Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > روز جهانی غذا: "غذاهای سالم تر، آینده ای بهتر"

روز جهانی غذا: "غذاهای سالم تر، آینده ای بهتر"


امروز, 09:36. نويسنده: monshi


امسال روز جهانی غذا مصادف با 24 مهر ماه با تاکید بر شعار محوری سال جاری، یعنی "غذاهای سالم تر، آینده ای بهتر"، توجه عموم مردم را به نقش حیاتی امنیت غذایی و تغذیه سالم جلب می کند.

تغذیه مناسب، صرفا یک نیاز اولیه نیست، بلکه سرمایه گذاری زیر بنایی برای سلامت همگانی، افزایش بهره وری و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و فشارخون است. در واقع دسترسی به غذاهای مغذی، تضمین کننده رشد جسمی و شناختی کودکان و بهبود کیفیت زندگی در تمام سنین است. در راستای شعار روز جهانی غذا، جلوگیری از هدر رفت غذا، قدمی عملی برای آینده ای بهتر است.
در واقع هدر رفت و ضایعات غذایی یکی از مهم ترین چالش های جهانی و در ارتباط مستقیم با امنیت غذایی است. در حالی که بسیاری از افراد با چالش دسترسی به غذای کافی روبرو هستند، حجم عظیمی از مواد غذایی سالم در سطح جهان، از مزرعه تا سفره به هدر می رود. آمار ضایعات غذایی که توسط FAO در سال 2022 اعلام شده، حدود 19% از تولید جهانی غذا می باشد. این میزان غذا، می تواند نیاز تغذیه ای بیش از 730 میلیون نفر را با گرسنگی مزمن، تامین کند. ضایعات غذایی نه تنها اتلاف منابع ارزشمند (آب، انرژی و زمین) است، بلکه می تواند هزینه های زیست محیطی و اجتماعی از قبیل افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و تشدید بحران تغییرات اقلیمی را نیز به همراه داشته باشد. بنابراین بعنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود در راستای شعار "غذاهای سالم تر، آینده ای بهتر"، همگان را دعوت میکنیم تا با برنامه ریزی دقیق خرید، نگهداری صحیح مواد غذایی و مصرف آگاهانه، نقش فعال و موثری در کاهش ضایعات غذایی ایفا کنید. همچنین با بازنگری در الگوهای مصرفی خود و انتخاب غذاهای سالم تر، نه تنها به ارتقای سلامت فردی خویش کمک کنید، بلکه در ساختن نظام غذایی پایدارتر و آینده ای درخشان تر برای جامعه، نقش آفرین باشند.
فرزانه سینکایی
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
مرکز بهداشت غرب کرج
بازگشت