Logo

صفحه اصلي > گفتگو > یک مربی آگاه می تواند بچه‌ها را به کتاب و کتابخوانی جذب کند

یک مربی آگاه می تواند بچه‌ها را به کتاب و کتابخوانی جذب کند


27 اردیبهشت 1403. نويسنده: monshi


خدیجه میرزایی، مربی فرهنگی و نماینده‌ی انجمن قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، یکی از مربیانی است که انتخاب شده بود تا روزهایی را در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان «کتاب یار» و راهنمای کتاب، در غرفه‌ی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان حضور پیدا کرده و ..
کتاب‌های متناسب گروه سنی ۴ تا ۷ سال را به مخاطبان و خانواده‌های آنان معرفی کند. این مربی که ۲۶ سال در حوزه‌های هنری و فرهنگی فعالیت دارد، آن چنان با شور و شوق از نمایشگاه و کتاب های آن در فضای مجازی انجمن قصه‌گویی کانون سخنن می‌گفت و کتابها را با طبقه بندی موضوعی که انجام داده بود به همراه تصاویر در گروههای انجمن و گروههای مادران منتشرکرد و اینگونه هرمخاطبی ترغیب می‌شد تا یک بار به نمایشگاه کتاب و به ویژه غرفه‌ی کانون سری بزند. لحظاتی را با ایشان گفت و گو کرده‌ایم تا از فعالیت‌های‌شان در نمایشگاه برایمان بگویند؛
لطفا از حضورتان در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب و فعالیت‌های‌تان بگویید؟
+ ۱۹اردیبهشت ۱۴۰۳،اولین روز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عازم این رویداد شدیم، ، ورودی غرفه کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان, شنونده‌ی سخنان جناب آقای دانشور، مدیر محترم نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون وسرکار خانم دارابی بودیم و پس از تقسیم بندی مربیان در غرفه‌های مربوط به خود، کتاب‌هایی که برمحتوای‌شان اشراف کامل داشتم را انتخاب و براساس موضوع تقسیم و دسته بندی کرده و از هر عنوان کتاب یک جلد به عنوان نمونه در قفسه ی مربوط به خود قرار دادم . تقسیم بندی کتابها را براساس دسته‌بندی موضوعی وباتوجه به نیازهای مخاطبین انجام دادم تا علاوه بر ترویج فرهنگ مطالعه،بتوانم مخاطبین را باتوجه به کتابهای مورد نیاز و علاقه شأن بهتر راهنمایی کنم. وخیلی خوشحال هستم که سعادت پبدا کردم تا پایان روز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، در جمع کتاب یاران کانون بودم.
اغلب موضوعاتی که دسته بندی کردید چه بوده است؟
+ خداشناسی،اخلاقی ،تربیتی ،روانشناسی،خلاقیت ،کاردستی،مهارتی،دوستی،مهربانی،مسوولیت پذیری،همدلی،طنزومعرفی کتاب‌های خاطره انگیز و قدیمی کانون مثل «مهمان‌های ناخوانده»،«بابابرفی» و «مجموعه سه جلدی فسقلی» و مجموعه‌ی پر طرفدار«کوتی، کوتی»، از کتاب هایی بود که من برای معرفی انتخابشان کردم.
استقبال خانواده ها را چطور دیدید؟
+ خوشبختانه استقبال خانواده‌ها نسبتا خوب بود و خوشحالم که کتاب در سبد خرید خانواده‌ها قرار دارد و خوشحال تر از بابت اینکه کتاب‌هایی که معرفی کردم از کتابهای پرفروش پنج روز اول غرفه‌ی کانون درسی و پنجمین نمایشگاه بود.
از نقاط قوت غرفه‌ی کانون در نمایشگاه کتاب برایمان بگویید؟
+ حضور نویسندگان، مترجمان و تصویرگران در بین کودکان و نوجوانان و خانواده‌های آنان،انجام فعالیت های رسانه‌ای ( استفاده از فعالان فضای مجازی و تولید محتواهای مناسب)،ضبط برنامه‌های تلویزیونی و معرفی غرفه ی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به خانواده‌ها، اجرای ویژه برنامه‌ی «قفسه» و پخش زنده‌ی آن از طریق شبکه‌های «روبیکا» و «شاد» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، حشور مربی برای راهنمایی ثبت نام مجازی، معرفی کارگاه‌ها و مراکز کانون کشور، حضور مدرسان کانون زبان ایران در نمایشگاه، جهت تعیین سطح رایگان ، حضور مربیان کتاب یاراز استان‌های مختلف با پوشش محلی از جمله فعالیت‌ها و نقاط قوتی است که می‌شود از آن‌ها به عنوان فعالیت‌های جذاب برای معرفی کتاب‌های کانون نام برد.
برخی خاطرات‌ تان از حضور در نمایشگاه کتاب را برایمان بگویید؟
+ معرفی کتاب «پایت را بلند کن» و نویسنده ی کتاب "سوسن حیاتی" مربی وقصه گوی توانمند کانون، به بچه های حاضر در نمایشگاه وروخوانی بخشی از کتاب مذکور در حضور مدیر عامل محترم کانون، معاون محترم توسعه منابع و جمعی از مسوولان و ابراز خرسندی جناب آقای علامتی از نحوه‌ی معرفی این کتاب و جمله‌ی ایشان که فرمودند « بااینکه این کتاب را چند بار برای فرزندم خوانده بودم» شماطوری کتاب را معرفی و روخوانی کردید که مشتاق شدم برای بار سوم کتاب« آخ پایت را بلند کن» را جور دیگری و از نگاه دیگری بخوانم ,برای من افتخار بزرگی بود.
دیگر خاطره ماندنی من از سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به حضور خانم کلر ژوبرت نویسنده ی مسلمان شده ی فرانسوی مقیم ایران به همراه کتابهایش و معرفی کتاب های این نویسنده، توسط من به مخاطبان بود.
یک مربی چگونه می‌تواند بچه‌ها را به خواندن یا خرید کتاب تشویق کند؟
+ اگر مربیان آگاهی کامل از متن کتاب‌ها و پیام کتاب‌ها داشته باشند می‌توانند تاثیر بسزایی درترویج فرهنگ مطالعه،کتاب و کتاب خوانی ، فروش وتعامل با انتشارات سایر کشورها داشته باشند .چراکه به عنوان نمونه نایب رییس انتشارات عراق پس از بازدید از غرفه کانون به همراه مترجم ، ابراز خرسندی کرده و گفتند حاضرند باانتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری داشته باشند واین مهم متاثر از توضیحات و راهنمایی خوب مربیان کتاب یار در نمایشگاه بود.به عنوان مثال من مضمون و خلاصه کتاب قدم یازدهم واین که عادت‌های روزانه تبدیل به باور و باورها درضمیر ناخودآگاه شکل می گیرند را برای ایشان شرح داده و با استقبال ایشان مواجه شدم.خانم میرزایی از حضورتان در گفت و گو و حضور موثرتان در نمایشگاه کتاب قدردانی می کنیم.


بازگشت