Logo

صفحه اصلي > گفتگو > شعف رزمندگان در آزادسازي خرمشهر وصف ناشدني بود

شعف رزمندگان در آزادسازي خرمشهر وصف ناشدني بود


3 خرداد 1391. نويسنده: monshi
شعف رزمندگان در آزادسازي خرمشهر وصف ناشدني بود

سپیدار آنلاین: سيد علي آقازاده بيش از 27 سال از عمر خود را در عرصه هاي مديريتي در استانها و شهرستانهاي مختلف كشور گذراند و در زمان جنگ نيز در مناطق جنوب و غرب به ويژه در محور خرمشهر حضوري فعال داشت.
به گزارش پايگاه خبري مديريت شهري كرج، آقازاده در سالهاي 58 و 59 در جهاد سازندگي كردستان و بنياد مستضعفان فعاليت داشت و در زمان فتح خرمشهر در سال 61 نيز بخشدار بهمئي بود. او به عنوان شهردار كرج تاكنون اقدامات مطلوبي را در جهت حفظ ياد و خاطره شهدا، رسيدگي به مشكلات ايثارگران و جانبازان و بازديد از خانواده هاي شهدا انجام داده است. سوم خرداد بهانه اي شد تا پاي صحبت ها و خاطرات وي از دوران دفاع مقدس بنشينيم.
- از حال و هواي سوم خرداد و فتح خرمشهر بگوييد. آن موقع كجا بوديد و چه خاطراتي به ياد مي آوريد.
در آن زمان بنده در جبهه هاي جنوب و غرب حضور داشتم، وقتي در روز سوم خرداد ساعت ساعت 2 بعدازظهر زماني كه از راديو، خبر آزادسازي خرمشهر اعلام شد، من در منطقه جنگي بهبهان حضور داشتم. رزمندگان جبهه هاي حق عليه باطل با شنيدن اين خبر، نماز شكر به جاي آوردند. ديگر كسي در حال خود نبود. اشك شوق در چشمان رزمندگان حلقه زد. خوشحالي و شور و شعف مردم شريف و عزيز ايران اسلامي نيز به رزمندگان قوت قلب دوچندان مي بخشيد. آزادسازي خرمشهر از آرزوهاي ديرينه حضرت امام(ره) بود، زماني كه رهبر كبير انقلاب فرمود: "خرمشهر را خدا آزاد كرد"،‌ به اهميت اين حماسه بي نظير اشاره كرد. در آن زمان ارتش عراق يك ارتش كلاسيك و مجهز به انواع سلاحهاي پيشرفته و نقشه هاي خاص نظامي بود. عراق خرمشهر را تسخير و خوزستان را با نام عرستان عراق ضميمه نقشه خود كرد. اهواز را الاهواز، آبادان را ابادان و خرمشهر را المعمره نامگذاري كرد و نيروهاي زيادي را به خرمشهر فرستاد. براي آزادسازي خرمشهر، عمليات بيت المقدس 25 روز طول كشيد و مردمي كه آموزش نظامي درستي نداشتند، با عشق به جبهه رفتند و عمليات را انجام دادند.در آزادسازي خرمشهر، 16 هزار نفر از عراقي ها كشته و زخمي و 19 هزار نفر اسير شدند. با آن تجهيزات و امكانات آزاد شدن خرمشهر عين معجزه بود و خداوند انسانهايي را وسيله قرار داد تا خرمشهر آزاد شود، صدام گفته بود اگر ايران بتوان خرمشهر را آزد كند، من كليد بصره را تقديم او مي كنم اما پس از آزادسازي به قول خود وفا نكرد. در زمان فتح و آزادسازي خرمشهر، رزمنده هاي اسلام خوشحال بودند شادباش مي گفتند و نماز شكر مي خواندند. ما هم مثل تمام مردم عزيز ايران از اعلام اين خبر بسيار خرسند شديم يقين پيدا كرديم كه همان طور كه امام راحل فرمود در جنگ حق عليه باطل، همواره حق پيروز است.
براي حفظ ارزشهاي دفاع مقدس و نشر آن چه اقداماتي را مي توان انجام داد و نقش شهرداري در اين زمينه چيست؟
به نظر بنده، براي حفظ ارزشهاي دفاع مقدس تنها يك يا چند نهاد و ارگان نبايد فعاليت كنند، بلكه وظيفه تمامي دستگاه ها و ادارات است كه به اين مهم اهتمام ويژه داشته باشند. بايد دستاوردها و ارزشهاي انقلاب و دفاع مقدس حفظ و به نسلهاي آتي انتقال يابد كه در اين زمينه بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس تاكنون اقدامات مطلوبي را انجام داده است. در اين زمينه شهرداري كرج نيز اهتمام ويژه اي دارد و طي چند سال گذشته با راه اندازي مديريت امور ايثارگران، به صورت تخصصي به شناسايي و رفع مشكلات ايثارگران و جانبازان و خانواده هاي شهدا پرداخته است. يكي از راهكارها براي حفظ ارزشهاي دفاع مقدس، برگزاري يادواره هاي شهدا در برهه هاي مختلف است تا علاوه بر حفظ شان و جايگاه شهدا،‌ ياد و خاطره آنها نيز زنده نگه داشته شود. در اين زمينه شهرداري كرج طي سال گذشته بيش از 80 يادواره شهيد را در نقاط مختلف اين كلانشهر برگزار كرد كه در آنها مسئولان كشوري و لشگري حضور داشتند. طبق برنامه ريزي مقرر شده است كه در سال جاري نيز بيش از 100 يادواره شهيد در كرج برگزار شود.
شهرداري چه تمهيداتي را براي حفظ آثار دوران دفاع مقدس و تكريم خانواده شهدا و جانبازان، آزادگان و ... شاغل در شهرداري انجام شده است؟
شهرداري كرج براي حفظ و نشر آثار دفاع مقدس اهتمام ويژه اي دارد به نحوي كه طي چند سال گذشته اقدامات مطلوبي در اين زمينه انجام شده است. يكي از اين اقدامات، آمادگي اين نهاد براي احداث احداث موزه شهدا است. در اين زمينه شهرداري آمادگي هرگونه همكاري و اختصاص اعتبارات مورد نياز را دارد. در حال حاضر در گلزار شهداي امامزاده محمد(ع) كرج هزار و 407 شهيد دفن شده و شهرداري كرج آمادگي احداث موزه شهدا در اين مكان مقدس را دارد. همچنين شهرداري كرج با دبيرخانه يادگاران هشت سال دفاع مقدس استان البرز نيز هماهنگي مطلوبي دارد به نحوي كه طي چند هفته گذشته جلسه مشتركي با اعضاي هيئت امناي اين انجمن برگزار و مشكلات آنها را مورد بررسي قرار داد. يكي ديگر از اقدامات مزين نمودن معابر اصلي و فرعي شهر به نام و تصوير شهدا مزين مي شوند. اين اقدام تا پايان سال جاري به صورت كامل انجام مي گيرد. طي سال گذشته از سوي شهرداري كرج از 520 خانواده شهيد سركشي و بازديد شد كه طبق برنامه ريزي امسال نيز اين ميزان افزايش مي يابد. همچنين در سال 90 در مجموع به بيش از سه هزار نفر از ايثارگران و رزمندگان اين كلانشهر كه به شهرداري مراجعه كردند، خدمات مختلفي ارائه شد.
كلام آخر...
در پايان جا دارد از تمامي مسئولان و مديران استان البرز و كلانشهر كرج كه شهرداري را در زمينه نهادينه كردن فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه و ارائه خدمات مطلوب به خانواده هاي شهدا و ايثارگران ياري نمودند، تشكر و قدرداني و اعلام نمايم كه اين نهاد براي حفظ ارزشهاي انقلاب و دفاع مقدس آمادگي دارد تا بتوان اين رسالت خطير را به نحو مطلوبي انجام داد.
گفتگوي ويژه مجله تخصصي دفاع مقدس استان البرز
بازگشت