Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > همکاری دادگستری و نمایندگان استان البرز در مجلس با امضای تفاهم نامه مشترک

همکاری دادگستری و نمایندگان استان البرز در مجلس با امضای تفاهم نامه مشترک


4 بهمن 1401. نويسنده: monshi


در نشست نمایندگان مردم شریف استان البرز در مجلس شورای اسلامی با رئیس کل دادگستری، رئیس محاکم عمومی و انقلاب و دادستان کرج و دبیر شورای تحول قضایی، زمینه‌های همکاری‌های مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
نشست مشترک نمایندگاه مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی در محل حوزه ریاست دادگستری کل استان، با حضور علی حدادی نماینده مردم شریف ساوجبلاغ،نظرآباد و طالقان در مجلس؛ مهدی عسگری و علیرضا عباسی نمایندگان مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی؛ حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان؛ آرش استکی رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرج، احمد نوروزی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان، با میزبانی دادگستری کل استان البرز برگزار شد.
حسین فاضلی هریکندی در این نشست با اشاره به اینکه در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه، تعامل و همفکری بین دستگاه‌های مختلف یکی از تاکیدات رئیس قوه قضائیه است تصریح کرد: این تعامل فقط محدود به قوای مجریه و مقننه نیست و دستگاه قضایی آمادگی تعامل و همفکری با کلیه سازمان‌ها و ارگان‌ها و همچنین آحاد جامعه را دارد.
تفاهم نامه همکاری با نمایندگان مردم استان البرز
وی با اشاره به برگزاری نشست‌های مختلف قوه قضائیه با کمیسیون‌های مجلس که شرح وظایف مستقیم و نزدیکی با قوه قضائیه دارند، گفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری قوه قضائیه با مجلس شورای اسلامی گام مهمی در این مسیر بود که در استان نیز دادگستری کل استان با انعقاد تفاهم نامه با نمایندگان مردم شریف استان در مجلس به دنبال بهره مندی از ظرفیت‌های موجود جهت خدمت بیشتر به مردم شریف استان است. رئیس شورای قضایی استان البرز اضافه کرد: بر اساس تفاهم نامه مذکور، دبیرخانه ای در محل دادگستری کل استان تشکیل شده تا موضوعات و دغدغه‌های مشترک را پیگیری کند و نتایج را در نشست‌های فصلی مورد بررسی قرار دهد.
آمار ورودی و مختومه پرونده‌ها در 9 ماهه سال جاری
وی در ادامه با اشاره به عملکرد دادگستری کل استان البرز در حوزه‌های مختلف قضایی گفت: در 9 ماهه سال جاری، 386824 فقره پرونده به دادسراها، دادگاه‌ها و اجرای احکام وارد شده است که نسبت به سال گذشته رشد 5 درصدی را نشان می‌دهد؛ همچنین در مجموع 384613 فقره پرونده تا پایان آذر مختومه شده است که علی رغم افزایش ورودی، تنها 2211 فقره پرونده تا پایان 9 ماهه سال جاری در مقایسه با میزان ورودی، کمتر مختومه شده است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تلاش مضاعف همکاران امیدواریم که تا پایان سال جاری پرونده‌های مانده اتخاذ تصمیم گردد؛ در حوزه شورای حل اختلاف نیز تعداد پرونده های وارده 118167 فقره بوده است.
شش اتهام نخست استان البرز
عالی ترین مقام قضایی استان البرز با برشمردن اتهامات اول استان از نظر فراوانی، بیان کرد: سرقت، توهین، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه، ضرب و جرح عمدی، صدمات بدنی در اثر تصادفات رانندگی شش اتهام نخست استان البرز هستند.
کاهش 13 درصدی سرقت در استان البرز
وی با اشاره به اینکه مقابله با سرقت مطالبه عمومی است که در کشور وجود دارد، متذکر شد: در استان البرز با اقدامات انجام شده از جمله ایجاد قرارگاه مقابله با جرایم خاص و قرارگاه پیشگیری و مقابله با سرقت، برخلاف روند رو به رشد کشوری، شاهد کاهش 13 درصدی آمار سرقت در 9 ماهه سال جاری در مقایسه با سال قبل هستیم. رئیس کل دادگستری استان البرز با یادآوری اینکه روند کاهش وقوع سرقت در استان البرز از سال ۱۳۹۹ شروع شده است، افزود: طبق آمار اعلامی از سوی مرکز آمار فناوری اطلاعات قوه قضائیه، به لحاظ میانگین وارده پرونده های سرقت به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، استان البرز از رتبه هشتم در سال ۱۳۹۸ با بهبود وضعیت و کاهش نرخ رشد سرقت به رتبه دوازدهم در سال ۱۳۹۹ و در ادامه نیز به جایگاه نوزدهم در سال ۱۴۰۰ در میان سایر استان ها رسیده است، فاضلی هریکندی با تاکید بر اینکه استان البرز در کنار کاهش وقوع سرقت در زمینه کشف سرقت نیز بهبود قابل توجهی داشته، بیان کرد: این در حالی است که به لحاظ کشف سرقت، استان البرز در سال ۱۳۹۸ در رتبه ۳۰ کشوری بوده در سال ۱۳۹۹ با افزایش میزان کشف سرقت در جایگاه 27 و در سال 1400 در جایگاه 20 کشوری قرار گرفته است. وی گسترش فرهنگ صلح و سازش را یکی از اولویت‌های دادگستری کل استان البرز در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه برشمرد و بیان کرد: ایجاد چهار شورای حل اختلاف تخصصی در سال جاری یعنی شورای حل اختلاف ویژه شرکت های دانش بنیان، شورای حل اختلاف ویژه مدیریت شهری، شورای حل اختلاف اتاق اصناف و شورای حل اختلاف ویژه اهالی رسانه، گام های مهمی در مسیر تخصصی سازی سازش و حل اختلافات در دعاوی بوده است.

نظارت بر 13 هزار صفحه در فضای مجازی
در ادامه این نشست دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، انسجام در بین دستگاه‌های مختلف در استان را مثال زدنی دانست و گفت: دستگاه قضایی در هرجایی که موانعی در مسیر اجرای برنامه های قانونی دستگاه های مختلف وجود داشته ورود و موانع را برطرف کرده است.
وی در ادامه با اشاره به نظارت و ساماندهی فضای مجازی بیان کرد: بر اساس برآوردها بیش از 13 هزار صفحه در فضای مجازی فعالیت دارند که در موارد متعددی به صاحبان این صفحات تذکر، انذار و در مواقعی برخورد قضایی انجام شده است. در ادامه این نشست علی حدادی نماینده مردم شریف ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر انتظارات ویژه ای که مردم از نمایندگان حوزه انتخابیه خود دارند، گفت: تلاش می‌کنیم بیشترین حضور را در بین مردم داشته باشیم.
انتقال زندان ها از استان البرز
وی با اعلام آمادگی برای پیگیری در مجلس در زمینه قوانینی که نیاز به اصلاح دارند گفت: انتقال زندان‌ها از استان البرز نقش بسزایی در کاهش آسیب‌های مرتبط با حاشیه نشینی در کرج خواهد داشت. علیرضا عباسی نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه تدوین برنامه هفتم توسعه، فرصت مناسبی برای کمک به دستگاه قضایی است از اهتمام جدی در مجلس در این زمینه گفت. تقدیر از ایجاد شورای حل اختلاف ویژه شرکت های دانش بنیان، پیگیری حقابه کشاورزان ماهدشت، مشکلات تصفیه خانه شهرک صنعتی اشتهارد از دیگر مباحث مطرح شده توسط عباسی در این نشست بود. مهدی عسگری نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد نیز در این نشست با تقدیر از زحمات دستگاه قضایی در اغتشاشات اخیر گفت: شاهد بودیم که دادگستری کل استان بدون اینکه متاثر از فشارها و فضاسازی‌ها باشد به رسالت قانونی خود عمل کرد.
گفتنی است در پایان این نشست ابلاغ صلح یاری نمایندگان استان در شوراهای حل اختلاف به امضای رئیس کل دادگستری استان البرز به ایشان تقدیم شد.



بازگشت