Logo

صفحه اصلي > جالب و خواندنی > چگونه در ۲ ماه پایانی سال عاقلانه خرید کنیم؟

چگونه در ۲ ماه پایانی سال عاقلانه خرید کنیم؟


10 بهمن 1398. نويسنده: monshi
چگونه در ۲ ماه پایانی سال عاقلانه خرید کنیم؟


خرید عید نوروز از سال‌های دور در میان ما باب بوده است و اکثر ما هزینه‌های زیادی را برای خرید لوازم و پوشاکی در بازار‌های نوروز صرف می‌کنیم که گاهی پشیمانی به بار می‌آورد.

با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و تعطیلات عید نوروز بازار خرید هم داغ می‏شود؛ خیلی‏ها معتقدند بهتر است خرید عید را زودتر و با تمرکز و دقت بیشتری انجام داد و این کار را تا روز‌های پایانی سال که خیابان‌ها شلوغ و پرتردد می‌شوند و وقت کافی وجود ندارد، به تعویق نینداخت. هیچکس نیست که بتواند لذت خرید کردن در روز‌های قبل از عید را انکار کند. توصیه‌هایی برایتان آورده ایم که لااقل توی این شلوغی خیابان‌ها و وسایل نقلیه عمومی، کمتر از سر گرانی آه بکشید. حواستان هست که: کمتر!
۱- هر چه سریع تر، بهتر!

خرید شب عیدتان هر چقدر به روز‌های آخر سال نزدیکتر شود، بیشتر ضرر می‌کنید. چون فروشنده‌ها می‌دانند که شما حتما قصد خرید دارید و وقت کمی هم مانده، یک ریال از قیمت جنس کم نمی‌کنند به قول معروف تیغشان روز‌های آخر بیشتر می‌برد. پس مطمئن باشید حتی اگر به جای فردا، امروز بروید به نفع خودتان کار کردید.البته شیرینی و میوه و آجیل جزو خرید‌هایی هستند که کاری نمی‌شود برایشان کرد و برای اینکه تازه بمانند، توی همان دقیقه ۹۰ خریده می‌شوند. یادتان باشد که تا جای ممکن صبح برای خرید بروید که هم ترافیک کمتر است و هم حوصله فروشنده‌ها بیشتر، ضمنا اگر به مسیرتان مترو می‌خورد، فکر ماشین شخصی را از سر بیرون کنید. به دردسر‌های جای پارک و شلوغی خیابان‌ها فکر کنید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
۲- سری به کمد لباس‌های خود بیاندازید

بالاخره حساب و کتاب مهم است، پس با خرید بی برنامه و تفننی خداحافظی کنید. یعنی بر اساس ضرورت خرید کنید، نه تحت تاثیر جو بازار و زرق و برق‌های شب عید. برای تهیه لیست خرید اول تمام وسایل مورد نیازتان را بنویسید، بعد از بین آن‌ها اولویت بندی کنید و مهمترین‌ها را توی لیست نگه دارید. این کار هم ذهنتان را مرتب می‌کند، هم چیزی از قلم نمی‌افتد و هم اینکه می‌توانید برای انتخاب محل خرید برنامه ریزی کنید و بی هدف خیابان‌ها را گز نکنید.اولین قدم این است که قبل از خرید سری به کمد لباس‌های خود بیاندازید. شاید لباس‌هایی در کمد شما باشد که آن‌ها را فراموش کرده باشید و از دیدنشان متعجب شوید!هر چقدر هم که جیبتان تار عنکبوت بسته باشد، باز هم دلیل نمی‌شود جنس بی کیفیت بخرید. فروشنده‌ها خودشان بنجل‌ترین اجناسشان را برای شب عید رو می‌کنند؛ حواستان را جمع کنید. یادتان باشد که به قول معروف ما آنقدر پولدار نیستیم که ارزان بخریم.
۳- انتخاب مکان مناسب

ساده لوحانه‌ترین کار موقع خرید این است که با لیست راه بیفتید توی اولین مرکز خریدی که جلوی رویتان سبز شد. معلوم است که توی پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری بزرگ، همه جور چیزی پیدا می‌شود، اما به قیمت ارزش افزوده اجاره بهای بوتیک شیک و پیکشان! پس اگر دنبال خرید ارزان قیمت هستید، از پاساژ‌های معروف و اسم و رسم دار بگذرید و بروید سراغ منبع اصلی، بازار. قیمت جنس‌ها توی بازار با مغازه‌ها حداقل ۲۰ درصد فرق دارد. اگر به بازار هم دسترسی ندارید، حتما بروید سراغ راسته‌های هر کدام از خریدهایتان. راسته‌ها و عمده فروش ها، به نسبت قیمت مناسبتری دارند.
۴- خرید در وقت اضافه

اگر واقعا از نظر مالی اوضاع درامی دارید، برایتان یک پیشنهاد ویژه داریم؛ البته مشروط بر اینکه صبرتان زیاد باشد. از آنجایی که فروشنده‌ها تا ساعت‌های آخر۲۹ اسفند، تمام تلاششان را برای قالب کردن جنسشان به شما می‌کنند، می‌توانید کل ماجرای خرید را به شب بیست و نهم و روز اول فروردین موکول کنید. چون از وقتی که توپ سال نو زده می‌شود، اوضاع خرید به سمت شما می‌چرخد.
فروشنده‌ها تا دقایق آخر هر چقدر که می‌توانسته اند، فروخته اند، اما هنوز جنس‌هایی مانده که دیگر مشتری ندارند، چون از موعد خریدشان گذشته. در این وضعیت اگر معجزه وار برای خریدشان بشتابید، با ۵۰ درصد تخفیف مواجه می‌شوید. گرچه باید پیه تمام کردن سایز و رنگ دلخواهتان را به تن بمالید. خلاصه ممکن است همه چیز شبیه توقعاتتان نباشد، اما بی پولی است دیگر!
۵-خرید در ساعات اولیه روز

در صورت امکان، ساعات اولیه روز را به خرید اختصاص دهید؛ چون هم خیابان‌ها و مراکز خرید خلوت‌ترند، هم فروشندگان صبر و حوصله بیشتری دارند. در نتیجه می‌توانید اجناس مورد نیازتان را راحت‌تر تهیه کنید و مهم‌تر از همه اینکه گیر افتادن در گره‌های کور ترافیکی، اعصاب‌تان را خرد نمی‌کند.
۶- حساب جیب‌تان را داشته باشید و عاقلانه خرید کنید.

برای خرید از پول نقد استفاده کنید. استفاده از کارت‌های اعتباری باعث میشود کنترل میزان خرید و مقدار پولی که خرج می‌کنید از دستتان خارج شود.
۷- هنگام خرید دقت کنید تا اجناس کم‌دوام را به خانه نبرید

. چشم و هم چشمی را کنار بگذارید و فقط آنچه را که واقعا نیاز دارید، بخرید.
۸- با عجله به خرید نروید و همیشه برای خرید‌هایتان زمان بندی داشته باشید.

اول کالا‌هایی را بخرید که انتخاب آن‌ها به زمان بیشتری نیاز دارد و بعد برای اجناس جزیی‌تر وقت بگذارید.
۹- در هنگام خرید کاملا در مورد لباس موردنظر خود فکر کنید.

برای مثال از خودتان سوال کنید آیا این شلوار آبی رنگ حداقل با ۳ یا ۵ تا از لباس‌هایی که دارم هماهنگ است؟
۱۰- از فروشگاه‌ها در مورد زمان حراجشان سوال کنید.

بسیاری از فروشگاه‌ها امروزه با دریافت ایمیل و یا شماره تلفن مشتری ها، آن‌ها را از زمان تخفیف‌های ویژه و حراج آگاه می‌کنند.
۱۱- لباس هایتان را بفروشید!

اگر لباس‌هایی در کمد خود دارید که دیگر آن‌ها را نمی‌پوشید می‌توانید به فکر فروش آن‌ها باشید.
۱۲- از طرح‌ها و رنگ‌های خاص دوری کنید.

معمولا این گونه لباس‌ها در نگاه اول چشم خریدار را متوجه خود می‌کنند. اما خیلی زود در کمد خریدار بدون استفاده می‌شوند.

۱۳-خرید عمده

برخی لباس‌ها مانند جوراب، لباس زیر و تی شرت‌ها جزو البسه‌ای هستند که به مراتب بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورت توان این اقلام را به صورت عمده خریداری کنید.

۱۴- اگر لباس دارید لباس جدید نخرید!

از لباس‌های خود به دفعات استفاده کنید، واقعا احتیاجی نیست که برای حضور در هر مراسمی یک لباس جدید تهیه کنید.

۱۵- در مورد خرید لباس صبور باشید.

اگر لباسی چشم شما را گرفت و بدون شک قصد خرید آن را داشتید کمی دست نگه دارید به احتمال زیاد همان لباس را در جایی دیگر و در زمانی بهتر می‌توانید با قیمت مناسب تری تهیه کنید. حتی اگر اختلاف قیمت کم هم باشد باز هم ارزش دارد.

۱۶- تا جایی که می‌توانید، تنها خرید کنید.

خرید کردن با دوستان می‌تواند خیلی جالب و خوب باشد، اما اگر قصد خرید اقتصادی دارید تنها خرید کنید. گاهی فشار‌های دوستان و جو موجود باعث می‌شود لباس‌هایی را انتخاب کنید که واقعا مورد نیاز شما نباشد.
بازگشت