Logo

صفحه اصلي > اجتماعی > رونمایی از چاپگر بریل و دستگاه نوک‌تیکر ویژه نابینایان با حضور مدیرکل بهزیستی البرز

رونمایی از چاپگر بریل و دستگاه نوک‌تیکر ویژه نابینایان با حضور مدیرکل بهزیستی البرز


امروز, 08:53. نويسنده: monshi


در مراسمی به مناسبت روز جهانی نابینایان و با حضور "وجیهه محمدی فلاح" مدیرکل بهزیستی استان البرز و "دکتر عبداللهی" رئیس دانشگاه خوارزمی از دو دستگاه ویژه نابینایان شامل چاپگر بریل و نوک‌تیکر رونمایی شد. این تجهیزات با هدف ارتقاء دسترسی دانشجویان نابینا به منابع آموزشی در دانشگاه خوارزمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی نابینایان که به همت دانشگاه خوارزمی و با همکاری اداره‌کل بهزیستی استان برگزار شد، از دو دستگاه تخصصی کمک‌فنّاوری ویژه جامعه نابینایان شامل چاپگر بریل و دستگاه یادداشت‌بردار نوک‌تیکر رونمایی شد.در این مراسم دستگاه‌های مذکور جهت استفاده دانشجویان نابینا و کم‌بینا در دانشگاه خوارزمی رونمایی و نصب شد.دستگاه چاپگر بریل با قابلیت چاپ متون بریل از روی فایل‌های متنی، گامی مؤثر در گسترش دسترسی نابینایان به منابع آموزشی به‌شمار می‌رود. همچنین دستگاه نوک‌تیکر (Note Taker) که ترکیبی از ابزار یادداشت‌بردار و «Braille Display» است، امکانات متعددی از جمله تایپ بریل مشابه دستگاه پرکینز، ذخیره‌سازی هم‌زمان در حافظه داخلی و رایانه، و خوانش متون بریل بر روی صفحه‌نمایش بینایی را فراهم می‌کند.
این دستگاه با نرم‌افزارهای گویاساز نظیر JAWS و NVDA سازگار بوده و متون را به‌صورت صوتی نیز بازخوانی می‌کند.رونمایی از این تجهیزات بخشی از برنامه‌های مشترک بهزیستی البرز و دانشگاه خوارزمی در راستای تحقق شعار «دسترسی برابر برای همه» و فراهم‌سازی زیرساخت‌های آموزشی برای افراد دارای معلولیت بینایی است.


بازگشت