Logo

صفحه اصلي > گفتگو > وضعیت شاخص های امنیتی و اجتماعی البرز تشریح شد

وضعیت شاخص های امنیتی و اجتماعی البرز تشریح شد


10 اردیبهشت 1397. نويسنده: monshi
وضعیت شاخص های امنیتی و اجتماعی البرز تشریح شد



البرزبه واسطه حضور هموطنانی ازادیان، مذاهب وفرق مختلف و بیش از 200 هزار نفر تبعه خارجی، وجود مراکزحساس وحیاتی نظیرسدکرج و طالقان از لحاظ شاخصه های امنیتی اهمیت بسیاری دارد و تا کنون به همت مسئولان استان و سربازان گمنام امام زمان (عج)دراین زمینه وضعیت مطلوبی داشته است.
همزمان با هفته سربازان گمنام امام زمان (عج)، مدیرکل اطلاعات استان البرز در گفتگو با ایرنا به تشریح وضعیت شاخص های امنیتی و اجتماعی استان پرداخت. وی تاکید کرد که تلاش مسئولان امنیتی و انتظامی استان باعث شده تا استان از نظر فاکتورهای امنیتی و اجتماعی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. مشروح گفتگوی ایرنا با مدیرکل اطلاعات استان البرز را در ادامه می خوانید:
فضای استان البرز را به لحاظ امنیتی چگونه ارزیابی می کنید؟
استان البرز به عنوان نمادی از ایران کوچک با 5 هزار و 248 کیلومتر مربع مساحت، کوچکترین استان کشور با جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 800 هزار نفر و رشد جمعیت سالانه 2.37درصد پس از تهران، دومین استان پر تراکم کشور محسوب می گردد. شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی استان البرز، همجواری با تهران، گذر 14 استان از البرز و وجود مراکز صنعتی مهم موجب افزایش رشد نرخ مهاجرت از اقوام مختلف اعم از آذری، لر، کرد، گیلکی، مازنی، یزدی و دیگر اقوام گردیده است. علاوه بر این حضور هموطنانی از ادیان، مذاهب و فرق مختلف و همچنین حضور و فعالیت بیش از 200 هزار نفر از اتباع بیگانه به صورت فصلی و یا دائمی، وجود مراکز حساس و حیاتی نظیر سد کرج و طالقان که تامین کننده حدود 36 درصد آب شرب تهران می باشد. با وجود حساسیت های ناشی از احتمال تحرکات سوء از سوی سرویس های جاسوسی و بیگانگان در مراکز حساس و حیاتی بر اهمیت شاخصه های امنیتی استان می افزاید، با این شرایط، استان البرز نسبت به برخی استان ها در وقوع جرائم امنیتی و اجتماعی و در برخی فاکتورهای امنیتی با تلاش، همت و هماهنگی مسئولین انتظامی و امنیتی در وضعیت مناسبی قرار دارد.
مقابله با پدیده قاچاق کالا در استان با جدیت دنبال می شود، با توجه به شرایط ویژه البرز برای مبارزه کارآمدتر با این پدیده چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
- مقابله با قاچاق کالا با راه اندازی سامانه پنجره واحد در گمرکات به دلیل نظارت بیشتر بر واردات کالا و همچنین پیشگیری از تبانی و فساد در ترخیص کالا از طریق گمرکات افزایش یافته است، مضاف بر این در راستای استقرار دستگاههای ایکس ری در مبادی گمرکی به خصوص در منطقه ویژه اقتصادی پیام به منظور جلوگیری از قاچاق کالا تلاش هایی انجام شده که مستلزم تامین بودجه در این حوزه می باشد، همت مسئولان استان جلوگیری از تبدیل منطقه اقتصادی پیام به خاستگاه قاچاق کالا و در مقابل، بستر سازی برای واردات و صادرات کالا با رویکرد اشتغالزایی می باشد، افزایش هماهنگی ادارات ذیربط با گمرک و پرهیز از انجام فعالیت های جزیره ای نیز، برخورد و مبارزه با پدیده قاچاق کالا را تقویت و تثبیت می کند.
با توجه به تنوع قومیت ها در استان، رعایت چه نکاتی برای تداوم فضای آرامش ضروری است؟
- علی رغم سکونت اقوام مختلف در استان البرز، زندگی مسالمت آمیز شهروندان در کنار یکدیگر حاکی از برخورداری شهروندان از فرهنگ های اصیل و توجه به ملیت واحد می باشد، به همین دلیل استان البرز با وجود تنوع قومیتی از فعالیت جریانات و گروههای افراطی که دست آویزی برای مداخله بیگانگان می باشد تا حدود مطلوبی مصون می باشد، هر چند که لازم است با افزایش برنامه های فرهنگی پر محتوا و توجه مسئولین به وحدت ملی پیوند قومیت ها در استان روز به روز افزایش یافته و مانع تحقق توطئه های دشمنان جهت اختلاف افکنی بین مذاهب و قومیت ها باشیم، برگزاری جشنواره و نمایشگاه هایی که با مشارکت اقوام مختلف در استان ، در مناسبت های مختلف صورت می پذیرد نیز باعث انسجام قومیت ها و تحکیم همبستگی ملی می گردد، علی ایحال اشراف اطلاعاتی و جلوگیری از واگرایی قومیت ها با رصدهای اطلاعاتی جهت ایجاد فضای آرامش و امنیت از گذشته تا کنون در دستور کار مسئولین امنیتی استان در حوزه اقوام بوده است.
نقش سربازان گمنام امام زمان(عج) در برقراری امنیت سرمایه گذاری و تولید در استان چگونه است؟
-از مهم ترین مولفه های امنیت در سرمایه گذاری و تولید، سالم سازی بسترهای سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد و تولید می باشد، به همین منظور تشکیلات اطلاعاتی متشکل از سربازان گمنام امام زمان با جدیت تمام و پیروی از منویات مقام معظم رهبری ضمن تلاش جهت جلوگیری از انتصاب افراد مساله دار و فاسد و متقابلا حمایت از مدیران پاک دست و نظارت همه جانبه شرایط را برای سرمایه گذاری و تولید امن فراهم می نمایند، حمایت از سرمایه گذاران خارجی با فعالیت در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی و عدم مغایرت فعالیت آنها با امنیت اقتصادی کشور و نظارت بر قراردادهای خارجی و کنترل تجهیزات وارداتی برای استفاده در مراکز حساس بخشی از وظایف این مجموعه است.
تحقق شعار سال با عنوان حمایت از کالای ایرانی از نگاه شما نیازمند چه الزاماتی است؟
-دغدغه مقام معظم رهبری در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشت مردم موجب گردیده شعارهای سال های اخیر از سوی معظم له حول مسائل اقتصادی و بهبود وضعیت زندگی و معیشت مردم تبیین گردد، افزایش تولید، بهبود کیفیت، انطباق تولید با نیازهای مردم، رقابت در میان تولید کنندگان داخلی، مدیریت جدی در واردات کالا و مبارزه با قاچاق کالا، جدیت در ممانعت از ورود کالاهای وارداتی مشابه تولید داخل و در بعد فرهنگی نیز فرهنگ سازی و تعمیم حمایت و استفاده از کالای ایرانی در تمامی ابعاد و ساختارهای جامعه و توجه نخبگان و مسئولان به این مهم، فارغ از منافع شخصی و گروهی و اعتقاد بر اینکه با ورود هر کالای خارجی فرصت اشتغال نیروی کار در داخل را از دست می دهیم، در تحقق و اجرای منویات مقام معظم رهبری امری بدیهی است.
استقرار 4 زندان دراستان که 2 مورد آن مربوط به خارج از استان است چه آثار اجتماعی و امنیتی به دنبال دارد؟
-استقرار 4 زندان در استان، در جوار مناطق مسکونی و تفکیک مدیریتی زندان های استان البرز و تهران و از سوی دیگر نگهداری زندانیان غیر بومی، تبعات امنیتی جدی برای استان ایجاد نموده است، سکونت خانواده زندانیان غیر بومی در مناطق مسکونی حاشیه زندان ها و تاثیر آن بر گسترش سکونت گاه های غیر رسمی و وقوع بزه های اجتماعی، افزایش نرخ بیکاری، تکدی گری و مشاغل کاذب از جمله تبعات منفی استقرار زندان ها در استان می باشد، با پیگیری های به عمل آمده توسط این اداره کل و مسئولین استانی، روند انتقال بخشی از زندانیان به خارج از استان را فراهم و تدابیر لازم جهت انتقال زندان در دراز مدت در دستور کار مسئولین ذیربط استان و سازمان زندان ها قرار دارد.
فعالیت فرقه های ضاله در استان نظیر بهائیت، دراویش، مسیحیت تبشیری چگونه است و چه نظارت هایی صورت می گیرد؟
-بر اساس قانون جمهوری اسلامی، سایر ادیان و مذاهب در داخل کشور همانند پیروان مذهب رسمی کشور، آزاد می باشند، اما این امر مستلزم تبعیت از قوانین جمهوری اسلامی و عدم تبلیغ و تبشیر می باشد، لذا با افرادی که اعتقادات و ارزش های دینی را مورد هجمه قرار داده و فعالیت آنها جنبه ضد امنیتی می یابد، به شدت برخورد می گردد، البته در این میان افرادی که ناآگاهانه مبادرت به تبلیغ و تبشیر می نمایند، ابتدا توجیه و در صورت تمرد از قوانین مورد برخورد قرار می گیرند، در این راستا با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مقوله مهم نفوذ، پیرامون افراد منتسب به فرق ضاله که به انحاء مختلف در حوزه های فرهنگی نفوذ نموده و یا با اهداف ضد امنیتی موجب اخلال در اقتصاد مسلمانان می شوند، محدودیت های لازم اعمال می گردد.
فعالیت های فرهنگی در استان را چگونه ارزیابی می کنید؟ با توجه به اختلاف نظرها در خصوص فعالیت های هنری، ساماندهی این فضا چگونه است؟
- فعالیت های مجدد شورای فرهنگی عمومی استان در سامان بخشیدن به فعالیت های فرهنگی، امید بخش می باشد، علاوه بر این جابه جایی در بدنه مدیریت فرهنگی استان و تعامل مدیران منصوب با نهادهای مذهبی، موجب کاهش اختلافات گردیده و زمینه را برای برگزاری برنامه های فرهنگی در چهارچوب قوانین، توام با موازین شرعی و اخلاقی فراهم نموده است.
فضای فعالیت های رسانه ای در استان را چگونه ارزیابی می کنید؟
- وجود نیروهای ارزشی و متعهد در حوزه رسانه ای استان البرز اعم از مکتوب و غیر مکتوب از ظرفیت های نظام جمهوری اسلامی و تشکیلات اطلاعاتی محسوب می گردد، وجود چنین سرمایه هایی در حوزه رسانه یاری کننده دستگاه اطلاعاتی در برخورد با افرادی است که با رفتارهای غیر اخلاقی تحت عنوان اصحاب رسانه، فضای استان را مسموم و ملتهب نموده و باعث برور اختلاف و تنش در جامعه می شوند.

بازگشت