Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > روانشناسان و مشاوران معماران خاموش سلامت روان جامعه هستند

روانشناسان و مشاوران معماران خاموش سلامت روان جامعه هستند


امروز, 16:27. نويسنده: monshi



مراسم بزرگداشت روز روانشناس و مشاور با حضور دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، حجت الاسلام و المسلمین امیر ابراهیم زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان البرز، دکتر بهرام هزاروسی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان البرز، جمعی از استادان و دانشجویان واحد کرج در سالن شهید سلیمانی برگزار شد.
دکتر حسین کلانتری در این مراسم بیان داشت: نهم اردیبهشت ماه، روز روانشناس و مشاور، فقط یک مناسبت تقویمی نیست؛ بلکه یادآور مسئولیتی عمیق در قبال جان، ذهن، و کرامت انسان است.وی گفت: در دنیایی که با تنهایی های عمیق، اضطراب های مزمن، گسست های ارتباطی و بحران معنا مواجه است، هیچ رسالتی مهمتر از بازسازی تعادل روان انسانها نیست؛ و این، دقیقاً همانجاست که روانشناسی به عنوان دانش احیاگر و تمدن ساز جلوه میکند. دکتر کلانتری افزود: روانشناسی، علمی است که به درون انسان نفوذ میکند، نه برای کنترل او، بلکه برای آزادسازی ظرفیت های فطری است و این علم در کنار درمان اختلالات روانی، به رشد، تاب آوری، خودشکوفایی، تصمیم گیری اخلاقی، خودشناسی و مسئولیت پذیری انسان کمک می کند و از این منظر، روانشناسی را باید یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار دانست، البته توسعه فقط با راه و جاده و کارخانه محقق نمی شود، بلکه نیازمند انسان سالم، متعادل، امیدوار، هدفمند و معنادار است. این استاد تمام دانشگاه اظهار داشت: در این مسیر، دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه راهبردی به علوم انسانی، به ویژه روانشناسی، تلاش میکند تا دانشگاهی مسئله محور، انسان ساز و تمدن ساز باشد.دکتر کلانتری گفت: ما معتقدیم روانشناسی بومی و اسلامی، حلقه ای گمشده در نظام دانشی کشور است؛ حلقه ای که می تواند روان ملت را از سلطه تئوری های وارداتی و نگاه های تقلیل گرا نجات دهد.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بیان داشت: در این نقطه، ما به مفهوم “مرجعیت علمی تمدن ساز” ورود می کنیم؛ مفهومی که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به روشنی ترسیم شده است. مرجعیت علمی تنها در سایه مقاله و آمار تحقق نمی یابد؛ بلکه با خلق نظریه های نافع، بومی سازی معرفت، پاسخگویی به مسائل واقعی جامعه و تربیت متخصصانی با هویت فرهنگی و دغدغه اجتماعی به دست می آید.
دکتر کلانتری اظهار داشت: دانش روانشناسی، به شرطی می تواند نقش آفرین تمدن ساز باشد که از انزوا در فضای آکادمیک رها شده و در خدمت زندگی واقعی مردم قرار گیرد و روانشناسان و مشاوران معماران خاموش سلامت روان جامعه و صدای آرامش در دنیای هیاهو هستند. وی افزود: روانشناسی باید در مدارس و آموزش و پرورش برای تربیت نسلی با پشتکار و هویتدار، در خانواده ها برای مدیریت تعارضات و تربیت فرزند، در سازمان ها و محیطهای کار برای ارتقاء انگیزش و سلامت روان، در رسانه ها و فضای مجازی برای مقابله با اضطراب دیجیتال و القائات منفی، و حتی در نظام برنامه ریزی کشور برای تحلیل رفتارهای اجتماعی، حضور فعال و منسجم داشته باشد.
دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، ما بر این باوریم که رسالت ما فراهم آوری زمینه های لازم برای توسعه مراکز روان درمانی و مشاوره دانشگاهی، گسترش پژوهش های مسئله محور در حوزه سلامت روان، خانواده، جوانان و آسیب های اجتماعی، تربیت روانشناسانی با روحیه انقلابی، بینش علمی، و تعهد اجتماعی و تأسیس قطب های دانشی در حوزه روانشناسی اسلامی و بین رشته ای است. وی خطاب به استادان گفت: امروز، دانشجویان ما درگیر چالش هایی از قبیل اضطراب آینده، فقدان معنا، شکاف نسلی، فشارهای اجتماعی، فرسودگی تحصیلی، بحران هویت، و ضعف در مهارتهای ارتباطی هستند که بسیاری از آنها ریشه روانشناختی دارند، و ما نمیتوانیم صرفاً با آموزش درسی، پاسخگوی این مشکلات باشیم و همواره به روانشناسی نه فقط در چهارچوب یک رشته بلکه در قالب یک رسالت نیاز داریم.
وی در پایان با قدردانی از همه روانشناسان و مشاوران اظهار داشت: روانشناسی، علم ساختن انسانِ تمدن ساز است؛ انسانی با ذهن متعادل، روان آرام، شخصیت سالم، و روحی امیدوار که این همان نقطه تلاقی علم، اخلاق، و فرهنگ است.

بازگشت