Logo

صفحه اصلي > گزارش > داستان رقابت بیماران البرز بر سر تخت بیمارستانی

داستان رقابت بیماران البرز بر سر تخت بیمارستانی


9 آبان 1394. نويسنده: monshi
داستان رقابت بیماران البرز بر سر تخت بیمارستانی


البرز محروم‌ترین استان کشور از لحاظ سرانه‌های درمانی است. محرومیت‌های این بخش باعث شده اکثر شهروندان به وقت بیماری راهی بیمارستان‌های پایتخت شوند. سرانه تخت بیمارستانی درالبرز چهاردهم درصد به ازای هر هزار نفر است.
این بدان معناست که بیماران برای بهره‌مندی از خدمات درمانی و بستری شدن ناچارند با یکدیگر رقابت کنند. هرچند طی سال‌های گذشته اقداماتی برای بهبود شرایط موجود صورت گرفته ولی باید پذیرفت برای این که البرز بتواند مهر محروم‌ترین استان کشور از لحاظ سرانه‌های درمانی را از پیشانیش پاک کند راهی سخت و بسی طولانی درپیش دارد. راهی که به نظر می‌رسد تا یک دهه آینده نیز هموار نخواهد شد.
امکانات و اعتبارات بخش دولتی محدود است
محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج درمجلس شورای اسلامی در این خصوصا گفت: وضعیت فعلی استان در زمینه سرانه‌های بخش بهداشت و درمان بسیار بغرنج است. وی افزود: تعداد مراکز درمانی و بهداشتی استان البرز در مقایسه با سایر استان‌ها ناچیز است و به هیچ وجه رضایت بخش نیست. کولیوند ادامه داد:هرچند طی سال‌های گذشته اقداماتی برای افزایش تعداد مراکز درمانی صورت گرفته ولی این رشد به پای سرعت افزایش جمعیت استان نمی‌رسد. این مسئول گفت: در برخی شهرستان‌های استان از جمله فردیس حتی یک بیمارستان نیز وجود ندارد که بیماران بتوانند به آن مراجعه و مراحل درمان خود را سپری کنند. نماینده مردم کرج درمجلس شورای اسلامی یادآورشد: ‌برای حل مشکل حوزه بهداشت و درمان بارها با مسئولان این وزارتخانه جلسه برگزار کرده‌ایم.وی افزود:‌ متاسفانه بودجه و اعتبارات بخش دولتی برای رفع کمبودهای این حوزه کافی نیست به همین دلیل تلاش می‌شود بخش خصوصی را وارد میدان کنیم .
امکانات درمانی استان با جمعیت آن همخوانی ندارد
حمید درفشی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز نیز گفت: البرز از لحاظ سرانه‌های درمانی ازمحرومیت‌های زیادی رنج می‌برد به طوری که امکانات بخش بهداشت و درمان آن به هیچ وجه با سه میلیون جمعیتی که درخود جای داده، تناسب ندارد.
البرز 2500 هزار تخت بیمارستانی کم دارد
وی افزود: درالبرز برای هر هزار نفر چهار دهم تخت بیمارستانی وجود دارد، این درحالی است که این میانگین در کشوربه 4.2 درصد تخت می‌رسد. این مسئول ادامه داد: برای رسیدن به میانگین کشوری حداقل باید دوهزارو 500 تخت به تعداد تخت‌های موجود استان اضافه شود. وی اظهار کرد: واقعیت این است که رشد زیرساخت‌های بهداشت و درمان به پای رشد جمعیت استان نمی‌رسد و همین باعث شده عقب ماندگی‌های این حوزه هرروز زیادتر شود.
امکانات درمانی استان در کرج متمرکز شده است
درفشی خاطرنشان کرد: علاوه براین، بیشتر تمرکز مراکز درمانی استان در کرج به عنوان مرکزیت استان قرارداده شده که همین امر خدمات‌رسانی به بیماران سایر شهرستان‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.
وی ادامه داد: ازابتدای سال تا کنون 90 تخت بستری و 50 تخت آی سی یودر بیمارستان مدنی اضافه شده ولی این تعداد پاسخگوی بیمارانی نیست که به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.
بیمارستان‌های استان بخش سوختگی و بیماران روانی ندارند
این مسئول با اشاره به عدم وجود برخی بخش‌های درمانی دربیمارستان‌های استان گفت: هم اکنون هیچ یک از بیمارستان‌های استان به بخش سوختگی و بیماران روانی مجهز نیستند و همین باعث شده بیماران این بخش‌ها برای درمان بین تهران و کرج دررفت و آمد باشند. درفشی اضافه کرد: بدون شک این رفت و آمدها علاوه بر هزینه بربودن، خستگی و فشار روانی زیادی را به بیماران و همراهان آنها تحمیل می‌کند. وی درادامه به برنامه دانشگاه علوم پزشکی برای اضافه کردن تخت‌های بیمارستانی استان تا پایان سال اشاره کرد و گفت: به زودی و تا قبل از پایان سال شاهد توسعه بیمارستان‌های رجایی و کمالی کرج نیز خواهیم بود.
500 تخت بیمارستانی به تخت‌های موجود اضافه می شود
این مسئول یادآورشد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال 200 تخت به بیمارستان رجایی و 250 تخت نیز به بیمارستان کمالی اضافه می‌شود. وی ادامه داد: در نظرداریم تا پایان سال درمجموع حدود 500 تخت به تخت‌های بیمارستانی موجود اضافه کنیم تا بخشی از مشکلات بخش بهداشت و درمان استان مرتفع شود.
بخش خصوصی و خیرین وارد عمل شوند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: برای ارتقای زیرساخت‌های موجود نبایدصرفا به خدمات بخش دولتی امیدوار باشیم؛ چراکه بودجه و امکانات دولت بسیار محدود است. این مسئول افزود :برای تغییر درشرایط موجود خیرین، سازمان‌های مردم نهاد و بخش خصوصی باید وارد عمل شده و به کمک دولت بیایند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ادامه داد: ساخت بیمارستان مانند یک ساختمان چند طبقه نیست و باید استانداردهای بسیاری درفرایند ساخت و بهره‌برداری آن لحاظ شود. وی تصریح کرد: به همین دلیل زمان ساخت یک مرکز درمانی گاه تا چند سال طول می‌کشد و مردم باید تا زمان بهره‌برداری صبر داشته باشند. این مسئول درادامه با تاکید برضرورت تلاش مضاعف مسئولان برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان گفت :برای بهبود محرومیت‌های حوزه بهداشت و درمان استان مسئولان باید به صورت جهادی عمل کنند و مردم نیز صبور باشند واطمینان داشته باشند که وضعیت به این شکل باقی نمی‌ماند.
شهروندان البرزی از امکانات یکسان درمانی برخوردار نیستند
حمید طهایی استاندارالبرز نیز گفت: البرز چهار درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده اما به نسبت جمعیتی که دارد از خدمات بهداشت و درمان بهره مند نشده است. وی افزود: محرومیت‌های این حوزه مشکلات بزرگی برای مردم ایجاد کرده و منجربه سردرگمی تعداد زیادی از بیماران استان شده است. طهایی ادامه داد: متأسفانه تمامی شهروندان البرزی از امکانات یکسان درمانی برخوردارنیستند به طوری که بالا شهرنشین‌ها به راحتی به مراکز درمانی دسترسی دارند اما کسانی که درمناطق پایین دست زندگی می‌کنند از کمترین امکانات بهداشتی و درمانی نیز محروم هستند. استاندارد البرز اظهار کرد: باید شرایط بهره‌مندی عادلانه و یکسان همه شهروندان از خدمات بهداشتی ودرمانی استان فراهم شود.
تخت‌های بیمارستانی البرز دو برابر می شود
طهایی ادامه داد: دولت یازدهم تاکید خاصی بر افزایش کمی و کیفی خدمات بخش بهداشت و درمان دارد و برای تخقق اهداف پیش بینی شده این حوزه اعتبارات مناسبی نیز تخصیص داده است. این مسئول گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارتقا و افزایش تخت‌های بیمارستانی در استان البرز انجام شده و به زودی این برنامه ریزی‌ها به مرحله اجرا می‌رسد. طهایی در پایان یادآورشد: بر اساس تدابیر اندیشیده شده ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان درآینده ای نزدیک به دوبرابر تعداد موجود افزایش پیدا می‌کند.
بازگشت