Logo

صفحه اصلي > گفتگو > طرح سوال از رئیس جمهور کلیدخورده است

طرح سوال از رئیس جمهور کلیدخورده است


21 مرداد 1397. نويسنده: monshi
طرح سوال از رئیس جمهور کلیدخورده است


نماینده مردم نظرآباد، ساوجبلاغ و طالقان در گفت‌وگو تفصیلی با فارس البرز از طرح سوال رئیس جمهور تا مطرح شدن طرح سربازی دختران سخن گفت.
این روزها معضل اقتصادی هرروز بیشتر از گذشته عرصه را به قشر ضعیف و کم‌درآمد جامعه تنگ می‌کند و اکنون وقت آن است که مسئولان پای در میدان بگذارند و با جلب رضایت مردم، ادامه دهنده راه شهدا و محقق کننده اهداف و آرمان‌های انقلاب باشند. در این میان؛ مجلس شورای اسلامی می‌تواند نقش چشم‌گیر و مطمئنی در اداره و مدیریت بحران‌ داشته باشد و مردم نیز از بخش انتظار رسیدگی، پیگیری و توجه جدی‌تر دارند. محمود بهمنی نماینده شهرستان‌های ساوجبلاغ، طالقان و عضو گروه اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس البرز به برخی از سؤالات پیرامون وضعیت اقتصادی و چگونگی کنترل آن پاسخ داد.
قیمت‌های حال حاضر بازار ارز و سکه چگونه است و راه کنترل آن چیست؟
بهمنی: این سؤالی است که با پاسخ دادن به آن برخی از مشکلات ما حل خواهد شد و نگرانی مردم ما به حداقل ممکن می‌رسد.
مباحث مطرح‌شده مربوط به مسائل ارز و سکه و قیمت‌های مشخص‌شده است، تا جایی که لازم است باید خودمان قیمت‌ها را کنترل کنیم و نظارت خود را افزایش دهیم و مطمئناً مسئولین ما هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند تا بتوانیم در یک مسیر درست گام مفید و مناسب برداریم، به نظر من یکی از نگرانی‌های مردم ما کاهش ارزش تولیدات و پول است که مسئله ای بسیار جدی و حائز اهمیت است؛ به‌زودی کنترل و پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری برای جلوگیری از معضل قاچاق چه برنامه‌ای دارید.
بهمنی: قاچاق کالا معضلی است که در صورت عدم نظارت درست بر آن مشکلات بسیار پیچیده ای را برای جامعه ما رقم خواهد زد، قاچاق کالا، بدون شک بر روی تقاضا و ارز تأثیر بسزایی دارد و به دلیل اهمیت بیش‌ازحد مسائل این حوزه در این روزها، برایمان در اولویت قرار گرفته است؛ همچنین مسئولین باید به صورتی عمل کنند که ارز متعلق به کشور خودمان باشد و به آن بازگردد.
نقدینگی در کشور اکنون به چه صورت است؟
بهمنی: بخش اعظم نقدینگی کشور ما متعلق به دولت است که هزار و 700 میلیارد تومان نقدینگی در کشورمان جریان دارد و لازم است این میزان از نقدینگی به‌درستی هدایت شده و به سمت تولید برود؛ ما باید تولید خود را افزایش دهیم و بخش بزرگی از سرمایه ما نیاز است که وارد خدمات تولیدی شود تا از میزان وابستگی خود بکاهیم و پیشرفت کنیم.
در شرایط اقتصادی کنونی تولیدی‌های داخلی نیاز به پرداخت تسهیلات دارند، آیا برنامه‌ای برای آن دارید؟
بهمنی: یکی از راه هایی که می‌تواند در جهت پیشرفت جامعه کمک کند این است که باید دولت بخشی از تسهیلات خودش را به‌صورت یارانه‌ای و نرخ‌های پایین را به بانک‌های تجاری بپردازد تا بخش تولید ما بتواند قوت گرفته و با افزایش میزان تولید است که می توانیم پاسخگوی نیاز مردم باشیم. در ادامه نیز دولت باید به افزایش میزان اعتماد عمومی مردم بپردازد و بازهم تأکید ما بر روند کاری تسهیلات تولیدی کشور است که نیاز به پیگیری‌های مسئولین و همت سرمایه‌گذاران کشورمان دارد.
برنامه شما برای افزایش کیفیت کالا چیست؟
بهمنی: یکی از کارهای اساسی ما در جهت بهبود کیفیت کالا افزایش کیفیت آن است که به همین میزان رقابت ما با کشورهای دیگر افزایش پیدا می‌کند و نباید فراموش کنیم که تولید کالای باکیفیت باید مطابق با نیازهای مردم باشد و باید تولیدات را در خارج از کشور بازاریابی کنیم؛ در رقابت‌های کالایی لازم است که میزان کیفیت خود را افزایش دهیم و با توجه به افزایش کیفیت باید قیمت تمام‌شده را کاهش دهیم.
سرمایه حاصل از بازار فروش سکه و ارز در کجا هزینه می‌شود؟
بهمنی: در رابطه با خریدوفروش سکه ما و همکارانمان محدودیتی برای مردم عزیز نگذاشته‌ایم و نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم که چرا سکه خریداری کردید زیرا در جواب به اینکه چرا شما فروختید؟ برمی‌خوریم. یکی از کارهای مفیدی که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که این میزان از نقدینگی و سرمایه را به دست جوانان نخبه بدهیم تا با خوداشتغالی آشنا شوند و بتوانند استعدادهای خود را به نمایش بگذارند، انجام دادن چنین کاری اعتماد عمومی مردم افزایش می‌دهد و تعداد نیروهای کاری ما در جامعهِ افزایش می‌یابد.
برای کنترل سودهای بانکی چه‌کاری باید انجام شود؟
بهمنی: توصیه ما به همکارانمان در بانک‌ها این است که سود ها را به‌اندازه‌ای کاهش ندهیم که پایین‌تر از نرخ تورم باشد زیرا می‌تواند بر روی روند کار و سرمایه اثر بگذارد و باعث افزایش هزینه‌های قیمت در جامعه شود.
نظام اداری کشور در چه حالی است؟
بهمنی: یکی از مشکلات ما این است که هزینه‌های نظام اداری ما در کشور زیاد شده است و اقتصاد کشورمان با هزینه‌های سنگین اداره می‌شود و جالب این است نظامی که باید در قرن 19 اداره می‌شد در حال حاضر در قرن 21 اداره می‌شود و قوانینی وجود دارد که باید آن را کنترل کنیم که به همین سبب می‌توان عدم انسجام ارگان‌های اقتصادی را در توسعه اقتصادی دانست و لازم است هزینه‌های سنگین را از دوش دولت برداریم تا سبک شود و بهتر بتواند به کارها رسیدگی کند. طبق این توضیح لازم است که ما اصل 44 را رعایت کنیم و همه مردم دست‌به‌دست هم دهند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شوند.
معضل جوانان بیکار تا کی ادامه خواهد داشت؟
بهمنی: بیکاری مادر انحرافات است و ما و مسئولین این کشور باید به فکر بیکاران جامعه بخصوص جوانان باشیم، زیرا علاوه‌بر خودشان زندگی‌ اطرافیانشان و همینطور افراد جامعه تحت تأثیر قرار می‌گیرد، ما شاهد تحریم‌های فلج‌کننده‌ای بودیم که از دیرباز اتفاق افتاده و تا کنون هم باهمت مسئولین و تلاش و همکاری ملت شریف ایران، آن را پشت سرگذاشته ایم، همچنین یکی از راه های نجات ما از بیکاری، خوداشتغالی است که جامعه باقدرتی که دارد می‌تواند در این حوزه پیشرفت کند و توان مردم را ارزیابی نماید.
کنترل و نظارت بر اقتصاد کلان کشور چگونه است؟
بهمنی: بحث در رابطه با اقتصاد کلان بسیار حساس است که کنترل و نظارت بیشتری را می‌طلبد.
در این حوزه ما باید سرمایه و میزان تولید خود را افزایش دهیم تا بتوانیم بهتر مشکلات را کنترل کرده و تولیدات خود را افزایش دهیم، یکی از تعاریف قرآنی عدل این است که هر چیز جای خود باشد و اگر بتوانیم از نیروهای جوان در این حوزه استفاده کنیم برای ما مطلوب است زیرا در جهت پیشرفت کشور است. با توجه به محدود بودن منابع ما باید بدانیم که چگونه از این منابع به‌درستی استفاده کنیم تا ضرری به جامعه و سرمایه های کشور وارد نشود.
برخورد با محتکران در شرایط کنونی چگونه است؟
بهمنی: در جامعه قوانین خوبی وجود دارد ولی اجرای قوانین مشکل دارد. زمانی که ارزاق مردم احتکار می‌شود باید برخورد بسیار شدید شود؛ نرم برخورد کردن با این‌گونه مسائل باعث می‌شود افراد دیگری هم‌دست به چنین اعمالی بزنند و به دنبال سودجویی باشند.
در مورد مشکلات حق‌وحقوق کارگران راه‌حلی دارید؟
بهمنی: قوانینی که برای کارگران وجود دارد دارای نواقصی است که اجازه دور زدن قانون را به کارفرما می‌دهد، وزارتخانه‌ها باید قوی‌تر وارد عمل بشوند و اجازه ندهند حق کارگران پایمال بشود.
مسئله افزایش سوخت و گرانی خودرو به کجا رسید؟
بهمنی: فعلاً برنامه‌ای برای افزایش سوخت نداریم. افزایش قیمت خودروها ناشی از افزایش قیمت ارز است و همین مسئله باعث می‌شود افزایش قیمت خودروهای داخلی را داشته باشیم. پول ملی مانند ناموس ملی است و باید در هر شرایطی که شده این پول را حفظ کنیم.
نتیجه طرح پرسش از رئیس‌جمهور چه شد؟
بهمنی: دو امضا پس گرفته شد، 82 امضا برای طرح سؤال از رئیس‌جمهور باقی‌مانده است، و آقای روحانی اعلام کرده مسئله‌ای نیست پاسخ سؤالات را خواهم داد. گفتنی است؛ قرار بود پنج سؤال از رئیس‌جمهور پرسیده شود یکی از سؤال‌ها در رابطه با مؤسسات مالی و اعتباری پرسیده شده بود که پس گرفته شد و روحانی یک ماه مهلت دارد در مجلس حاضر شود و پاسخ دهد.
طرح سربازی رفتن دختران جدی است؟
بهمنی: بحث سربازی رفتن دخترها و از این قبیل موضوعات نباید در مجلس مطرح شود چراکه مسائل نسبتاً مهم‌تری در کشور وجود دارد.
آیا مشکل گرانی‌های اخیر بازار ارز حل‌شده؟
ثبات اقتصادی اولین راه جلوگیری از افزایش قیمت‌ها است. ارز به روی همه کالاها اثر می‌گذارد و به واردات مربوط می‌شود پس ارز از ضروریات ثبات قیمت‌ها است. بخش‌های زیادی از جامعه حقوق بسیار پایینی دریافت می‌کنند که به این قضیه باید اساسی فکر کرد. دولت قول داده است که افزایش حقوق برای این افراد اعمال شود.
برنامه مجلس برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم چیست؟
بهمنی: مجلس قوانین لازم برای بهبود رفاه حال مردم را وضع می‌کند ولی این دولت است که وظیفه اجرای این قوانین در سطح کشور را به عهده دارد.
و اما سخن آخر با ساکنان حوزه استحفاظی شما، مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد!
بهمنی: ما طی این چند روزبه مشکلات مردم رسیدگی می‌کنیم و شنوای مشکلات آن‌ها هستیم، یکی از این مشکلات جاده طالقان بود که بازدید کردیم و تصمیم بر آن شد که مسیر هشتگرد به تونل آسفالت شود، بسیاری از روستاها گاز کشی شده و برای مشکلات جاده‌های روستایی هم قرار است که پیمانکاران 30 کیلومتر از جاده‌های روستایی ساوجبلاغ و نظرآباد را آسفالت کنند.
بازگشت