Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > معماری تبلور فرهنگ ماست

معماری تبلور فرهنگ ماست


11 اردیبهشت 1393. نويسنده: monshi
معماری تبلور فرهنگ ماست


عضو هیئت امنای انجمن مفاخر معماری ایران گفت: معماری تبلور فرهنگ ماست و فرهنگ اصیل کشور می‌تواند به معماری ارزش‌های معنوی دهد.
ابوالحسن میرعمادی در چهارمین جشنواره روز معمار که شامگاه چهارشنبه با محوریت معماری شهری در باشگاه میلاد برگزار شد، گفت: با توجه به رشد شهرنشینی سریع، افزایش جمعیت و همچنین وارد شدن ماشین در زندگی ایجاد تعادل و نظم در شهر توسط هر سازمانی بسیار مشکل است، گذار از دوره‌ کشاورزی به سمت صنعتی شدن نیز شتاب فوق العاده‌ای در شهرسازی به وجود آورده است؛ هر چند سازمان‌ها و حتی طراحان شهری همیشه به دنبال افزایش جمعیت بودند و فرصتی را برای تدابیر لازم و توسعه شهری در نظر نگرفته‌اند. وی به اهمیت مقیاس زمان در شهرسازی اشاره کرد و اظهار داشت: برای گروهی که در حوزه‌ شهری تصمیم‌گیر هستند دوره‌هایی که شهرداری، وزارت کشور و یا سازمان‌هایی که مسئول طراحی شهری هستند یک دوره‌ی سیاسی در یک ترم کوتاه است اما هر عملی که ما امروز در شهرسازی انجام می‌دهیم اثراتش برای نسل‌های بعدی بسیار زیاد است.
المان های شهری عامل تعیین کننده توسعه شهر
عضو هیئت امنای انجمن مفاخر معماری ایران با بیان اینکه اِلِمان‌ها و طراحی که در ستون فقرات شهری تعریف شده است امروز عامل تعیین کننده توسعه شهری است، تصریح کرد: شهر علاوه بر مدیریت شهری که کارهای جاری دارد به افراد فرهنگی که در جامعه، فعالیت دارند نیاز دارد تا در حقیقت مسائل فرهنگی گذشته، آینده و حال را بررسی کنند که در این راستا سازمان‌های دانش‌بنیان و ایجاد اتاق فکر موثر خواهد بود تا این سازمان‌ها بتوانند عاقبت فرزندان و نسل آتیه را بررسی کنند. وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما باید مثبت‌نگر باشیم و از غرب تقلید نکنیم و اساس کارمان تفکر باشد و مسائل را خودمان حل کنیم؛ کما اینکه تاریخ به ما نشان داده است که همیشه مسائل را به زیباترین وجه حل نموده‌ایم و متأسفانه در حال حاضر معماری ما دچار تشتت افکار است. این مدرس دانشگاه در پایان گفت: معماری تبلور فرهنگ ماست و آنچه در آینه می‌بینیم افکار ما است و همه باید افکار را عوض کنیم و فرهنگ اصیلمان، آن مایه‌ی فرهنگی را که می‌تواند ارزش‌های معنوی به معماری بدهد را بیابیم و ما را از این گرداب بیرون آورد.
معماری کشور در بی هویتی به سر می برد
در ادامه رضا طهماسبی، رئیس کانون صنفی مهندسان ساختمان کرج گفت: متأسفانه معماری کشور ما در بی هویتی به سر می‌برد که منشأ آن به دلیل آموزش نادرست معماری است؛ چراکه در دانشگاه‌های مختلف کمیت را به کیفیت ترجیح می‌دهند و در نتیجه اکثر فارغ التحصیلان این رشته، یا در این رشته فعالیت نمی‌کنند و یا حرفی برای گفتن ندارند. وی گفت: سطوح علمی دانشگاه‌ها کاهش یافته است و شاید این موضوع به دلیل این است که تا حدودی اخلاق حرفه‌ای را
بازگشت