صفحه اصلي > اجتماعی > ضرورت مصرف فرآوردههای لبنی در نوجوانی
ضرورت مصرف فرآوردههای لبنی در نوجوانی4 آبان 1393. نويسنده: monshi |
یک کارشناس برنامه تغذیه و سلامت خانواده در کرج بر مصرف مواد غذایی کلسیمدار در حین فعالیتهای ورزشی تاکید کرد. فاطمه قاسمی اظهار کرد: سلامت یک جامعه بستگی به خانواده دارد و پایه و اساس سلامت خانواده بستگی به سلامت زن در جامعه دارد. وی با اشاره به بهداشت دوران بلوغ دختران نوجوان، افزود: در دوران بلوغ تغییراتی در سیستم بدن دختران بوجود میآید که توانایی تولید مثل در دختران کشف میشود، سپس تغییراتی شامل صفات ثانویه در فرد بوجود میآید. وی با بیان اینکه تغییرات در دوران بلوغ حدود چهارسال و نیم طول میکشد، خاطرنشان کرد: علاوه بر تغییرات جسمانی، تغییراتی نیز در روح و روان فرد اتفاق میافتد به طوریکه دختر با گذار از کودکی به یک فرد بزرگسال تبدیل شود. این کارشناس تغذیه گفت: در دوران بلوغ قد دختران بلند شده، وزن افزایش یافته، توده چربی و عضلات افزایش مییابد و از طرف دیگر حجم خون در گردش نیز افزایش مییابد به همین دلیل نیازهای تغذیهای در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار است. در صورتی که در دوران بلوغ نیازهای تغذیهای دختران تامین نشود در سنین بزرگسالی با مشکلات عدیدهای روبه رو خواهند شد. قاسمی افزود: یکی دیگر از نیازهای دوران بلوغ دختران، نیاز بدن به دریافت کالری است که یک دختر نوجوان باید روزانه 2200 کیلو کالری دریافت کند که این نیاز به کالری از موادغذایی سالم و کامل مثل حبوبات، غلات و به مقدار کمی چربی تامین میشود. دختران نوجوان سعی کنند از مصرف تنقلات و نوشابههای گازدار اکیداً خودداری کنند. وی با اشاره به نیاز دختران به دریافت آهن، گفت: به دلیل افزایش حجم خون و افزایش حجم عضلات بدن و افزایش اکسیژنرسانی به عضلات در این دوران نیاز به تامین آهن مورد نیاز بدن احساس میشود و از طرفی با آغاز پدیده قاعدگی و از دست دادن مقدار خون از بدن، نیاز به مصرف ترکیبات آهن ضرورت بیشتری پیدا میکند. وی با اشاره به کمخونی فقر آهن در این دوران به عنوان یکی از مشکلات شایع در دختران، گفت: مصرف مواد غذایی غنی از آهن مثل، گوشت قرمز، تخم مرغ و سبزیجات برگ سبز از نکاتی است که دختران باید در رژیم غذایی خود استفاده کنند و حتی از مصرف مکمل فرآوردههای آهن نیز استفاده کنند، چرا که کم خونی وفقر آهن منجر به ضعف، بیحالی، خستگی زودرس در فرد شده و در نهایت بر روی یادگیری و تحصیلات فرد تاثیر منفی خواهد داشت. این کارشناس سلامت خانواده با اشاره به نیاز به کلسیم در این دوران، تصریح کرد: به دلیل افزایش قد و تشکیل شدن 50 درصدی توده استخوانی بدن در این دوران، توصیه میشود مصرف شیر و لبنیات به شکل مرتب و روزانه باشد. وی، مصرف دو تا سه واحد شیر و فرآوردههای لبنی را در روز برای دختران در سنین بلوغ ضروری دانست و توصیه کرد، در این دوران پنج واحد مواد پروتئینی، گوشتی و حبوبات در روز استفاده شود. قاسمی بیان کرد: بهتر است 45 تا 55 درصد انرژی مورد نیاز روزانه از کربوهیدراتها، 30 درصد از چربیها و 15 تا 20 درصد نیز از پروتئینها تامین شود. وی گفت: برای رشد بهتر مناسب است مصرف لبنیات و سایر مواد غذایی کلسیمدار با انجام فعالیتهای ورزشی همراه باشد. بازگشت |