده‌ایم.
افتخارات دانشگاه؛ از تربیت نیروهای متخصص تا درخشش در مسابقات ملی
ترکیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش دانشگاه فنی و حرفه‌ای در تأمین نیروی انسانی متخصص، اظهار کرد: در حال حاضر، ۳۰ درصد از تکنسین‌های فعال در حوزه هوافضای کشور از فارغ‌التحصیلان دانشگاه ملی مهارت هستند. همچنین دانشجویان ما در مسابقات ملی مهارت موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌اند.وی ادامه داد: دانشگاه ملی مهارت، نهادی متفاوت در نظام آموزش عالی کشور است که نه‌تنها مسیر اشتغال را برای دانشجویان هموار می‌سازد، بلکه با پرورش نیروهای فنی، نقش مهمی در توسعه کشور ایفا می‌کند. ما افتخار می‌کنیم که در خدمت فرزندان هنرستانی این کشور هستیم.
البرز؛ رتبه اول جذب هنرستانی‌ها در آموزش عالی فنی
به گفته ترکیان، استان البرز بالاترین نرخ جذب هنرجویان فنی و حرفه‌ای را در آموزش عالی کشور داراست. او تأکید کرد: اکثر دانشجویان ما از قشر متوسط یا کم‌برخوردار جامعه هستند که تمایل دارند از طریق دانشگاه رایگان، مسیر رشد و اشتغال خود را طی کنند.در پایان، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای البرز با اشاره به ظرفیت‌های انسانی مستعد در استان، گفت: اگر امکانات و زیرساخت‌های لازم فراهم شود، البرز می‌تواند به یکی از قطب‌های آموزش مهارتی کشور تبدیل شود و در مسیر تحقق جهش تولید، گام‌های مؤثری بردارد.

منبع فارس

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود