Logo

صفحه اصلي > گزارش > پول خردهایی که امید می بخشند

پول خردهایی که امید می بخشند


17 آبان 1391. نويسنده: monshi
پول خردهایی که امید می بخشند

خرده پول های کیف ما چه زیبا بار غم از دوش محرومی بر می دارد و اشکهایش را به لبخندی هر چند محزون تبدیل می کند و سکه های مهر ما چه خالصانه فعل داشتن را برای کسانی که با نداشتن ها خو گرفته اند صرف می کند.
پول خردهایی که شاید خیلی به نگاه ما نیایند وقتی در کنار یکدیگر جمع می شوند مشکل گشای مشکلات بزرگی می شوند. خرده پول های کیف ما به زیبایی هر چه تمام بار غم از دوش محرومی برداشته و اشکهایش را به لبخند هرچند همراه با حزن تبدیل می کند آن هنگام که در کنار هم جمع شده و هر چند هر کدام خرد و کم اما در کنار هم مشکلاتی بس بزرگ را حل می کنند. پول خردهایی که بود و نبودشان در کیف خیلی ها تاثیر آن چنانی در معیشتشان ندارد، چه خالصانه فعل داشتن را برای آنها که با نداشتن خو گرفته اند معنا می کنند و به راستی که هر یک از این خرده پول ها سکه های مهر ما می شوند به هم نوعانمان در وقت نیاز. صدقه، سنت حسنه ای است که در آیات و روایات بسیار بر اهمیت و آثار و برکات آن تاکید شده، سنت حسنه ای که واسطه می شود برای رسیدن سکه های مهر ما به نیازمندان، آنان که نگاه امیدشان به دستان با برکت خیران است. هر چند صدقه دادن از مستحبات دین ماست اما مستحبی است که بنابر روایات و احادیث هیچ مستحبی با آن برابری نمی کند و بر شیطان هیچ امری از مومن به اندازه صدقه دادن گران تمام نمی شود.
هرچند صدقه دادن با تعبیر رفع بلا معروف است و بر آن باوریم که هر کس اول صبح و اول شب صدقه بدهد از بلاهای آسمانی در ان روز و شب مصون خواهد بود اما به واقع صدقه با نیت قرب الهی، خضوع و خشوع در برابر خالق و نعمت های بیکرانی است که به ما عطا کرده است. صدقه شکر نعمت است به درگاه خدا و بخشیدن سهم کوچکی از آنچه به واسطه لطف الهی به ما عطا شده تا با تقسیم کردن نعمت ها و بخشیدن از مال و اموال خود انعکاس دهنده گوشه ای از مهربانی و بخشش بی همتای خالق باشیم. صدقه می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد می تواند از مال باشد یا از جان، چه بسا افرادی که صدقه شان از نوع اهدای خون یا اهدای عضو است. صدقه دادن توسط عامه مردم بیشتر از طریق صندوق های صدقات صورت می گیرد، صندوق هایی که پر از مهر می شوند تا عشق به همنوع را معنا کرده و تعبیر زیبای بنی آدم اعضای یکدیگرند شوند. اما بی شک این صندوق ها تنها واسطه اند برای مهر ورزیدن به همنوعان نیازمند و اصل مطلب رسیدن صدقات و کمک های مردمی به دست نیازمندان واقعی خواهد بود. در کشور ما متولی اصلی این امر که پل ارتباط دهنده نیازمندان و خیران است، کمیته امداد امام خمینی(ره) است که با شناسایی افراد نیازمند و تحت حمایت قرار دادن آنها تلاش می کند تا علاوه بر ارائه خدمات، کمک ها و صدقات مردم خیر را نیز به دست صاحبان اصلیشان برساند. شاید بسیاری از افراد وقتی از کنار صندوق صدقه ای گذر می کنند و یادشان می افتد که می توانند ضمن رفع بلا، دست نیازمندی را هم بگیرند با خود بگویند این پول خردها کجای مشکلات آنها را حل می کند و چه دردی از آنها دوا می کند؟ اما واقعیت امر این است که با قرار گرفتن پول خردهای ما در کنار یکدیگر رقم های قابل توجهی در اختیار کمیته امداد برای توزیع بین نیازمندان و رفع مشکلاتشان قرار می دهد. در 6 ماهه اول سال جاری در استان البرز و بنا بر اعلام مدیرکل کمیته امداد سه میلیارد و 400 میلیون تومان از صندوق های صدقات جمع آوری شد که بی شک این مبلغ مشکل گشای بسیاری از نیازمندان و محرومان استان خواهد بود.
صدقه رفع فقر و ارتقای سطح اقتصادی و معیشتی نیازمندان را رقم می زند
علی سالارکیا در این خصوص اظهار داشت: رفع فقر و ارتقای سطح اقتصادی و معیشتی افراد کم بضاعت، نیازمند مشارکت بیشتر مردم در طر حهای احسان و انفاق این نهاد است و صندوق های صدقات ابزاری برای مشارکت در احسان و انفاق هستند. وی با بیان اینکه در البرز و در 6 ماهه اول سال سه میلیارد و 400 میلیون تومان از صندوق های صدقات سراسر استان جمع اوری شده گفت: این مبلغ از 10 هزار و 402 صندوق بزرگ، چهار هزار و 616 صندوق متوسط و 193 هزار و 695 صندوق کوچک نصب شده در منازل، مجتمع های مسکونی، تجاری، اداری و معابر این استان جمع آوری شده است. وی تصریح کرد: کمک های مردمی و مبالغ واریز شده به صندوق های صدقات پس از جمع آوری برای خرید جهیزیه، تأمین مسکن، درمان، امور تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان و در سر فصلهای مختلف به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان البرز پرداخت می شود. سالارکیا با اشاره به افزایش کمک های مردمی افزود: افزایش کمک های خیرین و مردم نوعدوست استان البرز به کمیته امداد نشان از اعتماد مردم به این نهاد مقدس دارد. وی یادآور شد: این نهاد با اجرای طرح های مختلف سعی در افزایش مشارکت مردم و نهایتاً ارائه خدمات مطلوبتر به محرومان دارد.
2 میلیارد و 700 میلیون تومان از صدقات استان مربوط به کرج بوده است
مدیر کمیته امداد کرج در این خصوص گفت: دو میلیارد و 700 میلیون تومان از صدقات جمع آوری شده مربوط به صندوق های شهرستان کرج است. شوبیری افزود: در شهرستان کرج تعداد هفت هزار و 795 صندوق بزرگ، سه هزار و 674 صندوق متوسط و 142 هزار و 792 صندوق کوچک توسط کمیته امداد این شهرستان نصب شده است. وی گفت: صندوق های صدقات در منازل، معابر، ادارت، موسسات، فرودگاه ها و مراکز خرید و ... نصب شده و مردم از طریق واریز صدقات به صندوق های صدقات کمک های خودر را به محرومان می رسانند.
370 میلیون تومان صدقه از صندوق های ساجبلاغ جمع آوری شد
مدیر کمیته امداد شهرستان ساوجبلاغ نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مردم خیر و نیکوکار ساوجبلاغ 370 میلیون تومان صدقه به 30 هزار و 723 صندوق صدقه این شهرستان واریز کردند. شاپور قاسمی با بیان این مطلب گفت: مبالغ جمع آوری شده از صندوق های صدقات برابر ضوابط این نهاد در راستای خدمات موردی، فرهنگی، مسکن، جهیزیه و درمان نیازمندان هزینه می شود. قاسمی از افزایش کمک های مردمی به این نهاد خبرداد و افزود: افزایش کمک های مردم خیر و نیکوکار به محرومان و نیازمندان در قالب صدقات و ... نشان از اعتماد مردم به این نهاد مقدس دارد.
میزان صدقات جمع شده در نظرآباد 250 میلیون تومان بود
مدیر کمیته امداد شهرستان نظرآباد نیز از جمع آوری 250 میلیون تومان صدقه در این شهرستان در 6 ماهه اول سال خبر داد و گفت: این مبلغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. بوچالی افزود: وجوه واریزی توسط امدادگران بخش مشارکت های مردمی از صندوق های صدقات و به طور ماهانه جمع آوری می شود.
صدقات جمع آوری شده در طالقان بالغ بر 34 میلیون تومان برآورد شده است
مدیر کمیته امداد طالقان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر میزان صدقات جمع آوری شده در این شهرستان و در 6 ماهه اول سال را 345 میلیون ریال اعلام کرد. محسن خنجری تاکید کرد: مبالغ جمع آوری شده از صندوق های صدقات برابر ضوابط کمیته امداد در راستای خدمات موردی، فرهنگی، مسکن، جهیزیه و درمان نیازمندان هزینه می شود. نگاهی به آمارهای ارائه شده از سوی مدیر کل کمیته امداد و مدیران ادارات شهرستان در خصوص میزان صدقات جمع آوری شده در 6 ماهه اول سال حکایت از آن دارد که در کمک به نیازمندان نگران کوچک بودن کمک یا صدقه مان نباشیم و به بزرگی کاری بیندیشیم که قرار است صورت بگیرد و با این نیت که قطره قطره هایمان جمع می شود تا دریایی از امید به نیازمندی ببخشد بر این سنت حسنه مصر باشیم.



منبع: خبرگزاری مهر
بازگشت