Logo

صفحه اصلي > گزارش > معضلات فرهنگی و اجتماعی در هیاهوی شهری گم نشود

معضلات فرهنگی و اجتماعی در هیاهوی شهری گم نشود


12 آبان 1392. نويسنده: monshi
معضلات فرهنگی و اجتماعی در هیاهوی شهری گم نشود


بازخوانی چالش های شهر کرج در حوزه های گوناگون موارد بسیاری را یادآور می شود که در هیاهوی شهری گُم مانده است؛ آنچه می خوانید تلاشی برای نگاه زیر پوستی تر به کلانشهری است که همجواری پایتخت و تبعات ناشی از آن را سالهاست که به دوش کشیده است.
برنامه محوری، بکارگیری ظرفیت نخبگان ملی، مسئولیت پذیری، پاسخگویی و شفافیت، شایسته سالاری بومی، تکیه بر ارزش ها و هویت ایرانی – اسلامی، قانونگرایی، خرد جمعی و شورا محوری، تعامل با دولت، مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی و... حلقه های اتصال زنجیره ای به نام «منشور مدیریتی» هستند که در کنار یکدیگر نظام قدرتمند مدیریت واحد شهری را شکل می دهند؛ خلاء و نارسایی در هر یک از حلقه های فوق الذکر می تواند کارکردهای عمومی و تخصصی سازمان شهرداری را تحت الشعاع قرار دهد و نارضایتی هایی را به همراه داشته باشد. انتظار شهروندان به عنوان صاحبان اصلی شهر و مخاطبان برنامه های شهرداری و سایر ارگان های مدیریت شهری، فراهم آوردن محیطی پاکیزه، سالم و خلاق از سوی مسئولان است که تدوین و تبیین یک برنامه راهبردی را می طلبد. لحاظ کردن چشم اندازها و ارزش های سازمانی و شهری در تدوین و تبیین «برنامه راهبردی» یک ضرورت به شمار می رود؛ چرا که کارشناسان توجه بدان را ضمانت اجرایی این برنامه راهبردی می دانند. در همین راستا، پایگاه خبری مدیریت شهری کرج در گفتگو با کارشناسان و منتقدان شهری به بررسی آسیب های کلانشهر کرج در حوزه های عمرانی و ترافیک، خدمات شهری، فرهنگی – اجتماعی، شهرسازی، محیط زیست شهری، برنامه ریزی مدون و چشم اندازها، جذب منابع و سرمایه گذاری ها، مدیریت منابع انسانی، نظارت و ارزشیابی و... پرداخته است.
چالش های عمرانی و ترافیکی کرج
امیر نیایش، سرهنگ بازنشسته ( پلیس راهور ) با اشاره به چالش های عمرانی و ترافیکی این کلانشهر می گوید: گرچه جمع بندی چالش های عمرانی و ترافیکی کرج در چند جمله کار آسانی نیست اما در یک نگاه جامع و کلی، تعریف پروژه های شهری بدون پیوست های لازم از قبیل: فنی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، عدم وجود پارکینگ عمومی در مراکز پر تردد شهر، انجام اصلاحات هندسی بدون توجه به طرح جامع حمل و نقل و به صورت مقطعی، انجام پروژه های عمرانی بدون انجام تملک قبل از شروع و... از مواردی است که خلاء توجه به آنها ملموس است. وی می افزاید: با توجه به اظهارات مسئولان شهری مبنی بر اینکه ترافیکِ کرج به مرز هشدار و بحران رسیده است، تشکیل کارگروهی ویژه با اختیارات تام متشکل از دستگاهها و ادارات مربوطه می تواند تا حدودی موانع ترافیکی شهر را بر طرف سازد. نیایش تصریح کرد: اجرای دوباره طرح زوج و فرد خودروها می تواند انضباط حرکتی را به سطح خیابانهای شهر بازگرداند و نقطه عطفی در حل مشکلات ترافیکی باشد. به گفته این سرهنگ بازنشسته، عدم هماهنگی دستگاههای اجرایی در حفاری های شهر با شهرداری، پایین بودن بهره وری در بخش حمل و نقل عمومی، نبود ساختار مناسب در امر کنترل و افزایش ایمنی در حمل و نقل، عدم وجود خط کشی صحیح، علائم رانندگی و تابلوهای مناسب راهنمایی مسیر یابی، روند کُند نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و ... از دیگر چالش های کرج در حوزه عمرانی و ترافیک است. وی، تسریع در اجرای طرح قطار شهری کرج و حومه را بهترین مرهم برای درمان معضل ترافیک در مقطع زمانی کنونی دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به میزان پیشرفت فیزیکی متروی کرج، چند سال دیگر برای تکمیل نهایی این طرح زمان نیاز است، اما اگر بودجه و اعتبارات مالی لازم برای این پروژه مهم تخصیص پیدا نکند، ما در سال های آینده با تشدید معضل ترافیک در مرکز استان البرز رو به رو خواهیم شد.
اولویت های عمرانی مشخص شود
مینو صالحی، مهندس عمران و شهرسازی خواستار تبیین اولویت های عمرانی شهر کرج در بازه زمانی کوتاه، میان و بلند مدت شد و گفت: در بحث پروژه های شهری، کیفیت و کمیت باید به موازات یکدیگر حرکت کنند و هیچ یک قربانی دیگری نشود. همچنین تعریف پیوست فنی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پروژه ها نباید از قلم بیفتد و به سمتی حرکت کنیم که افزوده شدن یک پروژه به سطح شهر، بر هویت و غنای شهری بیفزاید و باری از دوش مردم بردارد.
چالش
بازگشت