Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > آموزش برقراري ارتباط اجتماعي به کودکان

آموزش برقراري ارتباط اجتماعي به کودکان


26 دی 1396. نويسنده: monshi
آموزش برقراري ارتباط اجتماعي به کودکان


مهارت برقراری ارتباط با دیگران و اجتماعی شدن را به کودکان آموزش دهید.
یکی از مهم¬ترین و هیجان‌انگیزترین تصمیماتی که به‌عنوان والدین باید بگیرید، هدفمند کردن زندگی فرزندانتان است. به‌عنوان والدین باید تعریف درستی از موفقیت برای آن¬ها داشته باشید. به‌این‌ترتیب که اهداف کوچکی را برایشان مشخص کنید و اجازه بدهید خودشان دررسیدن به آن تلاش کنند. نقش شما به‌عنوان والدین همراهی فرزندان است اما این نکته را هم لحاظ کنید که تعریف موفقیت، دست¬یابی به اهداف و خواسته¬هایی نیست که شما مشخص کرده¬اید بلکه در این مورد باید به علایق و خواسته¬های فرزندانتان نیز توجه کنید. یکی از اهداف کلی که باید برای فرزندتان مشخص کنید، مهارت برقراری ارتباط با دیگران و اجتماعی شدن است. اجتماعی شدن یعنی این¬که فرزندتان بتواند شهروند خوبی باشد، با دیگران سازگاری داشته باشد و یک رابطه صمیمی و مطمئن با دیگران برقرار کند. دراین‌بین علایق فرزندتان را نیز بررسی کنید. برای مثال او را مجبور به برقراری ارتباط با افرادی که خودتان دوست دارید نکنید. اجازه بدهید فرزندتان خودش دوستانش را انتخاب کند و شما نیز در این زمینه او را همراهی کنید.
• بزرگ‌ترین هدیه را به او بدهید
وقتی اهداف انتخابی فرزندتان متناسب با علایق، استعداد و سلیقه اوست، فرزندتان در مسیر درستی قرار خواهد گرفت و به جایگاهی خواهد رسید که شایستگی¬اش را دارد. یکی از بزرگ‌ترین هدیه¬هایی که می¬توانید به فرزندتان دهید فراهم کردن بستری است که فرزندتان در آن بتواند در مسیر استعدادها و موهبت¬های الهی که به او داده‌شده، قدم بردارد و زندگی‌اش را بر اساس مهارت¬ها و علایقش شکل دهد.
• به بچه¬ها قدرت بدهید
بچه¬ها برای رشد و رسیدن به بلوغ به ارتباطی مؤثر با والدین خود نیاز دارند که لازمه آن شنیده شدن آن¬هاست. متأسفانه اکثر ارتباطات بین والدین و فرزندان حول انتقاد کردن و وضع بایدونبایدها به آن¬هاست. البته این مهم است که در مورد موضوعات مختلف و بحث‌برانگیز با فرزندتان به گفتگو بپردازید اما برای به دست آوردن بهترین نتیجه در یک محیط امن محبت‌آمیز و بدون تنش به گفتگو بپردازید.
فرزندتان دوست دارد کنار تابع بودن به قوانینی که برایش وضع کرده¬اید، به او در زمینه¬هایی خاص قدرت و اختیار انجام بعضی از کارهای موردعلاقه‌اش را نیز بدهید. بچه¬ها دوست دارند احساسات و خواسته¬هایشان ازنظر شما مهم تلقی شود. به کودکان در زمینه¬هایی خاص قدرت و اختیار انجام بعضی از کارهای موردعلاقه‌اش را بدهید.
• اولویت‌ها را شناسایی کنید
برای داشتن یک خانواده موفق ابتدا باید اولویت¬هایتان را شناسایی کنید. یکی از اولویت¬های شما ایجاد رابطه¬ای فعالانه بین خودتان و فرزندانتان است. دراین‌بین عواملی که مانع به وجود آمدن چنین ارتباطی می‌شود را شناسایی کنید و آن¬ها را به حداقل برسانید. برای مثال تماشای تلویزیون، پیامک دادن، صحبت¬های طولانی با گوشی همراه، بازی¬های رایانه¬ای و هر چیزی که در اولویت نیست به حداقل برسانید. وقتی اولویت¬های زندگی¬تان را شناسایی کنید و بر اساس درجه اهمیت به آن بپردازید، ارتباط مؤثری با فرزندتان خواهید داشت.
• محیط را امن کنید
فرزند شما محیط خانه را به‌عنوان یک فضای امن در ذهنش جای‌داده است. دراین‌بین نقش شما در برقراری صلح و آرامش در فضای خانه خصوصاً در رابطه با همسرتان بسیار تأثیرگذار خواهد بود. اگر مدام با همسرتان به مشاجره بپردازید دیگر فرزندتان احساس امنیت نخواهد کرد. سعی کنید مشاجره¬های زناشویی را به‌صورت خصوصی و دور از چشم فرزندتان انجام دهید و از به کار بردن کلمات بی‌ادبانه و توهین به یکدیگر اجتناب کنید.
ادب اجتماعی را به فرزند خود بیاموزید!
کودک باید بداند که تمامی نژادها و رنگ¬ها و عقاید افراد مختلف شایسته احترام هستند و به خاطر دوستی میان انسان¬ها نباید رفتار ناهنجار داشته باشد. والدین باید حس همدردی و انسان‌دوستی را کم‌کم به کودک القاء کنند. باید به کودک بفهمانند که به همه احترام بگذارد، مسئولیت¬پذیر باشد و این نکته را بداند که هر انسانی گنج گران-بهایی محسوب می¬شود. به کودک خود یاد دهید که به گروه خود افتخار کند و به گروه¬های دیگر احترام بگذارد. دوست داشتن گروه خود به این معنا نیست که گروه¬های دیگر فاقد ارزش¬های انسانی هستند. برای کودکان داستان‌هایی از اسطوره‌های تمام اقوام و ملل بگویید تا انسان¬ها با هر قومیتی در نظر او شریف، قابل‌احترام و دوست‌داشتنی جلوه کنند.
علی اکبر رمضان پور روانشناس و کارشناس ارشد مشاوره


بازگشت