صفحه اصلي > جالب و خواندنی > دانستنی های جالب در مورد آدامس
دانستنی های جالب در مورد آدامس19 فروردین 1392. نويسنده: monshi |
سپیدارآنلاین: بازار آدامس در دنیا یک بازار کاملا رقابتی است که بحث سلامتی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد و بسیاری از کمپانی ها، آدامس های خود را با وعده هایی درباره سلامت دهان و دندان میفروشند. سال هاست که به تولید آدامس های مختلف مشغولند، اما بازار اصلی آدامس در ایران مثل اکثر دنیا در اختیار چند مارک مشهور و خاص است. بازار آدامس در دنیا یک بازار کاملا رقابتی است که بحث سلامتی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد و بسیاری از کمپانی ها، آدامسهای خود را با وعده هایی درباره سلامت دهان و دندان میفروشند. چرا آدامس خوب است؟ بهبود حافظه و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلند مدت. فعال تر کردن بخش جلوی شبکه مغزی و پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان. افزایش فعالیت عضله دهان و زبان و کمک به دفع مواد سمی گروهی از عضلات بدن. جلوگیری از رفلاکس. همچنین جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری در حین پیادهروی. کاهش احتمال خونریزی لثه و تشکیل پلاک های دندانی. کاهش پوسیدگی دندانها توسط آدامس های حاوی زیلیتول یا سوربیتول. (اثر جویدن آدامس های زیلیتول و فلوراید، حتی از محلول های کلرهگزیدین و آمین فلوراید هم بهتر بوده، گرچه استفاده از مسواک و خمیردندان در جلوگیری از پوسیدگی دندان تأثیر بهتری دارد. بهبود سلامت دهان و دندان در سالمندان ساکن خانه های سالمندان. جلوگیری از اوتیت میانی (نوعی گوش درد) در افرادی که به دفعات آدامس های حاوی زیلیتول را جویده باشند. جالب است که مشتریان اصلی آدامس را جوانان تشکیل میدهند و خانمها بیشتر از آقایان آدامس میجوند. داستانهای زیادی در مورد آدامس و اختراع آن وجود دارد. مثلا گفته میشود که در سال ۱۹۹۳ باستانشناسان جسد مردی با قدمت ۹ هزار سال را کشف کردند که شواهد مربوط به جسد نشان میداد، او در حال جویدن مداوم نوعی ماده رزینی آغشته به عسل بوده که در اثر یک حادثه کشته شده است. مطالعات دقیقتر نشان داد که این فرد یک نوجوان بوده است. چرا آدامس بد است؟ استفاده از برخی خمیردندانها و برخی آدامسها بیش از خرابی دندانها، موجب انتقال و حفظ باکتریهایی میشوند که عفونت ایجاد شده توسط آن باکتریها در بدن، نهایتاً موجب ایجاد یا تشدید بیماریهای قلبی میشود. جویدن برخی آدامسها، موجب افت فشار خون، کاهش و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده و احتمال خطر را در آنان افزایش میدهد. گاهی جویدن آدامس های شیرین شده با برخی شیرینکننده ها موجب بروز واکنشهای حساسیتی در برخی افراد میشود. ضمناً جویدن آدامس در بعضی افراد حساس و مستعد، دستگاه گوارش را تحریک میکند. به علاوه تحقیقات دیگر، مؤید بالا رفتن احتمال خطر سرطان زبان در کسانی بود که آدامس های با طعم دارچین، زیاد جویده بودند. مصرف آدامسهای حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است به قدری بر خواب افراد اثر کند که موجب بیخوابی آنان شود. یونانیان باستان علاقه فراوانی به جویدن آدامس داشتهاند و سرخپوستان مایا هم مواد رزینی خاصی را میجویدند. اما فرمولاسیون مدرن آدامس همان طور که گفتیم از دهه ۱۸۶۰ آغاز شد. در آن سالها صمغ ازگیل آمریکایی وارد ایالات متحده شد و تلاشهایی توسط یک دندانپزشک به نام دکتر توماس آدامز که میخواست نوعی لاستیک جدید اختراع کند، به تولید آدامس منتهی شد! آدامس را آهسته بجوید اگرچه آدامس جویدن در مواقعی که دچار تنش و استرس هستید، میتواند در بهبود حال شما و تخفیف تنش موثر باشد، اما باید مراقب باشید که در این کار افراط و زیادهروی نکنید. متخصصان متذکر میشوند که وقتی شما تحت استرس و فشار روانی هستید، ممکن است با شدت و فشار آدامس بجوید که این کار میتواند آرواره شما را فرسوده کرده و تحلیل ببرد. کوچه بازگشت |