Logo

صفحه اصلي > فرهنگی > جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بخش استانی در البرز آغاز به‌کار کرد

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بخش استانی در البرز آغاز به‌کار کرد


20 دی 1394. نويسنده: monshi
جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بخش استانی در البرز آغاز به‌کار کرد


با حضور مسئولان کشوری و استانی آیین افتتاح جشنواره بین المللی تئاتر فجر بخش استانی در البرز آغاز به‌کار کرد.
آیین افتتاحیه بخش استانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حضور مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و جمعی از هنرمندان و فعالان این عرصه در محل تئاتر شهر کرج برگزار شد. در ابتدای این مراسم مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارتخانه ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان البرز اظهار کرد: جای بسی خوشحالی است که جشنواره ۳۴ توانست مقید به فراخوان و برنامه ریزی های صورت گرفته عمل کرده و فعالیت خود را متناسب با آمار و ارقامی که در فراخوان ارائه شده بود، به انجام برساند.
۵۰ درصد آثار راه یافته به جشنواره امسال از آثار شهرستانی است
مهدی شفیعی تنها مبنای انتخاب از میان آثار استانی را کیفیت آنان برشمرد و گفت: به جز بخش رقابت جشنواره های استانی، آثار شهرستانی در سایر بخش ها نظیر مرور تئاتر ایران، نسل نو و غیره نیز حضوری فعال داشته و مورد ارزیابی قرار گرفتند، در واقع بیش از ۵۰ درصد آثار جشنواره امسال از میان آثار هنرمندان شهرستاتی است که بنابر اظهارات داوران و دبیر جشنواره، مبنای انتخاب صرفا کیفیت کارها بوده است. وی با اشاره به درخشش هنرمندان البرزی در جشنواره امسال ادامه داد: جای بسی خوشحالی دارد که هر دو کار معرفی شده از جشنواره استانی البرز برای بخش اصلی حضور دارند و تحلیل بنده این است که استان البرز مقوله تئاتر را بسیار جدی گرفته و جریان عمومی و مستمر این هنر در البرز نسبت به سایر استان ها جدی تر است لذا امیدوارم در آینده شاهد استمرار بدون انقطاع فعالیت هنرمندان کرجی باشیم.
انجمن هنرهای نمایشی به کارکرد صنفی خود نزدیکتر شود
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در حوزه انجمن هنرهای نمایشی مقرر شد بحث انتخاب مدیر و هیئت مدیره توسط گروه های نمایشی صورت گیرد که امید می رود با این تصمیم و همت هنرمندان، این انجمن به کارکرد صنفی خود نزدیک تر شده از انجمنی که صرفا بازوی مالی اداره باشد، خارج شود و برای اعتلای هنر در جعرافیای خودش برنامه ریزی داشته باشد. وی افزود: بسیاری از دستگاه ها در حال حاضر برای تئاتر هزینه می کنند اما انجمن هنرهای نمایشی باید سازوکار ارتباطی خود با این دستگاه ها را طوری تعریف کند که بتواند موجب ساماندهی و جدب اعتبارات بیشتر شود، در این راستا می توان به دستگاه هایی نطیر شهرداری ها برنامه ای ارائه کرد که حمایت از تولیدات هنرمندان را در اولویت خود قرار دهند.
ارتباط با مخاطب نیاز اصلی تئاتر امروز است
شفیعی تولید و ارتباط معقول با مخاطب را یکی از نیازمندی های تاتر امروز دانست و گفت: امید می رود با حداکثر بهره برداری از پورتال انجمن هنرهای نمایشی در استان البرز، بانک اطلاعاتی مطلوبی از مخاطبان تئاتر ایجاد شود چرا که امروزه باید تلاش شود با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، رسانه ها، ارتقای کیفیت تولیدات و ... مخاطبین تئاتر را افزایش دهیم. وی با اشاره به حضور جمعی از اعضای هیئت دولت برای تماشای تئاتر در شب گذشته یادآور شد: این حضور نشان می دهد که تئاتر جایگاه خود را میان دولتمردان و سیاستگذاران پیدا کرده و امیدواریم با درایت مسئولان و همت هنرمندان البرزی، تئاتر در این استان نیز به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند.
کیفیت آثار ارسالی موجب درخشش شهرستان ها در جشنواره شد
در ادامه این مراسم دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ضمن تبریک به هنرمندان البرزی برای حضور درخشان در جشنواره به ارائه گزارش مختصری از رویه جشنواره در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: اقدامات برای برپایی جشنواره امسال از پاییز آغاز شد و کارگاه های آموزشی به منظور ارتقای کیفیت فنی تولیدات برای هنرمندان تهران و سایر شهرهای کشور برگزار شد. سعید اسدی ادامه داد: در مجموع آثار ارسالی به جشنواره در تمام بخش های ذکر شده در فرخوان نظیر عکس، پوستر، پژوهش، نمایشنامه نویسی، مرور تئاتر ایران، نسل نو، تازه های تئاتر خوشبختانه سایر شهرهای ایران نیز در کنار تهران حضوری فعال داشتند و این مساله اتفاقی نبود که بر اساس سیاست تحمیلی و فرمایشی باشد بلکه صرفا کیفیت و قابلیت آثار ارائه شده بود که موجب درخشش شهرستانها شد.
۶ استان کشور میزبان جشنواره تئاتر فجر است
وی با اشاره به افتتاح جشنواره استانی تئاتر فجر کشور به مرکزیت استان البرز به شرح جزئیاتی از این بخش پرداخت و بیان کرد: جشنواره استانی تئاتر فجر در ۶ استان، میزبان ۲۲ گروه نمایشی است که اثاری از ۱۳ شهر ایران به این جشنواره اعزام شدند. دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر یادآور شد: بیش از ۵۰ نمایش استاتی به روی صحنه می روند که در کنار آن بخش های جانبی نظیر عکاسی تئاتر، نمایشگاه پوستر و کتاب، کارگاه های آموزشی نیز برگزار می شود. اسدی ابراز امیدواری کرد برگزاری سی و چهارمین دوره تئاتر فجر موجب بلوغ بیشتر تئاتر شود، تولیدات این حوزه رونق بیشتری پیدا کرده و رویکرد جشنواره زدگی در ما کاهش پیدا کند و روزی برسد که یک فستیوال هنری تنها عرصه عرضه آثار کیفی و زیبایی شناختی برجسته باشد. در پایان سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرد : برگزاری این رویداد هنری در البرز آغازی برای سایر رویدادهای فرهنگی، هنری در استان باشد. حسینی کاشانی ضمن ابراز خرسندی از انتخاب البرز به عنوان آغازگر جشنواره تئاتر فجر استانی گفت: تلاش ما براین است که با برگزاری رویدادهای فرهنگی گامی در راستای اعتلای هنر تئاتر برداشته شود. در پایان این مراسم هنرمندان البرزی به اجرای نمایش پرداخته و در پایان نیز سالنی با نام استاد بزرگ تئاتر البرز (داوود فتحعلی بیگی) افتتاح شد و با توجه به کسالت این هنرمند، مسئولان از وی عیادت به عمل آوردند.
بازگشت