Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > راه‌اندازی پژوهشکده‌ی علوم انسانی در استان البرز

راه‌اندازی پژوهشکده‌ی علوم انسانی در استان البرز


18 مرداد 1393. نويسنده: monshi
راه‌اندازی پژوهشکده‌ی علوم انسانی در استان البرز


رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز با ارائه‌ی گزارش و فعالیت‌های این نهاد پیش از خطبه‌های امام جمعه کرج گفت: ایجاد پژوهشکده‌ی علوم انسانی گامی مؤثر برای بررسی و برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی در البرز است.
دکتر «سیدعلی‌اکبر هاشمی‌راد» در سخنرانی‌های پیش ازخطبه‌های نماز جمعه کرج، دستآوردهای جهاد دانشگاهی بمناسبت سالروز تشکیل این نهاد انقلابی در 16 مردادماه تشریح و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی است که تحت نظر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال 1359 با مأموریت گسترش تحقیقات، شکوفایی روحیه‌ی نوآوری برای نیل به خوداتکایی، توسعه‌ی امور فرهنگی در سطح جامعه و ایجاد پلی میان دانشگاه، بخش صنعتی و خدماتی کشور تأسیس شد. وی افزود: جهاد دانشگاهی بر اساس چشم‌اندازی که با عنوان «سند جایگاه جهاد دانشگاهی در افق 1404» برای حرکت خود تدوین کرده تاکنون پنج برنامه‌ی توسعه‌ی طراحی و اجرا کرده است و هم‌اکنون برنامه‌ی پنجم توسعه را در حال اجرا دارد و طی این برنامه در نظر است واحدهای جهاد بتدریج به سمت ایجاد قطب‌های علم و فنأوری که دارای مرجعیت ملی و بین‌المللی هستند، پیش روند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز تصریح کرد: مبنای کار جهاد دانشگاهی این است که نیازهای کشور را شناسایی کند و با توجه به توانمندی‌های خود، پروژه‌های تحقیقاتی و فرهنگی و آموزشی را پیش ببرد. هاشمی‌راد ادامه داد: این نهاد انقلابی براساس پیشنهادها و طرح‌هایی که به دولت ارائه شده، می‌تواند طی دو تا پنج سال آینده 20 هزار شغل به‌صورت مستقیم و 120 هزار شغل بطور غیرمستقیم برای فارغ‌التحصیلان جوان کشور ایجاد کند. وی خاطرنشان کرد: این نهاد، فنأوری‌های متعددی دارد که مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران بعنوان مهم‌ترین نمونه از فنأوری‌های جهاد دانشگاهی است که در استان البرز واقع شده است. رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز افزود: این مرکز در سال 1386 و با فرمان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در جهاد دانشگاهی پایه‌گذاری شد و هدف اصلی مرکز ارتقاء فعالیت‌های ملی در زمینه‌های جمع‌آوری، نگهداری و مطالعه منابع زیستی است. هاشمی‌راد گفت: پژوهشکده‌ی گیاهان دارویی و پارک علم و فنأوری نیز در استان البرز مستقر است و خدمات گسترده‌ای را تاکنون ارائه کرده است. وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مصرّانه به‌دنبال این است که بتواند این پارک را بعنوان پارک نمونه ایده تا عمل، یعنی تولید علم و فنآوری و تجاری‌سازی، در قالب شرکت‌های دانش بنیان تبدیل کند و این امر زمانی محقق می‌شود که مدیریت استان به یاری و کمک پارک علم و فنآوری البرز بشتابد. رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز با بیان این‌که جهاد دانشگاهی به فنآوری پست برق مترو دست یافته است، تصریح کرد: این نهاد انقلابی به همت جهادگران هم‌اکنون دو پست برق در تهران نصب کرده است و برای توسعه‌ی خطوط، این آمادگی را داریم که در استان البرز نیز در صورت موافقت استاندار محترم و مسئولان ذی‌ربط این امر اجرایی شود. هاشمی‌راد در بخش دیگری از سخنانش به ارائه‌ی گزارشی از فعالیت‌های انجام می‌شود در جهاد دانشگاهی واحد البرز پرداخت و گفت: جهاد دانشگاهی استان البرز با ایجاد معاونت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، فعالیت خود را در راستای ارائه‌ی خدمات پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و کارآفرینی به شهروندان، سازمان‌ها و نهادهای استان البرز هم‌چنین پاسخگویی به نیازهای جامعه و در مسیر اهداف عالیه‌ی جهاد دانشگاهی، بمنظور تعالی و ارتقاء سطح علمی، فرهنگی، معرفتی و مهارتی در استان البرز فعالیت می‌کند. وی هم‌چنین از ایجاد پژوهشکده‌ی علوم انسانی سخن به میان آورد و گفت: متأسفانه حوزه‌ی علوم انسانی در استان البرز مغفول مانده است که با در نظرگرفتن تنوع فرهنگی و جمعیتی استان و وجود آسیب‌های اجتماعی فراوان این بی‌توجهی خطرات بسیاری را به‌دنبال دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز ایجاد پژوهشکده‌ی علوم انسانی را گامی مؤثر برای بررسی و برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی البرز دانست و یادآور شد: امید می‌رود پژوهشکده‌ی مذکور با حمایت استاندار و مسئولان استانی در مهرماه فعالیت خود را آغاز کند.

انتهای پیام

بازگشت