صفحه اصلي > اجتماعی > كارگاه يكروزه كاهش مصرف نمك ، زندگي سالم تر
كارگاه يكروزه كاهش مصرف نمك ، زندگي سالم تر22 دی 1393. نويسنده: monshi |
ميزان مصرف نمك در ايران ، سه برابر استاندارد جهاني است. كلاس آموزشي تغذيه با عنوان كاهش مصرف نمك ، زندگي سالم تر ويژه كارشناسان آموزشي تمام حوزه ي مربوطه در واحد بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشكي البرز برگزار گرديد. اين كارگاه آموزشي كه با مشاركت واحد آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشكي البرز برگزار شد در خصوص وضعيت مصرف نمك و شيوع فشارخون و بيماري هاي ناشي از آن در كشور مان گفتگو شد. بر اساس اين گزارش - نمك نقش مهمي در افزايش فشار خون همه افراد از جمله كودكان دارد. نمك دريافتي بايد حداقل 2300 ميلي گرم سديم (در حدود يك قاشق مربا خوري در روز) باشد. سالمندان با بيماري فشارخون، كليه ، ديابت و ديگر بيماري هاي مزمن بايد سديم دريافتي را به كمتر از 1500 ميلي گرم در روز كاهش دهند. گفتني است: وقتي مقدار زيادي غذاي پرنمك مصرف شود، مقدار سديم وارد شده در بدن افزايش يافته و باعث مي شود بدن آب زياد تري را براي دفع سديم وارد شده جذب نمايد و افزايش فشارخون درافراد را به دنبال خواهد داشت و آب اضافه شده به بدن باعث افزايش فشار بر قلب و رگهاي خوني ميشود. طبق توصيههاي استاندارد بهتر است ميزان سديم دريافتي در روز بيشتر از 2300 ميليگرم يا كمتر از 5 گرم (يك قاشق مرباخوري) نمك نباشد كه متأسفانه اغلب افراد بيشتر از اين مقدار در روز سديم دريافت ميكنند. توصيه شده است بيماران قلبي، افرادي كه فشارخون بالا دارند و همچنين افراد بالاي 50 سال روزانه كمتر از 1500 ميليگرم سديم كه معادل 3 گرم نمك است، مصرف كنند. بازگشت |