Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > تنها 20 درصد از کودکان کار در استان البرز ایرانی هستند

تنها 20 درصد از کودکان کار در استان البرز ایرانی هستند


22 تیر 1397. نويسنده: monshi
تنها 20 درصد از کودکان کار در استان البرز ایرانی هستند


معاون اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان البرز گفت: به‌زودی جمع‌آوری جدی متکدیان و کودکان کار به‌صورت شناور برای اجرای طرح‌های پیشگیری از بزهکاری طی چند مرحله در استان البرز انجام خواهد شد.
مهدی جوهری گفت: جمع‌آوری کودکان کار و متکدیان استان البرز، به‌صورت شناور توسط شهرداری‌های مناطق باهدف اجرای طرح‌های پیشگری از جرم و بزهکاری به‌طورجدی در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
وی بابیان اینکه این جمع‌آوری‌ها به‌صورت مرحله‌ای هم‌اکنون در حال انجام است، اظهار داشت: به دلیل شناور بودن تعداد کودکان کار در استان البرز و کلان‌شهر کرج، هنوز آمار دقیقی در دست نداریم و ارقام‌ها در حد تخمین و حدود است ولی بااین‌وجود می‌توان گفت، تنها 20 درصد از کودکان کار و متکدیان سطح البرز ایرانی هستند. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز ادامه داد: تا پایان مرداد یا اواسط شهریور آمار دقیق کودکان کار مشخص خواهد شد و هم‌اکنون این کودکان به همراه متکدیان، به‌صورت متمرکز در فرهنگسرای غدیر جمع‌آوری‌شده‌ و در حال غربالگری و دریافت کمک‌های بهداشتی و درمانی هستند. جوهری تصریح کرد: این کودکان توسط شهرداری‌ها جمع‌آوری می‌شوند تا برای غربالگری و استفاده از امکانات دارویی و پزشکی به دیگر کمیته‌های یاری‌رسان معرفی شوند، همچنین بازرسین قوه‌قضاییه بر اجرای صحیح مراحل اداری انجام طرح ساماندهی کودکان کار نظارت دقیقی داشته و شرایط را کنترل می‌کنند.
وی ادامه داد: افراد با توجه به محیطی که در آن هستند تحت تأثیر قرارگرفته و رفتار می‌کنند به همین دلیل لازم است اهداف پیشگیری از آسیب‌رسانی به کودکان کار را دنبال کنیم و با توجه به اینکه، افراد نخستین ارتباط خود را با خانواده، مدرسه و گروه هم‌سن‌وسالان خود برقرار می‌کنند و از آن‌ها تأثیر می‌پذیرند، ریشه رفتار بزهکارانه را نیز باید در کودکی آن‌ها جست‌و‌جو کرد. این مسئول خاطرنشان کرد: نقطه آغاز بزهکاری دوران کودکی است و این مسئله تا بزرگ‌سالی ادامه خواهد داشت و نباید بگذاریم شرایط و عوامل در کودکی افراد، عاملی برای انحرافات و بزهکاری‌های دوران نوجوانانی و جوانی آنان باشد.
جوهری همچنین گفت: با توجه به وجود اختلال شخصیت ضداجتماعی در بین بزهکاران که زمان بروز آن در دوران نوجوانی است، باید سعی کنیم اقدامات درمانی و حمایت‌های روان‌شناختی مناسب را در آنان تقویت کرده و مسائلی را که موجب آسیب‌های آینده و معضلات روحی آنان می‌شود تا جایی که می‌توانیم از بین ببریم. وی یادآور شد: همان‌طور که شرایط نامطلوب خانواده می‌تواند عامل بزهکاری افراد در آینده باشد،، به همان نسبت شرایط مناسب در خانواده نیز، رشد ذهنی، عاطفی، روانی و اجتماعی نوجوان را امکان‌پذیر ساخته و مهم‌ترین قدم در پیشگیری از بزهکاری است. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز مقابله با تقویت بزهکاری در میان کودکان کار را ازجمله دستورالعمل‌های طرح جمع‌آوری و ساماندهی کودکان کار دانست و گفت: طرح نماد در شهرستان نظرآباد به‌صورت پایلوت در استان البرز، برگزار شد و جلسات آموزش مهارت‌های دهگانه زندگی و اجرایی شدن طرح مهارت‌های زندگی در 20 بند ازجمله ارکان این طرح بود. جوهری در پایان افزود: به‌زودی با اجرایی شدن این طرح در کلان‌شهر کرج و نقاط آسب پذیر دیگر استان البرز، شاهد ساماندهی جدی کودکان کار و متکدیان خواهیم بود.
بازگشت