Logo

صفحه اصلي > فرهنگی > انتخابات شورای دانش آموزی، تمرین مردم سالاری دینی و مشارکت جویی است

انتخابات شورای دانش آموزی، تمرین مردم سالاری دینی و مشارکت جویی است


3 آبان 1393. نويسنده: monshi
انتخابات شورای دانش آموزی، تمرین مردم سالاری دینی و مشارکت جویی است


مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز انتخابات شوراهای دانش آموزی را تمرین مردم سالاری دینی و مشارکت جویی و مشارکت پذیری دانست.
خسرو ساکی' همزمان با هفدهمین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی که به صورت متمرکز استانی در مدرسه راهنمایی دخترانه شهید فلاحی آموزش و پرورش ناحیه یک کرج برگزارشد، گفت: شورا یکی از جنبه های مشارکت است که با واژه مشورت که همان به دست آوردن رای و نظر از طریق مراجعه برخی به برخی دیگر است، معنی می دهد.
وی افزود: این روش در سیره پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) مطرح بوده و مساله ای مدرن و جدید و مربوط به سده های اخیر و صاحبنظران نیست و بشر در سده های اخیر به این نتیجه رسیده که با رجوع به رای مردم بهتر می تواند امور اجتماعی را اداره کند. وی اظهار داشت: در تمام مراحل زندگی پیامبر (ص) بحث رجوع به خرد جمعی و رجوع به رای دیگران به چشم می خورد و ایشان درس بزرگی را به امت خود می آموزند که براساس نص صریح قرآن باید مشورت کرد و می بینیم که پیامبر (ص) در بجز در امور وحی و باید ها و نبایدها و حلال و حرام هاکه حکم خداوند و شریعت است، در سایر امور مشورت می کردند. ساکی اضافه کرد: پیامبر(ص ) به امتش آموخت که با استفاده از رای و نظر دیگران می توان بنیادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را بهترانجام داد. وی گفت: افراد اهل شور و مشورت ، عاقل و اندیشمند هستند و یکی از نشانه های عقلانیت رجوع به رای و نظر دیگران برای یافتن راه صحیح از ناصحیح است. مدیرکل آموزش وپرورش استان البرز، شور و مشورت را از مبانی فرهنگی ایران اسلامی دانست و افزود: در غرب بعد از رنسانس به اهمیت نظام شورایی پی بردند درحالی که اسلام و ممالک اسلامی همواره آیات رحمانی و سیره پیامبر(ص) به امر مهم توجه و تاکید کرده است. وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی نیز دوباره بحث شورا و مشورت به همه لایه های زندگی اجتماعی تسری پیدا کرد و اگر به بحث شورا در تاریخ 100 ساله اخیر بپردازیم در کشور ما از دوران مشروطیت شکل گیری مجالس و رجوع به رای مردم فقط در سطوح مجلس متداول شد ولی بعد از انقلاب و با دستور امام راحل (ره) این موضوع در دستور کار تمام لایه های اجتماعی قرار گرفت. وی گفت: برای نهادینه کردن این نگاه به عنوان فرهنگ عمومی باید از جایی بنام مدرسه آغاز کنیم که باید کانون تحول باشد و مدرسه باید دانش آموزان را با مهارت های زندگی آشنا سازد و از دانش آموزان شهروند مطلوب و آگاه به سبک زندگی اسلامی و ایرانی بسازد. ساکی تاکید کرد: انتخابات شوراهای دانش آموزی با هدف مسئولیت پذیری، تمرین مشارکت جویی، تقویت خودباوری، توسعه و تقویت فعالیت های گروهی و تکریم عملی شخصیت دانش آموزان برگزار می شود. انتخابات شوراهای دانش آموز امروز در تمام مقاطع تحصیلی همزمان در سراسر کشور برگزار شد. استان البرز حدود 450 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی دارد.
بازگشت