Logo

صفحه اصلي > شهری > شیوع طلاق موجب ترس جوانان از ازدواج شده است

شیوع طلاق موجب ترس جوانان از ازدواج شده است


22 مرداد 1393. نويسنده: monshi
شیوع طلاق موجب ترس جوانان از ازدواج شده است


رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر کرج با انتقاد از نرخ بالای طلاق گفت: شیوع پدیده طلاق موجب ترس جوانان از ازدواج شده است و باید به دنبال استخراج فرمولهای جدیدی از آموزه های قرآنی و اسلامی برای تحکیم بنیاد خانواده باشیم.
به دنبال افزایش نرخ طلاق در استان البرز که چندی پیش از سوی سازمان ثبت احوال منتشر شد، کمیسیون فرهنگی پارلمان شهری بدان واکنش مثبت نشان داد و با زمان شناختی صحیح نسبت به برگزاری نشست مشترک با مسئولان دادگاه های خانواده استان البرز اقدام کرد، نشستی که طی آن هر یک از اعضای کمیسیون و نیز مقامات مسئول قضایی به اظهار نظر پیرامون علل شیوع طلاق پرداختند و بر فرهنگسازی برای ترویج ازدواج آسان بین جوانان و نیز شناساندنِ طلاق به عنوان یک پدیده زشت به خانواده ها تاکید کردند. رئیس کمیسیون فرهنگی پارلمان شهری در این نشست بیان کرد: متاسفانه با گذشتِ زمان نگاه ها نسبت به طلاق دگرگون شده و اکنون برخی والدین به فرزندانِ خود اصرار می کنند که در صورت مواجه با کوچک ترین ناملایمات در زندگی زناشویی، فورا گزینه طلاق را برگزینند و به آنچه «تحمل سختی و عذاب» نامیده می شود، پایان بخشند. همین دخالت های بی مورد و مشاوره های غلط کار را به جایی رسانده است که راهروهای دادگاه های طلاق و خانواده مملو از زوج های جوانی باشد که بدون داشتن دلایل مستند و مستحکم بر طلاق گرفتن اصرار می کنند. سعید فیروزگاه با بیان اینکه طلاق تنها یک معضل اجتماعی نیست بلکه در ابعاد گوناگون بر تعاملات اجتماعی و فرهنگی جامعه سایه افکنده است، افزود: در صورتی که جوانان و نوجوانان با شناختِ قبلی و فراگیری مهارت های لازم زندگی زیر سقفِ مشترک را آغاز کنند، قطعا به مشکلات و موانع پیش رو که بروز آنها در زندگی مشترک کاملا طبیعی است، واکنش های مناسب تری نشان می دهند و با بهره گیری از مشورت بزرگان و نخبگان به حفظ و پایداری کانون گرم خانواده می اندیشند. وی با طرح این پرسش که به کجا رسیده ایم که برخی پس از طلاق گرفتن نسبت به برگزاری جشن طلاق و مهمانی های آنچنانی اقدام می کنند، تصریح کرد: در زمان های گذشته خبرِ طلاق افراد در کل منطقه زندگی شان می پیچید و مردم رفت و آمد خود با ایشان را محدود می کردند؛ چرا که باور داشتند آنان از داشتن مهارت های زندگی محروم اند و با انتخابِ اشتباه مسیر زندگی به سمتی حرکت کرده اند که ناچار به جدایی از یکدیگر شوند.
تشکیل کمیته پیشگیری و کاهش طلاق
نماینده مردم در شورای شهر کرج از بررسی تشکیل کمیته پیشگیری و کاهش طلاق ذیل کمیسیون فرهنگی خبر داد و بیان کرد: کارشناسان فرهنگی و نخبگان استان با برگزاری نشست های تخصصی و مطالعه دقیق رفتار زوجین هنگام جدایی و نیز ترسیم آثار مخرب روانی و اجتماعی این پدیده به دنبال راهکارهایی برای آگاهی بخشی به خانواده ها و تلنگر به آنان باشند تا شاهد فروکش کردن آمار افسارگسیخته طلاق باشیم. فیروزگاه با اشاره به اثرات مشاوره قبل از طلاق افزود: خانواده ها قبل از مراجعه به وکیل و دادگستری باید به مراکز مشاوره مراجعه و مشکلات خود را بررسی و رفع کنند. به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج، ازدواج در سنین پایین، تفاوت سنی زیاد زن و شوهر، تعداد زیاد فرزندان و یا نداشتن فرزند، فقر و مشکلات اقتصادی، عدم تمکین زن و ندادن نفقه توسط شوهر، رابطه نامشروع(خیانت)، اعتیاد شوهر، ازدواج اجباری، اختلاف طبقاتی، عدم آشنایی یا کوتاه بودن مدت آشنایی با همسر قبل از ازدواج، عدم تفاهم در گذراندن اوقات فراغت، بدبینی به همسر و عدم صداقت قبل و بعد از ازدواج، فرزندان ازدواج قبلی، بیماری یکی از زوجین، بدرفتاری زن یا شوهر، اختلاف سطح تحصیلی زن و شوهر، عدم رضایت جنسي، اشتغال زن به کار خارج از منزل با ساعت زیاد، عدم توافق اخلاقی زن و شوهر و دخالت اطرافیان از جمله دلایل تعارضات زناشویی است که منجر به طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر می شود. وی، همچنین در برشمردن راهکارهای پیشگیری از طلاق نیز به مواردی چون: رعایت اصول همسر گزینی، توجه به مسائل معنوی و دینی، پرهیز از خشونت های خانوادگی، تعدیل کردن توقعات، آگاهی از اهمیت و شرایط ازدواج، ازدواج عاقلانه، حمایت مالی اطرافیان، اشتغال مناسب، ساده زیستی، پرهیز شدید از ازدواج اجباری، داوری صلح جویانه و عدم دخالت اطرافیان اشاره کرد. فیروزگاه در پایان بیان کرد: حضور مستمر هر دو والد در خانواده و مشارکت فعالانه آنها در قبول مسئولیت های معین و فراهم کردن شرایط جهت رشد و پرورش کودک بسیار حایز اهمیت است. اگر حضور یکی از والدین در اثر طلاق، مرگ و... در خانواده قطع شود، آثار بسیار زیان بار و عمیقی بر ذهن و روان کودکان باقی می گذارد. چنین شرایطی کودک را گرفتار زندگی ناخواسته ای می کند که خیلی زود یأس و استرس و بسیاری دیگر از آسیب های اجتماعی را تجربه خواهد کرد، این امر بر عملکرد تحصیلی، سازگاری اجتماعی، عزت نفس و موقعیت های شغلی و اجتماعی آینده آنها اثرات منفی پایدار و دامنه داری خواهد گذاشت.

بازگشت