صفحه اصلي > اجتماعی > توصیههای بهداشتی به موکبهای عزاداری
توصیههای بهداشتی به موکبهای عزاداریامروز, 10:41. نويسنده: monshi |
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز از ابلاغ دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر خبر داد و گفت: در ایام محرم و صفر، بر فعالیت موکبها و اماکن عزاداری از لحاظ بهداشتی به صورت گسترده نظارت میشود. دکتر معصومه جودکی درباره دستورالعمل بهداشت محیط ویژه ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در محرم و صفر که از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده، گفت: این دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر با هدف حفظ سلامت عزاداران حسینی، سه محور کلیدی شامل بازرسی و نظارت بهداشتی گسترده، آموزش و اطلاعرسانی فراگیر و گزارشدهی منظم فعالیتها را در اولویت قرار داده است.وی افزود: براساس این دستورالعمل، تیمهای بهداشت محیط موظف به نظارت مستمر بر منابع آب، ایستگاههای صلواتی، موکبها، اماکن عزاداری و روند تهیه و توزیع نذورات هستند. همچنین بر استفاده از ظروف مجاز و روشهای ایمن پخت و نگهداری غذا تأکید شده است.جودکی با تاکید بر حفظ شرایط بهداشتی توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر ادامه داد: هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد.وی بیان کرد: کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.جودکی یادآور شد: مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی بوده و توصیه میشود از مواد غذایی مشمول بستهبندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود، اظهار کرد: برای طبخ، از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.وی افزود: از نمکهای بسته بندی یددار تصفیه شده و روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین در پخت و پز غذا استفاده شود. همچنین لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود.وی گفت: در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد روی شمعک گاز نگهداری شود.جودکی خاطرنشان کرد: از بستهبندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود، تا با مشارکت فعال، سلامت عمومی عزاداران در این ایام تضمین شود. بازگشت |