صفحه اصلي > گزارش > لبو و باقالی، خوراکیهای پرطرفدار
لبو و باقالی، خوراکیهای پرطرفدار24 اسفند 1393. نويسنده: monshi |
فروش لبو و باقالی داغ در روزهای زمستان، حال و هوای خاصی به شهر میدهد و مردم نیز همچنان از این خوراکیهای سنتی زمستان استقبال میکنند. این روزها در بیشتر خیابانهای اصلی مرکز شهر، بساط فروش این خوراکیهای خوشمزه بر چرخهای دستی پهن است. مسعودالهیاری فروشنده لبو و باقالی با بیان اینکه چندین سال است که به این کار در سطح شهر مشغول است ، به خبرنگار ما گفت: تهیه و پخت لبو و باقالی مشکل است ولی وقتی مردم با شوق خریداری می کنند دیگر همه چیز فراموش می شود. برخی فروشندگان، لبو و باقالی را در ظرف های 2000 و 3000 تومانی عرضه می کنند و برخی دیگر تا 5000 تومان نیز طبق خواسته شما ، این خوراکی ها را می فروشند. البته اگر بخواهید، لبو را در خانه و کنار خانواده صرف کنید، بدانید که برخی فروشندگان لبو را به صورت کیلویی نیز به فروش می رسانند. قیمت هر کیلو لبو حدود 8000 تومان است یک فروشنده دیگر در حالی که داشت برای مشتریانش باقالی حاضر میکرد از آماده سازی و پخت لبوها برایمان گفت: سر و دم چغندر را جدا و آن را در آب سالم و روان می شویم تا قبل از استفاده، شن، خاک و گرد و غبار از روی آنها پاک شود و بعد در قابلمه ای آنها را قرار می دهم و با کمی آب آنها را بخار پز می کنم وی در پاسخ به این سوال ما که آیا از طرف ادارات مربوطه مورد تذکر قرار نمیگیرد پاسخ داد : خوشبختانه تا کنون هیچ نهاد یا اداره ی مزاحم من نشده و من کارم را بدون مشکلی انجام میدهم. از آنجا که این روزها کنسرو هر چیزی در بازار یافت می شود، می توانید کنسرو باقالی را از مغازه ها نیز تهیه کنید. یک کنسرو 400 گرمی باقالی با قیمتی حدود 2250 تومان در مغازه ها عرضه می شود. قیمت هر کیلو چغندر خام (قرمز) نیز در مغازه های شهر از 1100 تا 2500 تومان متغیر است . لبو و باقالی فروش مستقر در میدان کرج به گزارشگر ما در باره درآمدش پاسخ داده که می خوانیم : س : از راه لبو و باقالی فروشی به طور متوسط در ماه چقدر در آمد دارید ؟ آیا خرج خانواده با این شغل در می آید ؟ ج : بله – در آمد ماهیانه ام 600 تا 700 هزار تومان و روزی 20 تا 25 هزار تومان است . س : لبو و باقالی خام را چند تومان می خرید ؟ ج: قیمت لبوی خام 800 تا 1200 تومان – باقلای خام کیلویی 4000 تا 7000 تومان س : در هر مرحله لبو و باقالی های که پخته اید معمولا طی چند روز بفروش می رسد و چند روز می توانید پخته شده آنها را نگه دارید ؟ ج : باقالی و لبوها تا 48 ساعت بفروش می رسد باقالی را در درون آب در یخچال نگهداری می کنیم . س : نظر خانواده محترم در رابطه با شغل شما چیست ؟ ج : آنها مخالف هستند ولی بخاطر بیکاری مجبورم این شغل را داشته باشم . س : آیا تاکنون شده کسی از شما لبو و باقالی خریده باشد و پول آن را حساب نکند ؟ ج : در طی روز 2الی 3 مرتبه چنین اتفاقی می افتد . س : چند سال است به این کار مشغول هستید ؟ ج : مدت 3 سال س : در فصل گرما مثل بهار و تابستان به جای لبو و باقالی فروشی به چه کاری مشغول می شوید ؟ ج : هر کاری باشد انجام می دهیم مثل بنایی و نانوایی و ... س : آیا شهرداری مانع کار شما می شود و جایی را برای شمادر نظر گرفته است ؟ ج: خیر بعد از ساعت اداری مانع کسب و کار ما نمی شود .و محل مشخصی برای کار کردن نداریم . س : آیا همه جا می توانی کسب و کار کنی ؟ ج : خیر در خیابان اصلی و جاهای شلوغ و پر رفت و آمد شهرداری مانع کار ما می شود و ما باید در کوچه ها و خیابانهای فرعی به کار مشغول شویم . زیرا اگر بخواهیم در خیابان اصلی کار کنیم باید 50 تا 200 هزار تومان هفته ای به حساب شهرداری واریز نماییم. س : ساعت کاری شما چه زمانی می باشد ؟ ج : 5 بعد از ظهر تا 12 شب س: ساعت اوج کار شما چه زمانی می باشد ؟ ج : از ساعت 7 تا 9 شب ساعت اوج کار ما است . س : از مشکلات شغلتان بگوئید ؟ ج : با چرخ دستی مسافتهای طولانی را نمی توانیم طی کنیم و در آمد ثابت نداریم – از مزایای بیمه بهره مند نیستیم و خیلی چیزهای دیگر . س : فکر می کنی کار شما بهداشتی است ؟ ج : در کل نه ، ولی سعی می کنیم بهداشتی باشد . س : دوست داری به مسئولین شهرداری چی بگی یا چه انتظاری از شهرداری دارید ؟ ج :دوست دارم به شهردار بگم در ساعت اداری نمی تونیم برای زن و بچه ام یک لقمه نان حلال در بیارم گیر می دن و مجبورم بعد از ساعت اداری کار کنم وقت کمه و کاسبی کساد. س : بهترین شعار یا حرف تبلیغاتی شما برای جذب مشتری چیه ؟ بدو -بدو ج : بیا هوا سرد و باقالی داغ ، دست خالی نرو خونه . س : چکار می کنید که مشتری بیشتری جذب کنید ؟ ج : با سرو وضع ، تر و تمیز و بلند کردن صدا گزارش از میلاد جعفری بازگشت |