Logo

صفحه اصلي > گزارش > از گره تار و پود هنر- فرش ایرانی تا صادرات به بازارهای جهانی

از گره تار و پود هنر- فرش ایرانی تا صادرات به بازارهای جهانی


25 فروردین 1396. نويسنده: monshi
از گره تار و پود هنر- فرش ایرانی تا صادرات به بازارهای جهانی


معاون امور اقتصادی و منابع استانداری البرز در راس هیاتی از مدیران کل استان ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی را این بار در شهر گرمدره تشکیل داد. استاندار البرز نیز در ادامه به این ستاد اقتصادی پیوست.
تاد استانی "کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی" استان با حضور «سیدحمیدطهائی» استاندار البرز، «عباداله کامکار» معاون امور اقتصادی و منابع استانداری،«پرویز زرگر» مدیرکل اقتصادی و امور بین الملل استانداری و با همراهی جمعی از مدیران کل استان، در شهر گرمدره تشکیل شد. ستادی که بصورت میدانی 7 ساعت را به بازدید از 3 واحد صنعتی،تولیدی و دانش بنیان اختصاص داد و پای خط تحقیق و تولید این واحدها تصمیماتی اخذ کرد که به رفع موانع فرا روی صاحبان صنایع منتهی می شود. اعضای این ستاد در بدو ورود پس از استقبال رسمی از سوی محمدقدس شهردار گرمدره،راهی واحدهای تولیدی شدند تا وضعیت تعدادی از تا صنایع این منطقه را بررسی کرده و راهکارهای گشایش و تسهیل در اقتصاد را با همفکری این ستاد استانی اتخاذ نمایند.
تجلی اقتصاد مقاومتی و اشتغال در شهر گرمدره
شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی که خط تولید انواع نانو کاتالیست ها از جمله انواع کاتالیست های ریفرمینگ، انواع کاتالیست های هم رسوبی و خط بازیابی فلزات پایه از کاتالیست های مستعمل با ظرفیت تولید ۲۲۰۰ تن در سال را دارا است، نخستین محور بازدید اعضای ستاد تسهیل استان را به خود اختصاص داد. محصولات تولیدی این شرکت مورد استفاده در صنایع فولاد، مجتمع های پتروشیمی و شرکت های پالایش نفت است. این شرکت دانش بنیان،در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و با حمایت و پشتیبانی دولت و مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی، با استفاده از دانش فنی بومی و بکارگیری متخصصین و دانشمندان جوان در منطقه گرمدره واقع در استان البرز از سال گذشته کار خود را آغاز کرده است. شرکتی که با ایجاد بیش از 400 فرصت شغلی خود تجلی از اقتصاد مقاومتی،حمایت از تولید داخلی و ایجاد اشتغال است. شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی، موفق به تولید انواع کاتالیست های ریفرمینگ،انواع کاتالیست های هم رسوبی موردنیاز صنایع فولاد، مجتمع های پتروشیمی و شرکت های پالایش نفت با کیفیتی کاملاً رقابتی با مشابه خارجی شده است.طبق تفاهم نامه ای که بین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت اسپک منعقد شده در آینده نزدیک خط تولید کاتالیست های موردنیاز واحدهای پلیمری مجتمع های پتروشیمی (زیگلرناتا)، تری اتیل آلومینیوم (TEAL) و کاتالیست های سنتز آمونیاک که دانش فنی آن توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ایجاد شده با حمایت و پشتیبانی شرکت اسپک در شرکت گسترش فناوری خوارزمی راه اندازی خواهد شد. در جریان بازدید میدانی و نشست چهره به چهره اعضای ستاد تسهیل با هیات مدیره و فعالان این شرکت دانش بنیان بخشی از مطالبات ازقبیل اجرای خط طرح توسعه و تزریق سرمایه در گردش مطرح شد که در دستور رسیدگی ستاد تسهیل استان قرار گرفت. دانش بنیان بودن تولیدات این مرکز، بی نیازی از محصولات تولیدی خارجی و قابلیت رقابت پذیری، مهمترین ویژگی های شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی بود که توجه اعضای ستاد تسهیل استان را به خود جلب کرده و مصداق عینی از پیگیری ها برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال بود. مجوز طرح توسعه و تأمین آب،پروانه هایتک و انتقال پرونده مالیاتی از جمله موضوعاتی بود که در ستاد استانی با حضور استاندار مطرح و نسبت به پیگیری آن تکالیفی بر عهده دستگاه های مرتبط قرار داده شد.
چرخش سانترفیوژها در اتاق های تحقیقاتی شهر گرمدره
مسیر تولید علم و دانش را در کنار ایجاد اشتغال و رونق صنایع در شهر گرمدره به رغم وسعت کوچک این منطقه پایانی نیست. اخیرا شاهد سفر معاون علمی ریاست جمهوری برای افتتاح یکی از واحدهای دانش بنیان و اقتصاد محور دراین منطقه بودیم. مقصد دوم اعضای ستاد تسهیل استان البرز این مرکز و شرکت زیست دارو با نام تجاری «آریوژن» بود. هر چند از اواسط سال 1388 گروه تحقیقاتی زیست دارو شکل گرفته است، اما طی سه سال اخیر جهشی شتابان برای رقابت پذیری محصولات دارویی در بازار جهانی داشته است. این مرکز متشکل از تحصیل کردگان و متخصصین با تجربه صنعت بیوتکنولوژی دارویی است که با تحقیق، توسعه و تولید، داروهای نوترکیب و آنتی بادی های مونوکلونال دارویی را تولید می کنند. طراحی این مجموعه که در بدو امر چشمگیر است، بر اساس استانداردهای اروپایی و توسط تیم های با تجربه داخلی و خارجی منطبق با الگوهای معماری در حوزه داروسازی ومیکروبیولوژی، شکل گرفته است.شرکت دانش بنیان آریوژن با ایجاد استانداردهای اروپایی برای تولید دارو، علاوه بر تامین نیازهای داخلی و منطقه بخشی از نیازهای بازارهای اروپایی را نیز تامین می کند و سهم بسزایی نیز در اشتغال زایی دارد. ایجاد و توسعه ی فناوری های پیشرفته درتولید محصولات دارویی استراتژیک و تولید محصولاتی که فن آوری آنها تنها در اختیار تعدادی انگشت شمار از شرکتهای بزرگ غربی است محور تولیدات و تحقیقات این مجموعه است. داروهای تولیدی در مرکز آریوژن و مجموعه آن تجلی در خدمت به بیماران مبتلا به بیماریهای سخت و ناتوان بکارگرفته می شود. حمایت های مالی و تزریق سرمایه برای گسترش خطوط تولید، اصلی ترین درخواست طرح شده بود که در دستور کار قرار گرفت.
از گره تارو پود هنر- فرش ایرانی تا صادرات به بازارهای جهانی
اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی استان در ادامه بازدید 7 ساعته خود از واحدهای تولیدی دانش بنیان در شهر گرمدره که با حضور استاندار البرز، معاون هماهنگی امور اقتصادی، مدیران کل استان و شهردار انجام شد،بازدیدی هم از واحد صادراتی نمونه در حوزه صنایع دستی و فرش داشتند و با حضور در کارگاه اصلی آماده سازی گلیم و گبه فرش،از نزدیک فرایند گره زدن نخ و رنگ و طرح را برای صادرات و فروش در بازارهای جهانی نظاره گر بودند و به موازات آن هم رج زدن هنر دست عشایر کشورمان را به محک رقابت جهانی گذاشتند و هم موانع و مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد بررسی کردند. کارگاهی که مصداق عینی حمایت از تولید داخلی و ارز آوری برای کشور را می توان درآن نظاره گر بود. مکانی که در آن هنر دست عشایر ایرانی بر نقش و طرح و رنگ گره می خورد و فرشی می شود برای معرفی هنر ایران زمین در بازارهای جهانی. هنری که رقیب ندارد و به رغم ورود طرح های متنوع در بازار با ابتکار و ذوق تولید کننده و پسند مشتری صنایعی را تولید می کند که تا فرا مرزها نیز خواهان و خریدار دارد. شرکت صادراتی زرباف فر با ایجاد 7500 فرصت شغلی و کارگاه های تولیدی متمرکز در نقاط مختلف زمینه رونق صنعت فرش کشور در بازارهای جهانی را فراهم آورده است. استاندار البرز و جمعی از اعضای ستاد تسهیل پس از بازدید از کارگاه های مختلف این مرکز از نزدیک و چهره به چهره با کارگران و تولید کنندگان دیدار داشته و تصمیماتی گرفتند تا به رونق هر چه بیشتر این هنر- صنعت منتهی شود. ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی استان البرز با تشکیل 115 جلسه برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی، تا کنون هزار و 185 پرونده را که متعلق به واحدهای تولیدی و صنعتی این استان است بررسی کرده و یک هزار و 675 مصوبه را در دستور کار پیگیری قرار داده است. این ستاد که در سطح کشور نیز شاخص معرفی شده، هزار و 96 مصوبه را اجرایی نموده و 579 مصوبه دیگر را نیز در دستور کار اجرا قرار داده است. شواهد این بازدید میدانی بیانگر این امر است که پیشانی کلانشهر کرج در ورودی استان البرز با وجود وسعت کوچک برخوردار از صنایع متعدد تولیدی و اقتصادی است که خود جهشی شتابان بر چرخ اقتصاد کشور دارد. همت مسئولان برای گره گشایی از مشکلات این واحدها و قدردانی صاحبان صنایع از این تلاش ها برای روشن شدن چراغ کارخانجات و کارگاه ها و بازگشت کارگران پای خط تولید خود بیانگر اهتمام دولت برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در مقاوم سازی اقتصاد،رونق تولید و اشتغال بوده است. تجلی امید را امروز در جای جای استان البرز و در گفتگوی چهره به چهره با مدیران واحدهای تولیدی می توان نظاره گر بود که امروز نمونه آن را جمعی از مدیران کل استان در شهر گرمدره شاهد بودند.
بازگشت