Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > غرور مقدمه سقوط است؛ از سرنوشت متکبران عبرت بگیرید

غرور مقدمه سقوط است؛ از سرنوشت متکبران عبرت بگیرید


دیروز, 09:04. نويسنده: monshi


در خطبه اول نماز جمعه این هفته کرج که به امامت آیت‌الله حسینی همدانی، امام جمعه کرج ایراد شد، بر لزوم عبرت‌گیری از تاریخ و پرهیز از تکبر و غرور تأکید شد.
خطیب جمعه کرج با اشاره به سخنان امیرالمؤمنین علیه‌السلام در خطبه قاصعه نهج‌البلاغه، تصریح کرد: از آنچه بر ملت‌های متکبر گذشته نازل شد، از عذاب‌ها، ذلت‌ها و سختگیری‌های الهی، عبرت بگیرید. او افزود که توجه به فرجام ستمگران و متکبران گذشته، راهی برای نجات انسان از سقوط اخلاقی و معنوی است.امام جمعه کرج با استناد به آیه ۴۰ سوره عنکبوت، بیان کرد: خداوند فرمود ما هر یک از مستکبران را به گناهشان گرفتیم؛ بعضی را با صاعقه، بعضی را در زمین فرو بردیم و برخی را غرق کردیم؛ و خداوند به آنان ستم نکرد، بلکه خودشان به خویشتن ظلم کردند.وی تأکید کرد که پند گرفتن از سرنوشت فرعون، نمرود، قارون، بلعم، شداد و دیگر طاغوت‌های تاریخ برای امروز ما درس‌آموز است. «اگر اطاعت الهی می‌کردند، دچار آن مصیبت‌ها نمی‌شدند»؛ این جمله امام جمعه، هشداری بود نسبت به غفلت از سنت‌های الهی در جوامع معاصر.آیت‌الله حسینی همدانی در ادامه به یکی از ابعاد مهم نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: امام علی علیه‌السلام در خطبه‌های متعددی از جمله خطبه ۸۸، ۸۹ و ۱۸۲، مردم را به عبرت گرفتن از گذشته دعوت می‌کنند. او یادآور شد که خداوند جباران را بعد از مهلت دادن و نعمت بخشیدن در هم کوبید و ملتی را بازسازی نکرد مگر پس از تحمل سختی‌ها و آزمون‌ها.
ایشان در بخش دیگری از خطبه، با اشاره به آیه «لقد کان فی قصصهم عبره لاولی الألباب»، اظهار داشت: قرآن نیز بارها عبرت‌گیری از داستان‌ها و سرگذشت پیشینیان را مختص صاحبان عقل و بصیرت دانسته است.امام جمعه کرج افزود: در حکمت ۲۹۷ نهج‌البلاغه نیز هشدار داده شده که «ما اکثر العبر و اقل الاعتبار»؛ یعنی اگرچه عبرت‌ها فراوان است، اما عبرت‌گیرندگان اندکند.
در پایان، آیت‌الله حسینی همدانی سه فرمان اساسی را یادآور شد: «عبرت بگیرید، پند بگیرید و به خدا پناه ببرید». او این سه اصل را راه رسیدن به حقیقت و سعادت در دنیا و آخرت دانست و از نمازگزاران خواست با تأمل در سرنوشت ملت‌ها و افراد گذشته، مسیر هدایت را انتخاب کنند.
بازگشت