Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > قدیمی ترین فعالیت های آبخیزداری کشور در البرز اجرا شده است

قدیمی ترین فعالیت های آبخیزداری کشور در البرز اجرا شده است


9 اسفند 1394. نويسنده: monshi
قدیمی ترین فعالیت های آبخیزداری کشور در البرز اجرا شده است


سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: استان البرز قدیمی ترین استان کشور در زمینه فعالیت های آبخیزداری است.
حامد فرضی در نشستی با خبرنگاران به منظور ارائه عملکرد فعالیت های 11 ماهه این اداره کل و همچنین اعلام برنامه های درختکاری و منابع طبیعی، افزود: فعالیت های آبخیزداری در این استان از سال 1346 در محدوده آبخیز سد امیرکبیر اجرا شده است. وی اظهار داشت: اجرای این طرح ها در زمینه های مهار آب ها، جنگل کاری، بذرکاری، کپه کاری به منظور کاهش رسوبات و روان آب های وارد شده به رودخانه کرج بوده که در چند سال اخیر با تغییر اقلیم با کاهش چشمگیر میزان بارندگی ها یا زمان متفاوت بارش ها مواجه هستیم. وی گفت: این معضل منجر به کم شدن پوشش گیاهی این مناطق و دیگر حوزه های آبخیز شده که نتیجه ی آن ایجاد سیل های مخرب و کشنده است. فرضی با اشاره به وجود روستاهای زیادی در انتهائی ترین بخش حوزه های آبخیز استان، افزود: بیشتر روستاهای بخش آسارا، طالقان و همچنین قسمتی از ساوجبلاغ در انتهائی ترین بخش حوزه های آبخیزداری قرار دارند که در هر سیل دچار چالش های جدی می شوند.
کمبود اعتبارات، مشکل جدی فعالیت های آبخیزداری
وی یکی از مشکلات جدی اجرای فعالیت های آبخیزداری را کمبود اعتبارات دانست و گفت: کاهش اعتبارات روند نگهداری از سازه ها را با مشکل مواجه کرده بطوریکه فقط از کل اعتبارات مورد نیاز این بخش فقط 30 درصد آن تخصیص یافته است. سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز بیان داشت: با تخصیص این اعتبار که بالغ بر 20 میلیارد ریال است، در حال انعقاد قرار داد با پیمانکاران در سیجان، عظیمیه، شهرستانک، آزاد بر و بالادست طالقان هستیم تا بتوانیم بخشی از فعالیت های آبخیزداری را برای جلوگیری از هرگونه فاجعه ای اجرا کنیم.
وی در ادامه به مشکلات موجود در اراضی ملی و تصرفاتی که گاها به صورت سهوی که بخصوص از سوی روستائیان انجام می شود اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات برای جلوگیری از هرگونه از این مشکلات، جداسازی مرز بین اراضی ملی و مستثنیات است که حدود 90 کیلومتر عملیات جداسازی بین این اراضی در استان انجام شده است.
جنگل کاری پنج هکتاری با حضور سردار نقدی
فرضی در ادامه به اعلام برنامه های هفته منابع طبیعی و درختکاری (21-15 اسفندماه) در استان پرداخت و یکی از مهمترین این برنامه ها را اجرای عملیات جنگل کاری در پنج هکتار در منطقه بالادست دانشگاه خوارزمی کرج و در مجتمع مسکونی سپاه پاسداران عنوان کرد. وی اظهار داشت: این مراسم که در روز 19 اسفند ماه با حضور احتمالی وزیر جهاد کشاورزی و مسئولین ارشد استانی برگزار می شود، به صورت ویدئو کنفرانس در چند استان به صورت مستقیم پخش زنده می شود. وی با اشاره به اینکه برنامه های هفته منابع طبیعی در البرز از 13 اسفند ماه آغاز می شود، بیان کرد: : برگزاری همایش منابع طبیعی در سالن اصلاح نهال و بذر، حضور در نماز جمعه، سخنرانی مدیرکل و رؤسای ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای تابعه قبل از ایراد خطبه های نماز جمعه و توزیع نهال در بین نمازگزاران، نهالکاری در روستای سیجان و افتتاح بوستان جاودانگی از جمله این برنامه ها است. فرضی ادامه داد: همچنین برگزاری جشن درختکاری در باغ سیب مهرشهر کرج، پروژه بذرکاری با مشارکت جوامع محلی در روستای جلنگه دار ساوجبلاغ و افتتاح بوستان روستائی سیاهکلان، اجرای شورای حفظ حقوق بیت المال در مرکز جوانشیر، مراسم درختکاری در تالار امام خمینی پردیس کشاورزی نیز از دیگر برنامه های در نظرگرفته شده برای هفته منابع طبیعی در البرز است. وی، گردهمائی همیاران طبیعت استان البرز، همایش مرتعداران استان در سالن شهدای پردیس کشاورزی، ایجاد بوستان امید برای معتادین بازگشت به زندگی در ساوجبلاغ نیز از دیگر برنامه های این هفته است. سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تصریح کرد: در آئین ایجاد بوستان امید که در روستای شلمزار ساوجبلاغ در مساحت یک هکتار انجام می شود، درختانی توسط این افراد به نام خودشان غرس می شود. وی افزود: همچنین در آئین نهال کاری که روز جمعه 14 اسفند در سیجان انجام می شود به یاد تمام جانباختگان حادثه سیل سیجان نهالی کاشته می شود و در کنار هر نهال تابلوئی با نام آن ها نصب می شود. استان البرز دارای 517 هزار هکتار مساحت است که به عنوان کوچکترین استان کشور می باشد که فقط 3 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و از این میزان نیز 440 هزار هکتار که 82 درصد مساحت استان است را عرصه های ملی شامل می شوند. از مجموع مساحت استان 373 هزار هکتار را عرصه های مرتعی معادل 72 درصد اراضی ملی شامل می شود و 45 هزار هکتار را نیز اراضی بیابانی معادل 7.8 درصد اراضی و 15 هزار هکتار را نیز عرصه های جنگلی تشکیل می دهند.
بازگشت