Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > آغاز فاز اجرایی ساخت سیستم فرآوری نان کامل در دانشگاه آزاد اسلامی

آغاز فاز اجرایی ساخت سیستم فرآوری نان کامل در دانشگاه آزاد اسلامی


12 تیر 1403. نويسنده: monshi


رئیس دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز فاز اجرایی ساخت سیستم فرآوری نان کامل در این دانشگاه خبر داد و طرح بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور با تمرکز بر احیای نان سبوس‌دار با آرد کامل را تشریح کرد.
نظر به اینکه نان سالم‌ترین و در عین حال اصلی‌ترین ماده غذایی سبد مصرفی خانوار است و به دلیل نبود جایگزینی برای آن ارزش و اهمیت اش بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت. نان نه تنها منبعی برای رفع گرسنگی؛ بلکه منبعی ارزشمند برای تأمین ویتامین‌ها و املاح ضروری مورد نیاز است. از این رو اغلب مصرف‌کنندگان نان به ارزش تغذیه‌ای ماده غالب مصرفی خود توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. نان باکیفیت نانی است که سبوس بیشتری داشته باشد و هر اندازه نان سفیدتر باشد یعنی سبوس کمتری دارد و ارزش تغذیه‌ای آن به شدت افت پیدا می‌کند. توجه به این موارد و جایگاه خاص نان در امنیت غذایی، رژیم تغذیه‌ای و خواص درمانی نان‌های تولیدی باکیفیت به منظور پیشگیری از گسترش بیماری واگیردار و غیرواگیردار و نقش مؤثر آن در تغذیه درمانی که ترجیح قابل ملاحظه‌ای نسبت به دارودرمانی دارد، طبق مذاکرات و هماهنگی انجام شده، انجمن تغذیه سالم و غلات کامل کشور آمادگی دارد در اجرای طرح بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور با تمرکز بر احیای نان سبوس‌دار با آرد کامل با پژوهشکده ایمنی غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همکاری کند.ازجمله مزایای آرد‌های کامل تولید آرد تک مرحله‌ای است. در این فرایند آسیاب گندم بدون سبوس‌گیری انجام و دانه گندم به طور کامل آسیاب می‌شود. ریز، یکنواخت و همگن شدن سبوس دانه با سایر اجزای دانه بهترین بستر را برای فرآیند تخمیر مناسب فراهم می‌کند.در این راستا و به تازگی به پیشنهاد پژوهشکده ایمنی غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی و با تصویب کمیسیون معاملات دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، فاز اجرایی ساخت سیستم فرآوری نان کامل در سه واحد زیرمجموعه استان البرز آغاز شده است. افشین اسماعیلی‌فر رئیس دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی درباره اجرای طرح بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور با تمرکز بر احیای نان سبوس‌دار با آرد کامل اظهار داشت: این طرح با هدف بهینه‌سازی کیفیت نان‌های سنتی رایج به منظور کاهش ضایعات نان و اصلاح الگوی مصرف سبد امنیت غذایی خانوار اجرا می‌‌شود و در نظر است با اجرای این طرح در سطح دانشگاه بتوانیم با ارائه کیفیت بهینه نان و بسته‌بندی مناسب برندسازی کنیم.به گفته رئیس پژوهشکده ایمنی غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، طرح بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور با تمرکز بر احیای نان سبوس‌دار با آرد کامل، منطبق با مصوبات کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی برای «افزایش کیفیت و کاهش ضایعات نان» و «ارتقای بهره‌وری زنجیره ارزش نان» است.اسماعیلی فر گفت: از عواید این پروژه برای دانشگاه می توان به راه‌اندازی نانوایی با فرآیند فرآوری نان کامل و درآمد تجاری حاصل از فروش نان علاوه بر اصلاح الگوی مصرف در دانشگاه، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و ارائه دانش فنی آن به مجموعه‌های متقاضی راه‌اندازی نانوایی نان کامل، ارائه دوره‌های فنی آموزشی پخت نان کامل به‌ویژه به نانوایان متقاضی در سطح استان البرز و سایر استان‌ها و برندسازی نان کامل تولیدی برای دانشگاه با بسته‌بندی جدید در ارایه به بازار مصرف در سراسر کشور اشاره داشت.رئیس پژوهشکده ایمنی غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بیان داشت :این محصول بسته به سطح اتوماسیون می‌تواند با کمترین نیروی انسانی به نسبت روش‌های سنتی راه اندازی شده و بهره‌وری منابع را به همراه داشته باشد. این امتیازات به موازات تقاضای رو به گسترش در مراکز جمعیتی بزرگ کشور جذابیت قابل قبولی برای سرمایه‌گذاری را بر اساس سودآوری، بازدهی و دوره برگشت مناسب سرمایه‌گذاری، مصرف رو به گسترش به عنوان کالای جایگزین نان‌های سنتی و هم به عنوان تولید نان‌های جدی امکان استفاده از زنجیره‌های بزرگ فروشگاهی عرضه کالا در کشور برای فروش محصولات ، بی‌نیازی به نیروی انسانی زیاد، امکان ارتقای سطح تکنولوژی و اتوماسیون خط تولید برای افزایش ظرفیت تولید و ایجاد تنوع در تولید، امکان تأمین مالی و حمایت دولتی در راستای کاهش ضایعات نان، امکان تأمین به‌موقع و وافر مواد اولیه و امکان استفاده از معافیت مالیاتی و نرخ بهره پایین تسهیلات در زمان راه‌اندازی و بهره‌برداری را به همراه دارد.
بازگشت