Logo

صفحه اصلي > گزارش > درختان 200 ساله کلاک در معرض خشکی

درختان 200 ساله کلاک در معرض خشکی


29 تیر 1392. نويسنده: monshi
درختان 200 ساله کلاک در معرض خشکی


در حالی که هر روز صحبت از کمربند سبز شهر کرج و لزوم افزایش ریه های تنفسی در محافل شهری مطرح است، این روزها ده ها هزار متر مربع باغات منطقه کلاک و سرحدآباد با قطع حق آبه در آستانه خشکی قرار دارند و این در حالی است که برخی از این درختان حدود 200 سال عمر دارند.
این روزها باغ داران ساده و قانع بخشی از کرج که سالها به همان حق آبه کم خود قانع بودند، از اتفاقات ناخوشایند پیش آمده برای درختان دست نشانده شان، داد شکایت سر داده اند و می گویند رد منطقه کلاک و سرحدآباد با قطع شدن حق آبه باغداران ده ها هراز کیلومتر مربع باغ با درختانی با عمر چند صد ساله رو به نابودی است و باید سریع تر چاره ای اندیشید. در این زمینه حسین کرمعلی یکی از باغداران کلاک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در منطقه کلاک باغاتی به طول 10 کیلومتر با قدمت 200 ساله وجود دارد که به دلیل بی توجهی مسئولان سازمان آب، این درختان در آستانه خشک شدن هستند. وی افزود: طبق اسناد، تمامی باغهای سرحدآباد حق آبه ای از رودخانه کرج دارند که هم اکنون از سوی سازمان آب، حق آبه کشاورزان این منطقه از رودخانه کرج قطع شده و درختان با آب فاضلاب آبیاری می شوند. این باغدار با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت خصوصی در حال تعریض پل کرج است، ادامه داد: از سوی این شرکت نیز بارها مسیر نهر تغییر یافته و این اقدام باعث هدر رفتن آب شده است.
سازمان آب در اختصاص حق آبه باغداران کارشکنی کرده است
کرمعلی ادامه داد: با این اقدام شرکت مذکور، آب ورودی به باغها قطع و وصل شده و با تغییر در گردش آب در باغات، درختان دچار خسارت جدی و شدیدی شده اند. وی با اشاره به اینکه این اقدام باعث افزایش لطمه باغات و درختان می شود، گفت: در این میان عده ای از باغداران سودجو نیز با سرقت آب، سعی در سیراب کردن باغات خود دارند و این مهم نیز مشکلاتی را بین باغداران به وجود آورده است.
باغدار منطقه کلاک اظهار داشت: برغم کارشکنی های سازمان آب در زمینه قطع حق آبه باغداران، اما هم اکنون سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج با خرید آب، میزان آب مورد نیاز باغهای این منطقه را تامین می کند.
سیراب کردن باغات کلاک با آب فاضلاب، سلامت تولیدات را تهدید می کند
وی ادامه داد: در واقع 2 سال است که از سوی سازمان پارکها، هزینه آب بهای کانالهای باغ عقیق، کمالی، خیابان برق و ویلای جنوبی پرداخت و به باغداران ارائه می کند، این درحالی است که سازمان آب، آب موجود را جیره بندی کرده و پس از هر 5 و 6 روز آن را قطع می کند که این اقدام باعث خشک شدن باغات شده است. کرمعلی متذکر شد: در بخش دیگری آب فاضلابی که به باغات ریخته می شود، علاوه بر آسیب رساندن به درختان، سلامت محصولات را تهدید می کند چون درختان با آب فاضلاب سازگاری ندارند. این باغدار گفت: طبق شنیده ها، قرار است که با قطع سهمیه و حق آبه باغداران کلاک، این میزان آب به دریاچه چیتگر انتقال یابد، نمی دانم مسئولان به چه قیمتی این کار را انجام می دهند؟ تامین آب دریاچه مهم تر است یا حفظ باغات و فضای سبز شهر؟ وی در بخش دیگری افزود: همچنین سازمان آب اعلام کرده است که به دلیل سنتی بودن نهر در این منطقه، سازمان به صورت قانونی نمی تواند آب بفروشد که در این زمینه ولیعهدی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کرج نیز قول داد که با اختصاص 300 میلیون تومان بودجه، مشکل سنتی بودن نهر نیز حل شود اما تاکنون این مسئول مربوطه به این قول جامه عمل نپوشانده است.
باغات سرحدآباد 17 روز است که آبیاری نشده اند
همچنین در این زمینه یکی از باغداران منطقه سرحدآباد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به دلیل قطع آب رودخانه، حدود 17 روز است که باغات سرحدآباد آبیاری نشده اند. حیدر آقایی ادامه داد: به دلیل نبود آب، چند روزی است که با لودر از کانال آب را به باغ انتقال می دهیم. وی اعلام کرد: مسئولان آب این رودخانه را به تهران فروخته اند این درحالیست که باغات ما هم اکنون در آستانه خشک شدن هستند. این باغدار افزود: مسئولان باید
بازگشت