Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در فرآیندی شفاف انتخاب شود

ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در فرآیندی شفاف انتخاب شود


امروز, 17:49. نويسنده: monshi


مدیر گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: حدود هفت سال است که مدیریت اجرایی براساس برنامه‌های مدیریتی در جنگل‌های شمال کشور متوقف شده است. این وضعیت عرصه‌های جنگلی را برای فعالیت‌های قاچاقچیان چوب، زمین‌خواران، آفرودسواران و مانند آنها بی پناه رها نموده است.
محمد عواطفی‌همت با بیان اینکه جنگل‌ها و مراتع پشتوانه‌ حیات در سرزمین ایران هستند گفت: ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، موقعیتی حیاتی برای اجرای قوانین ملی حفاظت و حمایت از عرصه‌های ملی و طبیعی کشور است و باید به گونه‌ای انتخاب شود که بتواند موجب ارتقای جایگاه سازمان منابع طبیعی در کشور باشد، امکانات کشور را برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی ملی بسیج نماید و مقابل تقاضاهای غیرمجاز برای تصرف و تخریب سرزمین ایستادگی کند. عواطفی‌همت با اشاره به اهمیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گفت: این سازمان با در اختیار داشتن مالکیت ۱۴ میلیون هکتار جنگل و اراضی جنگلی، ۸۰ میلیون هکتار مرتع و ۳۴ میلیون هکتار بیابان و کوهستان، عملاً متولی ۸۳ درصد از مساحت کشور محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت روزافزون منابع جنگلی و پوشش گیاهی کشور در ذخیره‌ کربن، تصفیه هوا، تنظیم جریان آب، حفاظت خاک و جلوگیری از بروز ریزگردها و طوفان‌های گرد و غبار، انتخاب ریاست سازمان وظیفه‌ای خطیر و مدیریت سازمان منابع طبیعی در سرنوشت بلندمدت کشور و رفاه شهروندان موثر است.این عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: با توجه به اینکه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور معاون وزیر جهاد کشاورزی است و توسط وزیر انتخاب می‌شود؛ انتظار کنشگران منابع طبیعی و محیط زیست کشور آن است که فرآیند انتخاب ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همانند انتخاب وزرا و مدیران عالی رتبه دولت چهاردهم و در یک فرآیند شفاف، قابل تحسین و دور از ابهام باشد.وی خاطرنشان کرد: فردی باید در رأس این سازمان قرار گیرد که وامدار گروه‌ها و احزاب سیاسی نباشد. تجربه چند سال اخیر نشان داده که هرگاه انتخاب روسای این سازمان حاصل فرآیندهای غیرشفاف و بده و بستان میان جریان‌های قدرتمند و دارای منافع بوده، سازمان قادر به ایستادگی در برابر تقاضاهای گروه‌های بانفوذ نبوده و در مقابل خواسته‌های آنان کوتاه آمده است و البته چنین مدیرانی بعد دچار دردسر شده‌اند.
وی ادامه داد: تقاضای عمومی از دولت، حفاظت و حمایت از پوشش گیاهی کشور است. اگر به دنبال این هستیم که وضعیت آن را بهبود دهیم یا اجازه فرسایش بیشتر منابع طبیعی و تنوع زیستی کشور را ندهیم؛ باید یک فرد قوی در یک فرآیند شفاف انتخاب کنیم که حاصل بده بستان سیاسی نباشد. در انتخاب ریاست این سازمان باید نظر دانشگاه‌ها، بخش تحقیقات، انجمن‌های علمی و سایر سمن‌ها، رسانه‌ها، فعالان محیط زیست و بدنه‌ سازمان منابع طبیعی لحاظ شود. اگر رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با چنین پشتوانه‌ای انتخاب شود می‌تواند به پشتوانه‌ی کنشگران مرتبط امانتدار شایسته‌ای برای این بخش باشد.مدیر گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه حدود هفت سال است که مدیریت اجرایی براساس برنامه‌های مدیریتی در جنگل‌های شمال کشور متوقف شده که بسیار آسیب‌زا است؛ گفت: این وضعیت عرصه‌های جنگلی را برای فعالیت‌های قاچاقچیان چوب، زمین‌خواران، آفرودسواران و مانند آنها بی پناه رها نموده است.وی در پایان اظهار کرد: براساس داده‌های موجود امروزه حداقل ۲۷ نقطه از جنگل‌های هیرکانی از جمله در سراوان، رشت، لاهیجان، رامسر، تنکابن، نوشهر، نور، آمل، ساری و گرگان محل دفن زباله‌های شهرها و روستاها است. این فقط نمونه‌ای از آسیب‌هایی است که طی سال‌های اخیر به جنگل‌های کشور وارد شده است. بنابراین رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری باید بتواند نظم مدیریتی در همه جنگل‌های کشور را احیا نماید و مقابل روندهای مخرب ایستادگی کند. انتظار است وزیر جهاد کشاورزی این مسائل را در انتخاب سکاندار این سازمان لحاظ کنند و البته خیلی هم دیر نشود.
بازگشت