Logo

صفحه اصلي > فرهنگی > واگویه دردی کهنه کمبود زیرساخت ها مهمترین معضل بخش فرهنگ و هنر البرز

واگویه دردی کهنه کمبود زیرساخت ها مهمترین معضل بخش فرهنگ و هنر البرز


10 خرداد 1394. نويسنده: monshi
واگویه دردی کهنه کمبود زیرساخت ها مهمترین معضل بخش فرهنگ و هنر البرز


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز بزرگترین و مهمترین معضل در حوزه فرهنگ و هنر این استان را کمبود زیرساخت ها دانست.
سید موسی حسینی کاشانی در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه های حوزه فرهنگ و هنر استان تا پایان سال جاری پرداخت و یکی از اولویت ها در این بخش را تقویت زیرساخت های فرهنگی هنری در البرز عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه در بحث زیرساخت ها به شدت ما با مشکل و کمبود مواجه هستیم، افزود: شهرستان کرج در سال 61 جمعیتی حدود 200 هزار نفر داشت ولی اکنون با جمعیتی دو و نیم میلیون نفری ولی با همان امکانات آن زمان روبرو است. وی یکی از راه های رفع این معضل را به کار گرفتن بخش خصوصی در اجرای برنامه ها دانست و اظهار داشت: در سال گذشته با رقمی حدود شش میلیارد ریال خیرین هنر به کمک ما آمدند و در این همین راستا قرار است تا پس از 20 سال از راه اندازی هنرستان هنرهای زیبای پسران، شاهد راه اندازی هنرهای زیبای دختران استان البرز نیز باشیم. حسینی کاشانی افزایش چشمگیر بودجه عمرانی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را طی حدود یک و نیم سال گذشته را از دیگر اقدامات انجام شده برای ارتقای زیرساخت های فرهنگی هنری استان عنوان کرد و گفت: بودجه 700 میلیون ریالی سال 92 اکنون به 10 میلیارد ریال رسیده است. وی ضمن اظهار امیدواری برای رسیدن این عدد به دو برابر در افقی نزدیک، بیان کرد: افتتاح پلاتوی ساوجبلاغ، تعمیر و تجهیز تئاتر شهر، ارایه امکانات مناسب به تئاتری های فردیس و... از جمله اقداماتی است که با بودجه عمرانی در حال انجام است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه علیرغم وقت زیادی که مردم در شبانه روز بلااستفاده دارند ولی برای برنامه های فرهنگی هنری وقت ندارند، گفت: ما باید با برنامه های فرهنگی هنری متعدد و متنوعی که داریم به سوی مردم برویم و آن ها را به این بخش مشتاق کنیم. وی ارتقای کمی و کیفی برنامه ها و افزایش نرم افزاری برنامه ها را علاوه بر ارتقای زیرساخت ها را از راه های رفع این معضل دانست و افزود: تسهیل اعطای مجوزهای آموزشگاه ها، موسسات فرهنگی هنری و کانون های تبلیغاتی و آگهی از جمله راهکارهای نرم افزاری برای ترویج برنامه های فرهنگی هنری است. حسینی کاشانی اضافه کرد: هرچه مردم را برای اجرای این گونه برنامه ها به مشارکت بگیریم این برنامه ها رونق می گیرد در جائیکه می بینیم آخر برنامه ها و بحث های سیاسی نیز به مشکلاتفرهنگی برمی گردد.
اجرای 26 برنامه فرهنگی هنری ملی و استانی تا پایان سال جاری
وی در ادامه به برنامه های پیش بینی شده در حوزه فرهنگ و هنر تا پایان سال اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری اجرای پنج برنامه ملی در صورت تامین اعتبار پیش بینی شده که همایش ملی خوشنویسی با محوریت شهرستان طالقان در شهریورماه و برگزاری المپیاد ملی هنرجویان هنرستان های هنرهای زیبای کشور در اسفند ماه سال جاری از جمله آن ها است. حسینی کاشانی مهد خوشنویسی کشور را به لحاظ وجود اساتیدی همچون استاد میرخانی از شهرستان طالقان استان البرز برشمرد و افزود: پوستر این جشنواره نیز سال گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد امیرخانی رونمایی شد. وی برگزاری جشنواره ملی نهضت کتابخوانی حکمت های رضوی را از دیگر این برنامه های ملی برشمرد و اضافه کرد: این جشنواره بجز در ایران در 70 کشور دیگر برگزار می شود و در ایران هر استان مسوولیت برگزاری یک بخش از جشنواره را برعهده دارد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز با اشاره به اینکه این استان عهده دار برگزاری جشنواره ملی نهضت کتابخوانی رضوی است، گفت: سال گذشته این استان با انتشار کتاب حکمت های رضوی که برگردانده شده احادیث و روایاتی از امام رضا (ع) از عربی به فارسی است، این جشنواره را برگزار می کند. وی افزود: این کتاب اکنون به عنوان یکی از کتاب های مرجع با موضوع امام رضا (ع) است که سال گذشته این استان از سوی بنیاد رضوی به خاطر چاپ این کتاب تقدیر شد. حسینی کاشانی برگزاری جشنواره شعر انجمن های ادبی کشور با میزبانی البرز را از دیگر برنامه های ملی دانست و اظهار داشت: در کنار این جشنواره یک جشنواره شعر مجازی نیز در آذرماه برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: همچنین برگزاری اختتامیه جشنواره داستان نویسی شمس آل احمد از دیگر برنامه های ملی است که پس از ماه مبارک رمضان اجرا خواهد شد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز در ادامه به تشریح برنامه های استانی پرداخت و گفت: برگزاری نمایشگاه استانی کتاب در کرج تا پایان مهرماه، برگزاری جشنواره تئاتر استانی در نیمه اول شهریور ماه در کرج و برگزاری جشنواره فیلم کوتاه اعتیاد با محوریت انجمن سینمای جوان در دی ماه از جمله این برنامه ها است. وی برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت در ماه مبارک رمضان،سوگواره وفا با محوریت مشترک نظرآباد و ساوجبلاغ در آبان ماه، جشنواره هنرهای تجسمی با محوریت شهرستان فردیس در شهریور ماه، همایش مهدویت با محوریت بنیاد مهدویت در دی ماه و همایش آثار فرهنگی قرآنی قدمای استان البرز با محوریت اشتهارد از دیگر برنامه های فرهنگی هنری استانی تا پایان سال جاری است. حسینی کاشانی اضافه کرد: همچنین به جز این برنامه ها 12 برنامه قرآنی، فرهنگی و هنری توسط موسسات برگزار می شود.
جشنواره مطبوعات به بلوغ رسانه ای استان کمک می کند
وی همچنین در ادامه به برگزاری دومین جشنواره مطبوعات و رسانه های استان البرز اشاره کرد و گفت: این جشنواره هر سال نسبت به سال قبل پخته تر می شود و این جشنواره به بلوغ رسانه ای در استان کمک می کند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز افزود: این جشنواره برای اهالی رسانه که محصولاتشان را ارایه می کنند ایجاد انگیزه کرده و دوغ و دوشاب در اینجا جدا می شود و همچنین وفاق و همدلی را در میان اهالی رسانه بیشتر می کند تا به بهانه این جشنواره در کنار هم از ظرفیت همدیگر استفاده کنند.
خبرنگاران فعال در سایت های خبری بدون مجوز، خبرنگار به شمار نمی روند
حسینی کاشانی در ادامه به واگذاری و تفویض اختیار صدور کارت خبرنگاری به استان ها اشاره کرد و گفت: ساماندهی جدی مجموعه خبرنگاران با راه اندازی بانک اطلاعاتی خبرنگاران در دست انجام است. وی با اشاره به اینکه صدور کارت خبرنگاری در سه رده انجام می شود، به سایت های خبری بدون مجوز تاکید کرد که برای حمایت از سوی اداره کل ارشاد و بهره مندی از مزایای درنظرگرفته شده هرچه سریعتر نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون فقط 10 سایت خبری مجوز دریافت کرده اند، بیان کرد: از نظر ما خبرنگارانی که در این سایت های بدون مجوز فعالیت می کنند ، خبرنگار نیستند. گفتنی است خبرنگارانی که مایل به دریافت کارت خبرنگاری وزارت ارشاد هستند می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فرم های مورد نظر به سامانه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز مراجعه کنند.


بازگشت