Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > عملیات ساخت بیمارستان سرمد در کرج آغاز می‌شود

عملیات ساخت بیمارستان سرمد در کرج آغاز می‌شود


7 تیر 1394. نويسنده: monshi
عملیات ساخت بیمارستان سرمد در کرج آغاز می‌شود


رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: از ۲۵ سال گذشته مقرر بود بیمارستان سرمد احداث شود و اکنون در حال انعقاد قرارداد هستیم تا به دست بخش خصوصی احداث و با مدیریت دولتی اداره شود و تا ۲ ماه آینده عمیات ساخت آن آغاز می‌شود.
حمید درفشی در جلسه شورای اسلامی شهر کرج که در صحن علنی برگزار شد با اشاره به وضعیت بهداشتی و درمانی استان البرز و مشکلات و نیازمندی‌های این بخش، اظهار داشت: تقریبا همه بخش‌های بیمارستان‌های استان البرز بازسازی شده‌ و تجهیزات بیمارستانی نیز تغییر یافتند چراکه بسیاری از آن‌ها قابل استفاده نبودند. وی با بیان اینکه هیچ‌یک از این اقدامات از بودجه استانی انجام نشده، افزود: همه این اعتبارات از بخش ملی تامین شد و بدین ترتیب وضع بیمارستان‌ها به حد قابل قبولی رسید و با گذشته قابل مقایسه نیست. رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه تعداد تخت‌های بیمارستانی استان به نسبت جمعیت بسیار پایین است، گفت: در این حوزه بدترین استان کشور هستیم چراکه 0.4 تخت به ازای هر هزار نفر داریم که البته بسیاری از این تخت‌ها غیراستاندارد هستند و در واقع 0.2 تخت به ازای هر هزار نفر وجود دارد. وی با اشاره به اینکه افزایش 800 تخت بیمارستانی به تخت‌های موجود در دستور کار قرار گرفته، تصریح کرد: در بیمارستان شهید رجایی ساختمانی به مساحت 8 هزار مترمربع با همکاری شهرداری منطقه در حال احداث است که تا پایان مهرماه راه‌اندازی می‌شود و تا 8 ماه آینده، 800 تخت به مجموعه تخت‌های بیمارستانی البرز افزوده می‌شود. درفشی خاطرنشان کرد: بیمارستان مدنی به عنوان تنها بیمارستان تروما استان محسوب می‌شود و کمبود تخت ICU یکی از بزرگترین معضلات این بیمارستان بوده و سبب می‌شود بسیاری از بیماران به تهران منتقل شوند. وی با اشاره به اینکه با افزایش 50 تخت ICU کمبودی در این حوزه نداریم، گفت: با توجه به ایجاد بخش مستقل چشم در بیمارستان مدنی، کلیه جراحی‌های مربوط به چشم در بیمارستان شهید مدنی انجام می‌شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه فضایی حدود 5 هزار مترمربع در بیمارستان مدنی در حال احداث است که 10 اتاق عمل و 80 تخت بستری در آن وجود دارد، افزود: این فضا از 3 تا 5 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد که با توجه به کمبود فضا برای اورژانس بستری، این اقدام بزرگی محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: در بیمارستان باهنر بازسازی همه بخش‌ها انجام شده و فضایی حدود 12 هزار متر در کنار این بیمارستان در حال احداث است و امید است تا خردادماه سال آینده با 200 تخت بیمارستانی در بخش‌های اوراژنس و اطفال به بهره‌برداری برسد. درفشی با بیان اینکه در بیمارستان کمالی دو طرح دیگر در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: راه‌اندازی انستیتو سرطان و بیمارستان روانپزشکی نیز از جمله فعالیت‌هایی است که در دستور کار است. وی با بیان اینکه بازپس‌گیری بیمارستان کوثر از جمله فعالیت‌هایی بود که با همت شورای اسلامی شهر کرج انجام شد، گفت: این بیمارستان تاکنون تحویل گرفته نشده اما در حال حاضر به دنبال خرید تجهیزات که مبلغ آن حدود 5 میلیارد تومان است، هستیم و در این راستا از مدیریت شهری تقاضا می‌شود به گونه‌ای هماهنگی انجام شود که هزینه‌ای بابت ابنیه پرداخت نشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: هزینه‌های انجام شده از منابع مختلف و با مشکلات بسیار تامین می‌شود و در صورت پیشروی مناسب، این بیمارستان تا 2 ماه آینده تحویل گرفته می‌شود که می‌تواند در زمینه کمبود در بخش‌های مختلف ار جمله اعصاب، سوختگی، پوست و مو، بستری و روانپزشکی و نیز بخش داخلی اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم این حوزه ساخت بیمارستان سرمد است، اظهار داشت: از 25 سال گذشته مقرر بود این بیمارستان احداث شود که تاکنون باقی مانده و اکنون در حال انعقاد قرارداد هستیم تا به دست بخش خصوصی احداث و با مدیریت دولتی اداره شود و تا 2 ماه آینده عمیات ساخت آن آغاز شده و تا 18 ماه آینده به بهره‌برداری برسد. درفشی با اشاره به اینکه ایجاد 260 تخت دولتی برای این بیمارستان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: این زمین به طور کلی 5 هکتار است که 2 هکتار از آن توسط دانشگاه علوم پزشکی برای احداث بیمارستان سرمد خریداری شده و درخواست می‌شود 3 هکتار باقیمانده نیز کاربری درمانی داشته باشد، چراکه این منطقه بهترین مکان برای توسعه بخش‌های بیمارستانی است.
با افزایش 800 تخت بیمارستانی، البرز همچنان محروم‌ترین استان در حوزه درمان است
وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود تا چندماه آینده 800 تخت استاندارد به مجموعه تخت‌های بیمارستانی استان افزوده شود که در این صورت نیز همچنان البرز نسبت به جمعیت عقب بوده و با کمبود حدود 1900 تخت بیمارستانی مواجه هستیم و محروم‌ترین استان کشور در این حوزه به حساب می‌آییم. وی با بیان اینکه در این راستا باید از بخش خصوصی استفاده شود، گفت: برای اراضی 110 فردیس، وزارت بهداشت تنها می‌تواند ردیف بیمارستان فردیس را حفظ کند و هیچ‌گونه ردیف مالی برای آن درنظر نگرفته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت مکانی بیمارستان مدنی که در منطقه شلوغ شهر واقع شده، توسعه آن شاید منطقی نباشد، اما تا 10 یا 15 سال آینده امکان ساخت بیمارستان جدید وجود ندارد. وی با اشاره به بازدید رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از این بیمارستان افزود: در این بازدید قول تخصیص 20میلیارد تومان از منابع دولتی به بیمارستان مدنی برای ایجاد 200 تخت بستری از وی گرفته شد و در این صورت 2 هفته زمان برای نوبت بستری بیماران نیاز نیست که این موضوع نیز در حال پیگیری است. درفشی اظهار داشت: وزارت بهداشت نیز متعهد شده در صورتی که نصف هزینه توسط دانشگاه علوم پزشکی پرداخت شود، نیمه دیگر آن توسط وزارت بهداشت تامین می‌شود.
تخت‌های ICU و CCU در البرز افزایش می‌یابد
وی با تاکید بر اینکه افزایش بخش های ICU و CCU در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در بیمارستان‌های جدید نیز افزایش تخت‌های ICU و CCU برای نوزادان، والدین و بیماران قلبی نیز در برنامه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به اینکه پزشکان مقیم متناسب با تخصص بیمارستان به صورت 24 ساعته در محل بیمارستان حضور دارند، بیان کرد: این امر یکی از مزایای طرح تحول نظام سلامت محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه در طرح تحول امتیازاتی برای پرسنل دیده شده، گفت: بر این مبنا دریافتی پرسنل در 6 ماه اول با احتساب 7 درصد برای 6 ماهه دوم در نظر گرفته می‌شود و این نیز بر اساس طرح تحول نظام سلامت بوده که سبب افزایش حقوق پرسنل شده است. درفشی با بیان اینکه بیشترین تعداد زایمان کشور در بیمارستان کمالی اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: بیمارستان‌های البرز فاقد تخت برای بستری بیمار است و زنان باردار که در انتظار زایمان هستند پشت در اتاق عمل باید بر روی صندلی بنشینند. وی اظهار داشت: برای هر یک شب دیرکرد برای ساخت و توسعه این بیمارستان‌ها، ما مسئولیت داریم و نباید در رابطه با این موضوع تعلل کنیم.رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با تاکید بر اینکه بخش دولتی باید تقویت شود، گفت: در کنار آن باید بخش خصوصی نیز برای کمک‌رسانی تقویت شود. وی با بیان اینکه باید هیئت امنا در شورای شهر برای حل مشکلات بیمارستان‌ها تشکیل شود، افزود: در صورتی که 2 خانه مجاور بیمارستان مدنی با همکاری شهرداری خریداری شود، بخش زیادی از مشکلات این حوزه مرتفع می‌شود.





منبع:تسنیم
بازگشت