Logo

صفحه اصلي > گزارش > عزمی همگانی برای حمایت ازکودکان بازمانده از تحصیل

عزمی همگانی برای حمایت ازکودکان بازمانده از تحصیل


28 مرداد 1396. نويسنده: monshi
عزمی همگانی برای حمایت ازکودکان بازمانده از تحصیل


برخورداری از شرایطی یکسان برای فراگیری علم و تحصیل به عنوان مقوله ای مهم در نظام اسلامی و دستگاه تعلیم و تربیت کشور به آن اهتمام ویژه شده لیکن به رغم این نگاه، درصدی اندک از کودکان لازم التعلیم از جمله درالبرز، برخی مشکلات مانند فقر مالی خانواده، سد راه آموختن و بالندگی علمی آنان شده است.
آمار وارقام حکایت از آن دارد که در کشور تلاش های پیوسته با کمک خیرین و مشارکت مردم برای رشد و تعالی آینده سازان استمرار دارد اما گاهی مشکلات، تنگناها و محدودیت ها به حدی است که کودک یک خانواده نمی تواند با محصول درخت دانش، استعدادش را شکوفا کند. گاهی در گوشه و کنار شهر و روستا کودکانی دیده می شوند که به علل مختلف از جمله فقر مالی و فرهنگی خانواده ها یا اعتیاد والدین و بدسرپرستی از مدرسه بازمانده اند، لیکن با نگاهی دوراندیشانه می توان آینده ای روشن برای جایگزینی روزگار سخت این کودکان را ترسیم کرد. محرومیت از تحصیل واقعیتی تلخ وغیرقابل انکار است که اگر اندک همتی به میان آید شاید همین محرومان آینده را بهتر بسازند. طبق تعریف کارشناسان آموزشی، کودکان بازمانده از تحصیل شامل گروه سنی از جمعیت است که در سنین مدرسه یعنی بین شش تا 18سال باید در طول سال تحصیلی در چرخه‏ آموزشی کشور حضور داشته باشند اما به هر دلیلی وارد چرخه‏ آموزش نشده‏اند یا بعد از مدت کوتاهی از آن خارج شده‏اند. ترک تحصیل برخی دانش آموزان سندی بر وجود پاره ای مشکلات درکانون برخی خانواده ها است که اگر زودهنگام علاج شود دیگر شاهد محرومیت کودک یا کودکانی از علم و تحصیل نخواهیم بود. سالانه تعدادی از دانش آموزان از مدارس ترک تحصیل می کنند که کارشناسان برمهار این پدیده نامیمون تاکید دارند. یکی ازعلل بسیار مهم خارج شدن کودکان از چرخه‏ تحصیل این است که خانواده‏ها به درآمد کودکان خود نیاز دارند. معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز دراین زمینه می گوید: پوشش تحصیلی کودکان لازم التعلیم در این استان به مرز 99.92 درصد رسیده است. جعفر مقیمی با بیان اینکه تنها 8 صدم درصد از کودکان لازم التعلیم در این استان هنوز به علت مشخص نبودن محل سکونتشان در البرز شناسایی نشده اند، خاطر نشان کرد: اجرای طرح موفقیت آمیز دانش آموزان بازمانده از تحصیل حاصل تلاش و مشارکت معتمدین، معلمان و مدیران مدارس و مشارکت همه جانبه اداره کل بهزیستی در البرز است. وی یاد آور شد: احتمال می دهیم 8 صدم درصد از کودکان بازمانده از تحصیل که تا کنون در البرز شناسایی نشده اند به احتمال ازاین استان مهاجرت کرده اند که تاکنون به رغم تلاش های زیادی که در طول چند سال تحصیلی گذشته انجام شده موفق به شناسایی آنها نشده ایم. معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: برای سال تحصیلی
97- 96 نیزاقدامات لازم برای شناسایی و جذب کودکان زیر 10 سال بازمانده از تحصیل با اهتمام لازم در حال انجام است. وی اضافه کرد: کودکان بازمانده از تحصیل معمولا به دلیل فقر اقتصادی خانواده، فقر فرهنگی، بد سرپرستی، بیماری و نیروی کار در مدرسه ثبت نام نمی کنند. مقیمی گفت: تاکنون در استان البرز نشانی 188 کودک لازم التعلیم شناسایی نشده است. وی با اشاره به اینکه این اداره کل سعی در شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل دارد، خاطرنشان کرد: باید جلوی بی سوادی در این استان گرفته شود که جذب تمامی کودکان دارای شرایط تحصیل یکی از اقدامات موثر در این زمینه است که در البرز با جدیت دنبال می شود. وی گفت: هر ساله تعدادی از کودکان لازم العتلیم جذب مدارس نمی شوند که این اداره کل با برنامه ریزی و شناسایی کودکان سعی می کند طی چند سال متوالی تمامی آنان را جذب کند تا کودکی از مدرسه و سواد محروم نماند. معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز اظهار کرد: از تمام مسئولان، فرهنگیان، دهیاران و شوراهای روستاها نیز درخواست می کنیم تا کودکان بازمانده از تحصیل را معرفی کنند تا وارد چرخه آموزش شوند. مقیمی با اشاره به اینکه برخی از دانش‌آموزان وارد سیستم آموزشی نمی‌شوند، افزود: اغلب این دانش‌آموزان مشکلاتی در خانواده‌های خود دارند که در برخی موارد حتی برای آنها شناسنامه هم تهیه نمی‌کنند. وی بیان کرد: هر ساله طرح ضربتی شناسایی کودکان لازم التعلیم در استان البرز از مرداد تا شهریور ماه ادا مه دارد و گاهی اوقات تا آبان ماه نیز ادامه پیدا می کند. معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش البرز در ادامه به جمعیت 18 هزار نفری دانش آموزی پایه اول تا ششم ابتدایی این استان اشاره کرد و افزود: در شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل نیاز به همکاری و مشارکت همه دستگاه های اجرایی در البرز داریم. مقیمی افزود: دانش آموزان ابتدایی البرز در 6 هزار و 484 کلاس درس تحصیل می کنند. استان البرز440 هزار دانش آموز و 24 هزار و 41 معلم شاغل دارد.


بازگشت