Logo

صفحه اصلي > فرهنگی > نظام فعلی کنکور سراسری، استرس داوطلبان را کمتر کرده است

نظام فعلی کنکور سراسری، استرس داوطلبان را کمتر کرده است


دیروز, 14:31. نويسنده: monshi


مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز مطرح کرد: داوطلبین ۷۰ درصد زمان خود را بر دروس تخصصی متمرکز کنند. مرحله دوم فرصتی طلایی برای داوطلبان از نظر جبران نتیجه قبلی و تغییر رشته خواهد بود.
فرزاد شعبانی ضمن ارائه گزارش جامعی از عملکرد کنکور ۱۴۰۴ در استان البرز درباره ارزیابی مرحله اول کنکور سراسری اظهار کرد: مرحله اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ در ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت با حضور ۲۷ هزار و ۸۶۳ داوطلب البرزی در ۵۳ حوزه امتحانی برگزار شد.وی افزود: این مرحله با تمرکز بر دروس تخصصی و حذف دروس عمومی، همراه با رعایت دقیق پروتکل‌های امنیتی و اداری انجام شد و مهم‌ترین تحول آن، تأثیر قطعی ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی مربوط به معدل پایه‌های یازدهم و دوازدهم در نتایج نهایی بود. این تحولی انقلابی در عدالت آموزشی محسوب می‌شود.
شعبانی با اشاره به جزئیات مرحله دوم و اهمیت آن عنوان کرد: مرحله دوم در ۲۶ و ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد و فرصتی طلایی برای داوطلبان از نظر جبران نتیجه قبلی و تغییر رشته است.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز با اشاره به امکان جبران نتیجه آزمون قبلی در مرحله دوم کنکور خاطرنشان کرد: داوطلبانی که در مرحله اول به نتیجه مطلوب نرسیدند؛ می‌توانند با آمادگی بالاتر، شانس خود را برای رشته‌های پررقابت افزایش دهند.وی درباره امکان تغییر رشته داوطلبان در مرحله دوم افزود: شرکت در گروه آزمایشی متفاوت نسبت به مرحله اول مجاز است.
مدیر کل آموزش و پرورش البرز بیان کرد: نتایج نهایی آزمون تا نیمه مرداد اعلام و فرآیند انتخاب رشته بلافاصله آغاز می‌شود.وی درباره تحلیل نظام کنکور فعلی گفت: نظام و فرآیند کنکور فعلی، فرصت‌ها و چالش‌های بسیاری را برای داوطلبان و علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه‌ها فراهم آورده است.شعبانی درباره مزایای نظام برگزاری کنکور سراسری گفت: برگزاری کنکور به شکل فعلی باعث کاهش استرس با حذف «تک‌برگی بودن کنکور» و امکان دو بار شرکت را برای داوطلبین فراهم آورده است.وی با بیان اینکه روش فعلی برگزاری کنکور باعث صرفه‌جویی در زمان ورود به دانشگاه شده است، اظهار کرد: ‌ تأکید بر یادگیری پایدار با محوریت سوابق تحصیلی یکی از مزیت‌های کنکور به روش دو مرحله‌ای و تأثیر قطعی ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی است.مدیرکل آموزش و پرورش البرز همچنین با اشاره به معایب فرآیند برگزاری کنکور گفت: یکی از معایب فرایند فعلی کمرنگ شدن دروس عمومی است. این موضوع باعث شده مهارت‌های زبانی و ادبیات فارسی مورد غفلت قرار بگیرد.
وی در ادامه به فقدان زیرساخت الکترونیکی اشاره کرد و افزود: یکی از چالش‌های کنکور این است که طرح برگزاری آزمون به‌ صورت دیجیتال هنوز محقق نشده است.شعبانی در ادامه ضمن ارائه توصیه‌هایی به داوطلبان، مطرح کرد: برنامه‌ریزی هوشمند یکی از مهمترین موارد لازم برای آمادگی داوطلبین برای کنکور است. بنابراین توصیه می‌شود، داوطلبین ۷۰ درصد زمان خود را بر دروس تخصصی متمرکز کنند.وی به موضوع ضرورت حفظ سلامت داوطلبین اشاره کرد و گفت: داوطلبین خواب هفت ساعته پیش از آزمون و مصرف غذای سبک را جدی بگیرید.وی افزود: داوطلبین کنکور سراسری باید استراتژی و فنون تست زنی را بدانند. به این ترتیب که ابتدا به سوالات مسلط پاسخ دهند و زمان‌گیرها را برای پایان بگذارند.مدیرکل آموزش و پرورش البرز در ادامه در خصوص آمار داوطلبان استان البرز گفت: در مجموع ۲۷,۸۶۳ نفر در کنکور امسال شرکت کرده‌اند که از این تعداد. ۱۷,۷۸۵ نفر حدود (۶۴ درصد) بانوان و ۱۰,۰۷۸ نفر (۳۶ درصد) آقایان هستند.وی ادامه داد: تعداد داوطلبین در گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۱,۹۵۳ نفر، ریاضی ۵,۳۴۷ نفر، انسانی ۶,۲۱۸ نفر، هنر ۱,۶۳۰ نفر و زبان‌های خارجی : ۲,۸۰۵ نفر است.شعبانی تاکید کرد: کنکور دریچه‌ای به آینده است، اما تنها مسیر پیشرفت نیست. به داوطلبان توصیه می‌کنم با اعتماد به نفس، این مرحله را مدیریت کنند.وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای داوطلبین، از تمام دست اندرکاران و مجریان برگزاری آزمون سراسری در استان تشکر و قدردانی کرد.


بازگشت